Setari Cookie-uri

Advertorial În premieră la VIASAT HISTORY de pe 12 decembrie: ȘASE REGINE CARE AU SCHIMBAT LUMEA

Seria de documentare despre 6 regine și faptele lor neștiute va debuta la VIASAT HISTORY pe 12 decembrie de la ora 22.00

Regine care au schimbat lumea, o nouă serie de șase documentare, care va avea premiera la Viasat History în 12 decembrie, de la ora 22:00, și spune povestea a șase dintre cele mai importante regine din istorie, prezentând totodată și fapte mai puțin cunoscute despre ele.

Seria explorează ce le-a motivat, cum și-au afirmat puterea și descrie vremurile în care au domnit aceste femei. Mult timp considerate simple personaje secundare într-o lume dominată de bărbați, unele regine au reușit să dețină o putere imensă, iar numele lor a rămas în istorie.

Primul episod, Regina Elisabeta, va avea premiera pe 12 decembrie 2023

Regina Fecioară, Elisabeta I avea o garderobă de peste 3.000 de articole. Regina Angliei, care a domnit puțin peste 45 de ani în secolul al XVI-lea, cheltuia aproximativ 10.000 de lire sterline pe an pe îmbrăcăminte, o sumă uimitoare de bani.

Însă, potrivit trezorierului ei, „Hainele Majestății Sale erau gândite cu mult stil, demn de o regină, dar nu erau foarte scumpe sau ostentative”. Elisabeta era o fană a ciorapilor de mătase, o noutate la acea vreme, o pereche costând 2 lire sterline, aproximativ cât chiria unei mici ferme țărănești. Regina își cumpăra o pereche nouă în fiecare săptămână și îi dăruia pe cei folosiți uneia dintre servitoarele ei.

Află aici mai multe detalii.

Programul următoarelor episoade:

19 decembrie 2023 - Anne, regina Marii Britanii, a avut un rol important în cultivarea obiceiului englezilor de a bea ceai. Fiind ultimul monarh al Casei Stuart, Anne nu numai că a unit Anglia și Scoția, însă a avut și un impact asupra stilului de viață de la acea vreme, având un rol esențial în promovarea culturii ceaiului în rândul poporului englez.

26 decembrie 2023 - Regina Victoria scria 2.500 de cuvinte pe zi. Regina, care a domnit mai bine de 60 de ani în secolul al XIX-lea, a fost văzută ca un simbol național chiar și în timpul vieții, datorită principiilor ei morale stricte. A avut 9 copii și 34 de nepoți, toți căsătoriți în familii nobiliare, ceea ce i-a adus porecla de Bunica Europei.

2 ianuarie 2024 - Hatshepsut, regina Egiptului, a purtat o barbă falsă pentru a fi acceptată ca rege. Hatshepsut, care a domnit acum 3.500 de ani, a ajuns pe tron într-un moment în care Egiptul era condus în mod tradițional de bărbați. După moartea soțului ei, Tutmes al II-lea, ea a domnit ca regentă pentru o perioadă înainte de a prelua puterea deplină și de a se auto-proclama rege. Ea a adoptat o înfățișare potrivită: se plimba în haine masculine și chiar purta o barbă falsă.

9 ianuarie 2024 - Eleonora de Aquitania, regină consort a Franței și a Angliei, a trăit în secolul al XII-lea și era descendenta unuia dintre cei mai bogați și puternici lorzi din Europa de Vest, încă din adolescență a reușit să adune bogății și să aibă o influență imensă.

16 ianuarie 2024 - Boudica, regina celților, aproape a învins armata romană. Romanii au invadat Marea Britanie în anul 43 d.Hr. și au îngenuncheat Imperiul Celtic. Dar, o regină rebelă a ripostat după ce oamenii ei au fost înrobiți, iar ea, biciuită în public și fiicele ei, violate.


Kudika
11 Decembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.