Setari Cookie-uri

Hiperpigmentarea și deshidratarea pielii se pot agrava pe vreme uscată, vara

Hiperpigmentarea este o afecțiune comună la oameni și o cauză a supraproducției de melanină, ce apare ca efect al expunerii exagerate la razele dăunătoare ale soarelui. Potrivit medicilor, ea poate fi și congenitală, localizată pe piele sub forma unor pete ce sunt mai întunecate.

Expunerea la razele ultraviolete este o cauză principală a hiperpigmentării, însă pot exista și alți factori precum: modificări endocrine (ce apar în timpul sarcinii și la menopauză), anumite eczeme, boli care produc decolorarea pielii. Chiar și unele medicamente pot avea ca efect secundar hiperpigmentarea (cum sunt antibioticele, tetraciclina, medicamentele anti-cancer) și altele. Fumatul crește riscul de hiperpigmentare pentru că afectează aspectul pielii.

Un alt tip de hiperpigmentare ce apare vara este lentigo, sau apariția pistruilor. Aceste mici pete maronii inestetice apar în zilele însorite și se estompează dacă se limitează expunerea la soare.

Cum scăpăm de pistrui și de hiperpigmentare vara?

Medicii dermatologi pot oferi sfaturi de îngrijire în astfel de probleme. Pistruii apar ca reacție a pielii la razele ultraviolete și deci pentru prevenirea lor se poate utiliza un produs de ecranare solară. Cele mai afectate de pistrui sunt persoanele cu pielea sensibilă, cu părul blond sau roșcat. Prin evitarea soarelui puternic se pot estompa pistruii.

Citește și:

Uneori pistruii sunt asociați cu diferite probleme de sănătate (boli de ficat, rinichi sau intestin) și trebuie de mers la medic. Pistruii se tratează cu produse cosmetice speciale, dar și cu metode tradiționale precum: suc de lămâie, suc de pătrunjel, suc de castravete, oțet, suc de ceapă. Există și măști faciale care reduc pistruii, produse vegane de machiaj care estompează aceste pete ale pielii (ex. corector de pistrui).

Acum ai puterea de a reduce hiperpigmentarea ce afectează pielea și aspectul tău, chiar în casa ta. Poți face asta cu anumite produse cosmetice de brand, care se găsesc în magazinele online, precum Notino.ro. Acestea fac pielea mai suplă, mai netedă și mai sănătoasă.

Există seruri cu formule dovedite clinic pentru luminozitatea pielii și reducerea petelor și a hiperpigmentării. Acestea conțin ingrediente precum L-ascorbic sau vitamina C, arbutină care oferă pielii un aspect mai fin și o strălucire naturală. Serurile faciale pot avea acizi grași Omega-3 și Omega-6 cu efect revigorant și hidratant. În plus, pot avea și vitamina B3 care reduce ridurile și liniile de îmbătrânire și oferă tenului un aspect mai fin și frumos, de vară.

Citește și:

Produse cosmetice care restabilesc cu succes aspectul și hidratarea pielii

Dacă ai nevoie de o cremă hidratantă pentru piele atunci alege un produs CeraVe care este foarte eficient și recomandat de medicii dermatologi. O astfel de cremă este perfectă pentru pielea uscată, sau normală dar puțin deshidratată, deoarece are acid hialuronic și ceramide și oferă o serie de beneficii: hidratează pielea, menține umiditatea dermului, previne pierderea apei, calmează, relaxează și îmbunătățește aspectul pielii.

Produsele CeraVe hidratează intens pielea și sunt ideale pentru pielea aspră, uscată, crăpată. Majoritatea au acid hialuronic – un ingredient important pentru piele, considerat sursa tinereții eterne. Acidul hialuronic menține hidroechilibrul țesuturilor la un nivel optim. El are proprietăți unice și este folosit în mod frecvent în cosmetologie. Despre acest ingredient atât de popular se spune că:

Citește și:
  • Are capacitatea de a crea un strat protector ce reține umezeala pe suprafața epidermei

  • Previne deshidratarea celulelor

  • Crește densitatea, elasticitate și fermitatea pielii

  • Protejează tenul împotriva factorilor externi agresivi

  • Are efect antioxidant și de reducere a stresului pielii

  • Stimulează regenerarea celulară și previne procesul de îmbătrânire prematură a pielii.

Există și produse pentru picioare, cum este de pildă crema regeneratoare CeraVe care hidratează pielea aspră și uscată a tălpilor, înmoaie pielea, combate deshidratarea, elimină celulele moarte și ajută la refacerea barierei de protecție cutanată.

Acest brand are și produse de curățare a pielii, demachiante cremă care îndepărtează în mod eficient de pe piele orice urmă de machiaj și murdărie. Aceste produse merită cumpărate, deoarece au o textură delicată, înmoaie, curăță, netezesc pielea și oferă rezultate imediate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.