Setari Cookie-uri

Îngrijirea tenului matur: 3 aspecte de care să ții cont pentru o piele netedă și catifelată

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră suferă modificări naturale, care necesită o atenție și îngrijire deosebite. Pielea matură are nevoie de o rutină personalizată de îngrijire, pentru a-și menține sănătatea, strălucirea și vitalitatea.

Descoperă mai jos cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont pentru îngrijirea pielii mature, de la factorii care contribuie la îmbătrânirea tenului la practicile și ingredientele esențiale pentru un aspect tânăr și luminos.

Care sunt caracteristicile tenului matur

În funcție de stilul de viață și de metodele de îngrijire, îmbătrânirea cutanată va fi mai mult sau mai puțin vizibilă. În general, produsele de îngrijire a tenului matur, de exemplu, gama de creme si serumuri de fata Genifique, au proprietăți și ingrediente diferite de cele necesare pielii mai tinere. Pielea matură prezintă, de obicei, anumite caracteristici, printre care se numără:

  • pierderea elasticității - care duce la lăsarea ei și formarea liniilor fine și a ridurilor

    Citește și:
  • uscăciunea - bariera naturală de hidratare a pielii slăbește odată cu vârsta și are ca rezultat uscăciunea și sensibilitatea crescută

  • textura neuniformă - poate avea un aspect tern, din cauza microcirculației mai puțin eficiente, și o textură neuniformă, pentru că celulele au o rată mai lentă de regenerare

  • petele de vârstă și hiperpigmentarea - expunerea crescută la soare poate duce, în timp, la apariția petelor de vârstă și a nuanței neuniforme a pielii.

Care sunt cauzele îmbătrânirii pielii

O bună înțelegere a factorilor care contribuie la îmbătrânirea pielii te poate ajuta să faci alegeri informate atunci când vine vorba despre îngrijirea ei. Iată care sunt cele mai comune cauze ale îmbătrânirii pielii:

Citește și:
  • factorii interni - care sunt influențați de procesele genetice și biologice. Pe măsură ce îmbătrânim, producția de colagen și elastină, care mențin structura și elasticitatea pielii, încetinește în mod natural. Acest lucru duce la dezvoltarea ridurilor și la pierderea fermității.

  • factori externi - precum cei de mediu (expunerea la soare, poluarea, fumatul), dar și un stil de viață nesănătos pot accelera procesul de îmbătrânire a pielii. Radiațiile ultraviolete (UV) contribuie major, provocând fotoîmbătrânire, pete solare și degradarea colagenului.

Care sunt practicile esențiale de îngrijire a pielii mature

Indiferent de vârstă, curățarea eficientă a pielii cu un produs adecvat este primul pas pentru menținerea frumuseții și sănătății acesteia. Curăță-ți ușor pielea, de două ori pe zi, cu un produs cu acțiune blândă, cu pH echilibrat, pentru a îndepărta impuritățile. Evită săpunurile sau produsele de curățare dure, care pot îndepărta filmul hidrolipidic al pielii.

Citește și:

Încorporează în rutina de îngrijire zilnică produse care abordează probleme specifice ale pielii. Printre avantajele serumului anti-imbatranire Advanced Genifique se numără faptul că întărește microbiomul pielii, pentru o recuperare a acesteia mai rapidă și vizibilă. Caută serumuri care au în formula lor ingrediente precum vitamina C, retinol și acid glicolic, dar și antioxidanți, acid hialuronic și peptide. Spre deosebire de cremele de față, serumurile sunt mult mai concentrate, iar ingredientele lor active pătrund mai adânc în piele.

De asemenea, investește într-o cremă de față anti ageing de înaltă calitate, care se adresează nevoilor specifice ale tenului tău. Optează pentru creme cu aceleași ingrediente active ca și serumurile, precum retinolul, peptidele și antioxidanții, pentru a promova producția de colagen, a îmbunătăți elasticitatea și a reduce aspectul ridurilor.

Citește și:

Nu în ultimul rând, hidratarea pielii mature este crucială pentru a restabili nivelul de umiditate și a-i menține un aspect suplu. Utilizează o cremă de față bogată în ingrediente hidratante, cum ar fi acidul hialuronic, care atrage și reține umiditatea în piele. Aplică produs pe piele de două ori pe zi, dimineața și seara.

Pentru o îngrijire eficientă a pielii mature, este nevoie în primul rând de o bună înțelegere a caracteristicilor sale unice și a factorilor care contribuie la îmbătrânirea acesteia. O bună igienă și hidratare și folosirea unor produse adecvate de îngrijire a pielii te pot ajuta să abordezi în mod eficient nevoile specifice ale pielii mature. Astfel, te vei putea bucura de un ten luminos și cu aspect tânăr la orice vârstă.

Citește și:

Sursa foto: Freepik

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.