Setari Cookie-uri

Cele patruzeci de legi ale iubirii

O apologie a iubirii, privita in multiplele sale ipostaze, romanul Cele patruzeci de legi ale iubirii puncteaza cu subtilitate diferentele dintre religie si spiritualitate, dintre datorie si iubire.

Autor: Elif Shafak
Editura: Polirom
Pret: 28.95 RON
Traducere din limba engleza si note de Ada Tanasa

Autoarea bestsellerului international Bastarda Istanbulului

Cele patruzeci de legi ale iubirii In ultimul sau roman, Cele patruzeci de legi ale iubirii (2010), Elif Shafak intretese cu iscusinta unui artizan de covoare turcesti firele a doua povesti pe cat de indepartate in timp, pe atat de captivante, creand un model ale carui detalii bogate se contopesc intr-un intreg de o armonie desavarsita. Viata searbada a Ellei Rubinstein – o mama casnica si o sotie nefericita din suburbiile Bostonului zilelor noastre – se schimba din temelii cand, la aproape patruzeci de ani, se angajeaza la o agentie literara si i se cere sa scrie un referat despre romanul unui autor necunoscut. Astfel descopera povestea fascinantei legaturi spirituale dintre faimosul poet persan Rumi si dervisul sufit Shams din Tabriz, si forta eliberatoare, modelatoare a iubirii care a schimbat destinele celor doi prieteni si care il va schimba curind si pe al ei: intre Ella si Aziz Zahara, autorul romanului, incepe un schimb epistolar, apoi se infiripa o minunata poveste de dragoste. O apologie a iubirii, privita in multiplele sale ipostaze, romanul Cele patruzeci de legi ale iubirii puncteaza cu subtilitate diferentele dintre religie si spiritualitate, dintre datorie si iubire.

„Cu mesajul ei actual, provocator, Cele patruzeci de legi ale iubirii merita sa fie un fenomen editorial universal.” (The Independent (U.K.))

„O carte captivanta si inteleapta, Cele patruzeci de legi ale iubirii este povestea unei intalniri iscate de destin, a unei tovarasii spirituale si a unei tragice despartiri. Elif Shafak preia fapte din biografia lui Rumi si a lui Shams, dervisul ratacitor, si ii readuce pe amandoi la viata cu talentul unei mari povestitoare. ” (The Associated Press)

„Trecutul si prezentul fac front comun aparand pasiunea, intr-un roman superb, senzual, debordant. ” (The Times (U.K.))
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.