Setari Cookie-uri

Ce bijuterii se potrivesc femeilor în funcție de vârstă

Bijuteriile te fac sa te simți frumoasă și elegantă indiferent de vârstă. Află care sunt cele mai potrivite bijuterii pentru femei în funcție de vârstă și lasă-te inspirată.

Bijuteriile sunt accesorii ce completează ținutele, pun în evidentă latura feminină și inspiră eleganță și rafinament. Femeile le poartă din cele mai vechi timpuri. Au avut diverse semnificații și scopuri de-a lungul vremii, principalul fiind aceea ce a evidenția frumusețea purtătoarei. Erau de asemenea simboluri ale înțelepciunii, statutului social și prosperității.

În prezent, ne place să le adăugăm la ținutele noastre, indiferent de ocazie și de vârstă. Gusturile se modifică pe parcursul vieții, iar specialiștii în fashion au recomandări diferite în funcție de vârstă și ocazie.

  1. Bijuterii pentru doamne

Doamnele poartă o varietate de bijuterii, în funcție de stilul personal, ocazie și preferințe. Unele dintre cele mai populare tipuri de bijuterii pentrue doamne sunt inelele, brățările, colierele și cerceii. În ceea ce privește materialul, multe femei optează pentru bijuterii din aur, acestea păstrându-și aspectul și valoarea în timp.

Citește și:

Pentru un plus de strălucire, alege podoabe de aur decorate cu pietre prețioase. Cele mai valoroase sunt diamantele, rubinul, safirul sau smaraldul. Foarte important este și modul în care acestea au fost lucrate și atenția la detalii. Dacă îți dorești piese cu adevărat unice, atunci poți apela la bijutieri care lucrează pe comandă.

Bijuteriile cu perle sunt o alegere versatilă și pot fi purtate cu foarte multe ocazii. Ele sunt adesea asociate cu eleganța, dar pot fi, de asemenea, purtate într-un mod casual. Perlele sunt pietre prețioase care se formează în interiorul unor moluște bivalve, de obicei stridii și se regăsesc într-o varietate de culori. Pentru a alege colierul ideal, ține cont de nuanța pielii tale. Perlele albe se potrivesc tuturor tonurilor de piele. Cele roz sau crem sunt o alegere bună pentru persoanele cu tenul deschis, iar cele negre sunt ideale pentru persoanele cu tenul închis. Pentru a le păstra frumoase și strălucitoare, este important să le cureți regulat. Poți folosi apă caldă și un săpun blând pentru a le curăța.

Citește și:
  1. Bijuterii pentru domnișoare

La vârste mai fragede, femeile sunt atrase de bijuteriile din argint deoarece acesta este mai delicat și mai ușor de inclus la ținute casual. Argintul este un metal prețios foarte maleabil și de aceea, vei găsi foarte multe modele de inele, cercei sau pandantive cu detalii sofisticate.

Din punct de vedere al durabilității nu trebuie să îți faci griji deoarece se păstrează foarte bine în timp. În cazul în care observi că o bijuterie din argint își pierde luciul sau se înnegrește pe alocuri, o poți curăța foarte simplu, chiar la tine acasă. Ai nevoie doar de bicarbonat de sodiu și apă. Prepară o pastă din cele două ingrediente și aplic-o pe zonele dorite cu un burete sau cu o periuță de dinți moale. Opțional, poți combina bicarbonatul de sodiu cu oțet, pentru un efect mai puternic.

Citește și:

Pandantivele sunt apreciate de domnișoare și sunt purtate datorită semnificației lor. Poți opta pentru pandantive care includ inițiala numelui, semnul zodiacal sau alte simboluri precum steluțe, fluturași, note muzicale, elemente religioase și multe altele.

  1. Bijuterii pentru adolescente

Vârsta adolescenței este una foarte frumoasă și este o etapă a vieții în care este foarte mult vorba despre exprimarea sinelui și formarea personalității. Astfel, gama de bijuterii pentru adolescente este extrem de variată și poți alege dintre multe stiluri și materiale inedite.

Brățările prieteniei și cele cu charm-uri sunt populare pentru acest segment de vârstă. Acestea pot fi confecționate din materiale textile și argint. Multe branduri comercializează brățări pereche pentru cele mai bune prietene și au mare succes. Pielea naturală sau sintetică este un alt material utilizat în special pentru brățări. Acestea sunt decorate cu elemente metalice (atât prețioase cât și aliaje), ținte, mărgele sau capse. Modelele sunt diverse, iar pielea poate fi împletită, cusută sau ștanțată.

Citește și:

Desigur, vârsta contează atunci când vine vorba despre bijuterii, dar acesta nu este singurul factor de luat în considerare atunci când le alegi. Este important să iei în considerare, de asemenea, ocazia, ținuta și stilul personal.

Sursa foto: pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.