Setari Cookie-uri

Parfumuri de vară: 3 recomandări Brecourt de încercat

Povestea începe cu compania Bruno Court care produce uleiuri esențiale și absolut de o calitate excepțională din plante mediteraneene și este o referință în industria parfumurilor.

Casa Maison BRUNO COURT creată la Grasse la începutul anului 1812 este considerată o referință istorică a parfumeriei exclusive. Originalitatea creațiilor și atracția pentru personalizare au atras aristocrația europeană și rusă, care a parcurs mii de kilometri pentru a-și face parfumuri pe măsură. Cererea de calitate l-a determinat pe Bruno să-și dorească să stăpânească toate etapele confecționării unui parfum, de la creșterea și culesul câmpurilor de flori care împânzeau atelierul, unde asistenții cântau muzică parfumată până la orga de parfumuri în care se compuneau noi partituri în fiecare zi.

Întrucât Bruno Court este o referință esențială a materiilor prime de calitate, creațiile din jurul acestor ingrediente de lux sunt livratela curțile regale ale Europei din secolul al XIX-lea și devine partenerul oficial al Reginei Alexandra, al Reginei Angliei, al Regelui Edward al VII-lea, al Regelui Frederic al VIII-lea al Bulgariei și al lui Napoleon al III-lea.

Citește și:

Brecourt este renașterea unui brand de familie dispărut, Bruno Court, prin moștenitoarea sa, Émilie Bouge. Ea transformă numele introducând litera „E” de la Emilie Bouge în cuvântul „Bruno Court”. Făcând acest lucru, ea leagă know-how-ul moștenit cu o viziune modernă a acestei arte invizibile, parfumeria. Emilie provine din a patra generație a familiei Brecourt, familie în care cunostințele au fost transmise din generație în generație și sunt încă vii și astăzi.

După ce a studiat la școala de parfumerie a IPSICA, Emilie creează parfumuri pentru mărci de renume, în timp ce lucrează pentru o casă de parfumuri din Grasse, înainte de a înființa CASA BRECOURT în decembrie 2010 pentru a explora liber o parfumerie autentică. Dezvoltarea propriei case îi permite să se concentreze asupra parfumurilor proprii și să utilizeze materii prime naturale de cea mai înaltă calitate care reprezintă sufletul creațiilor sale.

Citește și:

Când ne imaginăm un parfum, îl descompunem, ca un pictor, în diferite fațete care, odată asamblate, vor crea emoția finală. Pentru fiecare dintre aceste fațete, îi cerem lui Emilie BOUGE să creeze un parfum specific pe care îl numim filtru emoțional. Fiecare filtru emoțional necesită multă testare și doar atunci când toți au succes, parfumierul se dedică unei lucrări virtuoase în căsnicia și dozajul lor până la semnătura parfumului pe care îl vei purta.

"Dacă emoția olfactivă este un amalgam subtil între parfum, persoană și context, consider contextul ca fiind cel mai important vector emoțional pentru că ne amintește memoriile tuturor simțurilor: aceasta a fost sursa majoră a inspirației mele. Prin urmare, am pus într-o sticlă locurile și momentele speciale pentru a evidenția personalitatea celor care s-ar putea bucura de ea. Pentru a simți un miros trebuie să explorezi omenirea din interior." - Emilie Bouge

Citește și:

3 recomandări Brecourt de încercat vara asta

Solaire

EDP

50 ml 430 lei / 100 ml 580 lei

În inima iernii, în luna februarie, dealurile care leagă orașul Grasse de Marea Mediterană sunt împodobite cu o haină de flori galbene care distilează un parfum natural de primăvară cu o intensitate remarcabilă. Această pădure de aur ne proiectează în lumea poveștilor imaginare și fantastice.

"Mi-am imaginat o combinație de note care difuzează o lumina intensă și aurie pentru a crea în câteva picături o aura însorită și liniștitoare. " Emelie Bouge

L’Amoureuse

EDP

50 ml 400 lei / 100 ml 530 lei

Când totul în jurul nostru este rafinat, când atragem mirosul îmbătător al tinereții veșnice, când spiritul este plin de entuziasm și corpul se bucură de libertatea să, respirăm "Amoureuse".

Citește și:

Pentru a da acestei compoziții florale de trandafiri roșii și iasomie sambac o latură veselă, am adăugat note spumante de piersici, zmeură, bergamotă, lămâie și mandarină din Sicilia și am așezat-o pe o bază privilegiată cu lemn de santal, mosc alb și benzoină din Ceylon.“ Emilie Bouge

Eau Libre

EDP

50 ml 400 lei / 100 ml 530 lei

Când privesc spre orizontul vast sau când examinez o succesiune infinită de munți, o briză ușoară mă poate face să tremur uneori. Căutam să creez o explozie de note ușoare și răcoritoare printr-un parfum în continuă schimbare. Fructele (bergamotă din Calabria, grapefruit, pepene galben) se amestecă cu acorduri verzi, vegetale. Partea superioară și inima lui Eau Libre eliberează o notă florală marină, înfășurată în jurul unei iasomii cristaline și învăluită de ambroxan.

Citește și:

Parfumurile Brecourt sunt disponibile în exclusivitate în România pe nicheparfumerie.ro, în concept store-ul Niche Parfumerie din București, 50ml Artistic Fragrance Bar, și în magazinul Niche Parfumerie din Timișoara.

Vizionare placuta


Kudika
26 Iunie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.