Setari Cookie-uri

7 aspecte de care să ții cont când alegi bijuteriile

Alege bijuteriile astfel încât să-ți completeze perfect și echilibrat ținutele. Ține cont de câteva sfaturi pe care ți le oferim în textul următor.

Alegerea bijuteriilor potrivite poate transforma orice ținută, conferindu-i o notă de eleganță, rafinament sau, dimpotrivă, un aer casual. Bijuteriile pot dezvălui secrete despre personalitatea și stilul tău, de aceea, este important să știi cum să le selectezi în funcție de ocazie. Iată, așadar, cum alegi bijuteriile în funcție de evenimentul la care participi, astfel încât să faci alegeri inspirate.

Ține cont de evenimentul la care participi

Primul pas în alegerea bijuteriilor este să înțelegi natura evenimentului la care participi. Dacă este vorba despre un eveniment formal, cum ar fi o nuntă sau un dineu de gală, optează pentru bijuterii elegante și sofisticate. Spre exemplu, poți purta o pereche de cercei din aur. Eleganți, finuți, eventual cu pietre prețioase. Pentru ocazii informale sau întâlniri cu prietenii, bijuteriile mai relaxate, chiar și cele de tip statement, pot fi o alegere excelentă. O brățară lată sau mai multe pot întregi o ținută casual; sau poți alege un colier boho.

Citește și:

Asortează-le cu ținuta

Bijuteriile ar trebui să completeze și să echilibreze ținuta, nu să o concureze. Dacă porți o rochie sau un top cu un decolteu îndrăzneț, poți alege ca piesa centrală să fie un colier statement. Sau, dacă rochia nu este decoltată, poți să-ți prinzi părul și să porți o pereche de cercei voluminoși, dar prețioși. Asta în cazul în care vorbim de un eveniment ce are loc seara, elegant.

În cazul unei ținute simple, bijuteriile pot adăuga un plus de culoare sau strălucire. Asigură-te că bijuteriile pun în evidență modelul sau textura țesăturii, și nu încarcă ținuta.

Alege bijuteriile în funcție de momentul zilei în care le porți

Momentul zilei în care are loc evenimentul poate influența, și el, alegerea ta. Bijuteriile strălucitoare, cu pietre prețioase, sunt mai potrivite pentru seară. În timpul zilei, poți opta pentru bijuterii mai subtile, cum ar fi o pereche de cercei simpli sau un colier delicat. În cazul în care ținuta acoperă mare parte din piele, poți alege să porți doar un ceas sau o brosă.

Citește și:

Ține cont de culorile bijuteriilor

Alegerea culorilor potrivite poate evidenția atât bijuteriile, cât și ținuta. Nuanțele neutre, cum ar fi aurul, argintul sau perlele, sunt versatile și se potrivesc cu aproape orice. Pentru un plus de personalitate, bijuteriile colorate pot accentua o anumită culoare din ținută sau pot adăuga un contrast interesant. Cel mai simplu ar fi să asortezi la culoarea ținutei bijuterii cu pietre în aceleași nuanțe. La o rochie verde, spre exemplu, poți purta o pereche de cercei cu pietre verzi, smarald.

Atenție la proporții

Dimensiunea bijuteriilor ar trebui să fie în armonie cu proporțiile corpului și ale ținutei. Dacă ești minionă, cu o siluetă delicată, evită să porți bijuterii mari și grele. Acestea pot părea copleșitoare. Pe de altă parte, dacă ținuta este voluminoasă sau dacă ai trăsături mai pronunțate, poți alege bijuterii statement. Cele subtile se vor pierde în outfit.

Citește și:

Atenție la cantitatea de bijuterii pe care le porți la o ținută

Când vrei să porți mai multe bijuterii, este important să menții un echilibru. Spre exemplu, dacă alegi un colier mare, nu purta și cercei voluminoși. De asemenea, dacă optezi pentru o brățară voluminoasă, poate că ar fi bine să renunți la inelele masive.

Alege bijuteriile în funcție de personalitatea ta

Nu în ultimul rând, bijuteriile trebuie să-ți pună în evidență personalitatea. Chiar și la evenimentele formale, poți alege bijuterii care să reflecte personalitatea, atâta timp cât acestea sunt de bun gust și se potrivesc cu contextul.

Alegerea bijuteriilor potrivite pentru un eveniment nu este doar o chestiune de a urma reguli stricte, ci și de a înțelege cum pot aceste accesorii să completeze și să îmbunătățească ținuta și să exprime personalitatea.

Citește și:

Sursă foto: freepik.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Februarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.