Setari Cookie-uri

Cum poți să îți îmbunătățești starea de spirit: 5 lucruri de care să ții cont

Uneori, starea ta de spirit poate fi una negativă, iar acest lucru e firesc. Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a te simți mai bine.

Mai ales după sărbători, când se așterne liniștea, zilele libere sunt gata și reîncep responsabilitățile cotidiene, pot să te copleșească diferite stări neplăcute. De cele mai multe ori, nu știi să le controlezi și nici nu poți să le eviți. Este normal să ai unele momente în care să te simți tristă, neputincioasă, fără speranță, chiar dacă ai încercat să pășești în noul an cu dreptul, cu mai mult optimism și gândire pozitivă.

De aceea, pentru astfel de zile - în care totul pare mohorât și nu găsești niciun licăr de speranță - îți oferim 5 lucruri de care ai putea să ții cont, pentru a-ți îmbunătăți considerabil starea de spirit.

1. Ascultă muzică

Cu siguranță ai auzit de terapia prin muzică și știi cât de benefic poate fi să asculți melodia ta preferată. Așa că, atunci când ești copleșită de stări neplăcute, selectează mai multe melodii care te binedispun și îți creează o stare de bine și ascultă-le. Poți chiar să începi să te sincronizezi cu ritmul melodiilor și să dansezi - e un exercițiu fizic excelent și contribuie și la eliberarea serotoninei și a endorfinelor. Astfel, organismului îi este indusă o stare de bine, de calm, iar stresul este considerabil redus.

Citește și:

2. Poartă parfumul preferat

Miresmele din jur pot avea un rol important în ceea ce privește starea de bine. Așa că, indiferent dacă este o zi pe care o vei petrece acasă, folosește parfumul preferat și bucură-te de mirosul acestuia. Dacă ești în căutare de arome noi, poți încerca parfumuri arabesti, acestea fiind celebre pentru mireasma lor persistentă și îmbietoare.

De asemenea, pe lângă câțiva stropi de parfum, poți să aplici și machiaj, chiar dacă nu se va ivi nicio ocazie să ieși în oraș. Important e să reușești să te simți bine, iar un parfum bun și un ritual de îngrijire sunt întotdeauna modalități potrivite pentru a contribui la ridicarea moralului.

3. Vorbește cu o persoană dragă

Uneori, ai nevoie să știi că ai pe cineva alături de tine, care este dispus să te asculte, chiar dacă nu va avea soluții concrete pentru problemele pe care le întâmpini. Așadar, găsește o persoană dispusă să îți asculte gândurile și vorbește cu aceasta. Fie că vă întâlniți la o cafea, fie că vă auziți la telefon, important e să aveți disponibilitatea de a discuta.

Citește și:

Chiar dacă alegi să nu te confesezi persoanei respective și pur și simplu veți purta o conversație banală, contează să îți creezi o stare de bine. Unii oameni reușesc să contribuie la asta, fiindcă emană energie pozitivă și te ajută chiar și câteva minute pe care le petreci în compania lor.

4. Plimbă-te în natură

Atunci când avem o stare neplăcută, tendința generală este de a ne izola în perimetrul casei, întrucât vrem să evităm contactul cu oamenii din exterior. Totuși, este dovedit că plimbările în natură și petrecerea timpului în aer liber au numeroase beneficii în ceea ce privește îmbunătățirea stării psihice. Așadar, evită să te izolezi în casă atunci când te copleșesc sentimentele negative și alege să faci o plimbare - dacă vrei să eviți contactul cu oamenii, poți să te plimbi în locuri mai puțin frecventate.

Citește și:

5. Odihnește-te suficient

Lipsa adecvată a somnului sau insomniile își pot pune semnificativ amprenta asupra stării tale de bine. Asigură-te că dormi suficiente ore în timpul nopții, acordă o importanță sporită odihnei și cu siguranță și starea ta psihică se va îmbunătăți.

Este normal să ai parte și de zile mai puțin bune. Important este să știi să le gestionezi și să încerci să nu le lași să persiste. Acordă-ți timp pentru a te odihni, aranjează-te, poartă parfumul preferat, ascultă muzică și dansează, discută cu persoanele dragi, petrece timp în natură - contează să găsești o cale potrivită prin intermediul căreia să te simți bine și să îți ridici moralul.

Sursă foto: Pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Ianuarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.