Setari Cookie-uri

Cum să îți maximizezi spațiul cu mobilier practic în living

Livingul este una dintre încăperile favorite, dar și cel mai des utilizate din locuință. Fie că servește ca loc de relaxare pentru toți cei ai casei ori de primire a musafirilor, acest spațiu trebuie să fie în primul rând confortabil și plăcut, pentru a invita la socializare, comunicare și petrecerea timpului liber.  

Selecția mobilierului potrivit joacă un rol esențial într-un living, mai ales dacă încăperea are dimensiuni mai puțin generoase. Rândurile de mai jos te vor ghida în alegerea unui mobilier practic și funcțional, care să te ajute să profiți la maxim de spațiul disponibil din cameră. Iată cum să alegi piesele de mobilă astfel încât să optimizezi spațiul din living.

  • Optează pentru mobilier extensibil în living

Mobilierul practic și funcțional este esențial într-un living modern, indiferent de stilul de design și amenajare al acestuia. Pentru a profita la maximum de spațiul avut la dispoziție poți opta pentru modele noi de canapele extensibile. Acestea îți vor oferi confortul dorit în zilele obișnuite, dar pot fi transformate cu ușurință într-un pat confortabil atunci când ai musafiri care te vizitează. La fel, poți utiliza și un fotoliu extensibil, care să-ți ofere confortul dorit doar atunci când vrei să citești o carte sau să te relaxezi la TV.

Citește și:
  • Creează zone distincte cu ajutorul pieselor de mobilier

Unul dintre secretele care te vor ajuta să maximizezi livingul atât din punct de vedere vizual, cât și practic este să creezi „insule” distincte în încăpere. Mai exact, delimitează de exemplu o zonă de socializare formată din canapea sau fotolii și o măsuță de cafea, undeva lângă fereastră de pildă. Completează cu accente interesante de design, cum ar fi un covor cu textură interesantă și un lampadar înalt, pentru a obține un cadru intim și familiar.

Acest spațiu de socializare special creat va permite să obții mai mult loc în restul încăperii. Mai exact, va crea un flux de circulație mai bun prin crearea unui culoar de trecere prin fața canapelei și îți va permite, în plus, să lași liber centrul camerei.

Citește și:
  • Ai grijă să nu obturezi vizual încăperea

Amplasarea corectă a mobilierului și crearea de zone distincte sunt aspecte funcționale esențiale pentru a te bucura la maxim de spațiul din living. Cu toate acestea, este important să ai grijă să nu obturezi vizual zonele înalte, de pildă cea a ferestrei sau a șemineului.

Dacă livingul are dimensiuni mai mici, așează fotoliile dispuse în unghi unul față de celălalt, pentru a crea o deschidere care să invite la confort. Dacă, însă, ai un spațiu mai generos, poți dispune două canapele una în fața celeilalte, pentru a crea o simetrie care creează, la rândul ei, armonie stilistică. Completează cu un mic taburet sau fotoliu în lateral, pentru un accent interesant.

Mobilierul de living ce dispune de spațiu de depozitate inclus te va ajuta să obții loc suplimentar prețios în această încăpere. Optează pentru dulapuri joase, dar care să ofere loc suficient unde să păstrezi lucrurile de care ai imediată nevoie, dacă ai un living mai generos. Acest lucru te va ajuta și să delimitezi vizual o încăpere de dimensiuni mai mari. Pentru încăperi mai mici, dulapurile înalte, dispuse simetric în raport cu un punct focal, de pildă un televizor, sunt ideale.

  • Favorizează mobilierul cu design minimalist și modern

În general, mobilierul modern, cu linii simple și curate, este potrivit nu doar pentru a maximiza spațiul, dar și pentru a crea iluzia de spațialitate. Fie că are forme drepte sau curbe, mobila cu design minimalist, fără ornamente în exces te va ajuta să obții un spațiu mai aerisit și primitor. În plus, piesele de mobilier cu picioare vor adăuga și ele un plus ideii de spațiu într-un living mic.

Citește și:

Având în vedere că livingul este un loc unde te relaxezi după o zi lungă sau petreci timp cu cei dragi, totul aici trebuie să-ți ofere o stare de liniște și confort. Mobilierul potrivit te va ajuta nu doar să obții starea de bine pe care o dorești, dar și să optimizezi la maxim spațiul. Ține cont, așadar, de aceste recomandări și bucură-te de tot confortul dorit în livingul tău!

Vizionare placuta


Kudika
3 Aprilie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.