Setari Cookie-uri

Ce si cat mancam pentru o viata sanatoasa?

Principiile unei diete sanatoase sunt putine si fixe. Nu este nici un mister in ceea ce priveste o dieta echilirata. Trebuie sa contina toate categoriile de alimente, in cantitati moderate.

Fructele trebuie consumate in prima parte a zilei, la gustarea de dupa micul dejun si nu se vor combina niciodata cu alta categorie de alimente, deoarece ingreuneaza digestia. Si nu ne dorim asta, nu? :)

In ceea ce priveste lichidele, trebuie sa va luati adio de la sucurile carbogazoase si sa consumati minimum 2L de apa plata si ceaiuri din plante. Daca, totusi, aveti pofta de suc de fructe si alegeti sa beti un fresh, indoiti-l cu apa.

Secretul principal al unei diete echilibrate si sanatoase este ca alimentele consumate sa fie cat mai putin procesate, sa fie naturale. Daca aveti posibilitatea sa va procurati carnea, legumele si lactatele de la tara, este cea mai buna alegere.

Daca vreti sa mancati sanatos si sa va mentineti silueta, acestea sunt cantitatile recomandate pentru fiecare categorie de alimente:

Proteine – 100 g la o masa
Legume – 150-200g la o masa
Lactate – max 250g pe zi
Fructe – max 300g de fructe de sezon pe zi
Nuci crude – circa 40g pe zi (2 linguri), la a doua gustare

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.