Setari Cookie-uri

Tot ce ar trebui să știi despre îmbătrânirea prematură a pielii

Pielea vorbește foarte mult despre obiceiurile bune și despre cele nesănătoase pe care alegem să le urmăm în stilul nostru de viață.

Desigur, ereditatea are un cuvânt de spus, însă nu este cel definitiv. Printr-o îngrijire intensivă a pielii și adoptarea unor rutine sănătoase, putem amâna procesul de îmbătrânire și ne putem îmbunătăți starea de spirit și nivelul de energie.

Un somn de calitate, o rutină de îngrijire în care să introduci un serum sau o crema pentru cearcane vor face diferența pe care o vei remarca în timp. Dacă vrei să păcălești timpul și să arăți mai tânără, află de mai jos care sunt semnele îmbătrânirii premature și care sunt obiceiurile care te ajută să o amâni.

Care sunt semnele îmbătrânirii premature a pielii?

Procesul de îmbătrânire arată diferit pentru fiecare în parte, însă, dacă observi următoarele semne pe tenul tău înainte să împlinești 35 de ani, le poți considera premature:

Citește și:

Riduri și piele lăsată

După 30 de ani, pielea începe să producă mai puțin colagen, proteina responsabilă pentru menținerea pielii ferme. Astfel, ridurile nu întârzie să apară, mai ales în zonele care au fost expuse razelor solare.

Piele uscată

Din cauza schimbărilor hormonale ce apar pe măsură ce îmbătrânim, dar și din cauza scăderii producției de colagen și elastină, pielea se subțiază și devine mai uscată.

Pete pigmentare

Leziunile hiperpigmentare apar din cauza unui nivel crescut de melanină, un pigment natural care conferă pielii, părului și ochilor culoare. Excesul de melanină este cauzat, în general, de o expunere prelungită la soare, dar de modificările hormonale din perioada sarcinii și menopauzei. În procesul natural de îmbătrânire, numărul de melanocite scade, însă volumul lor crește, iar astfel activitatea lor se intensifică, ducând la apariția acestor pete inestetice.

Citește și:

Care sunt obiceiurile care ajută la amânarea îmbătrânirii premature?

În general, pentru o piele cât mai frumoasă și tânără timp îndelungat, ai nevoie de un ritual de îngrijire specific, cât și de integrarea unor obiceiuri sănătoase cât mai devreme, în stilul tău de viață:

Stabilirea unei rutine de îngrijire adecvate

Un ten îngrijit este echivalentul frumuseții și tinereții. Pune accentul pe ingredientele anti îmbătrânire precum retinolul sau peptidele, care să se regăsească neapărat în crema ta hidratantă, cât și în serumurile pentru care optezi. De asemenea, alege cea mai buna masca de fata, axată pe nevoile tenului tău, pe care să o aplici, cel puțin o dată pe săptămână. Și nu uita că demachierea este foarte importantă, oricât de obosită ai fi.

Citește și:

Stoparea viciilor

Fumatul și alcoolul au numeroase repercusiuni asupra sănătății tale. Nu numai că îți afectează ficatul, plămânii, inima și te expun celor mai temute boli ale secolului al XXI-lea, ci se reflectă și asupra aspectului pielii tale. Sutele de toxine din compoziția alcoolului și țigărilor încurajează stresul oxidativ, precum și dezvoltarea prematură a ridurilor și a pielii lăsate.

Utilizarea cremei cu protecție solară

Soarele este principalul inamic al pielii tale. Razele UV duc la apariția petelor pigmentare și ridurilor. De aceea, indiferent de sezon, aplicarea cremei cu protecție solară de fiecare dată când ieși din casă este esențială. Nu numai că vei fi ferită de arsurile solare, ci vei căpăta un bronz mai sănătos și vei amâna îmbătrânirea prematură.

Citește și:

Stabilirea unui program de somn

Somnul este foarte important pentru regenerarea celulară. Menținerea unui program adecvat de somn, între 7 și 9 ore pe noapte, te va ajuta să obții un ten mai luminos și să ții departe ridurile.

Echilibrarea alimentației

Dacă alimentația ta conține mult zahăr, fă o schimbare cât mai repede. Zahărul este vinovat de îmbătrânirea prematură a pielii, deoarece slăbește structura de rezistență a pielii. Înlocuiește-l cu fructe și legume, proteine de înaltă calitate și cereale integrale.

Prin urmare, ține minte: orice alegere pe care o faci astăzi se va reflecta pe chipul tău mâine. Nopțile nedormite, consumul de alcool, lipsa sportului sau absența unei rutine de îngrijire încurajează apariția ridurilor, a pielii lăsate și afectează întreaga ta sănătate.

Citește și:

Sursa foto: Freepik

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.