Setari Cookie-uri

Cadouri rafinate pentru femeile elegante: idei uşor de pus în practică

Un cadou rafinat şi elegant nu trebuie să fie dificil de ales.

Dacă trebuie să cumperi un dar pentru o doamnă sau o domnişoară elegantă, fie că îţi este colega, partenera, rudă sau prietena, există o mulţime de variante din care poţi alege.

Este foarte important să ţii cont de stilul personal, de vârstă şi de ocupaţie, însă foarte multe daruri elegante pot fi extrem de versatile. Bijuteriile, de exemplu, se pot purta indiferent de vârstă, ocupaţie sau stil personal, în special modelele simple, fără inserţii.

Află cum poţi alege cele mai potrivite daruri pentru o femeie elegantă:

Rochii de seară

Rochiile de seară reprezintă apogeul eleganţei Acestea pun în valoare feminitatea şi eleganta doamnelor şi domnişoarelor, de aceea reprezintă un cadou perfect. Atunci când alegi să dăruieşti rochii de seară, este absolut necesar să cunoşti măsurile potrivite, dar şi stilul celei ce urmează să primească darul. Dacă îţi doreşti să alegi un model clasic de rochie de seară, optează pentru materiale precum satinul, dantela sau stofa groasă şi pentru nuanţe feminine, precum roşu, negru, ivoar sau roz.

Citește și:

De asemenea, poţi dărui rochii elegante, însă nu neapărat de ocazie. Poţi opta pentru rochii de vară înflorate modele din denim sau rochii tip cămaşă.

Bijuterii fine

Bijuteriile sunt sinonime cu eleganţa, în special dacă este vorba despre modele fine, fără foarte multe inserţii, din materiale preţioase. Pentru o doamnă elegantă, bijuteriile fine sunt un cadou foarte inspirat. Dacă îţi doreşti modele clasice, uşor de purtat, optează pentru metale precum aurul sau argintul. Lănţişoarele subţiri cu pandantive mici, brăţările rotunde şi subţiri, dar şi cerceii cu pietre precum safirul, smaraldul, acvamarinul sau rubinul reprezintă super idei.

Nu alege să oferi în dar inele, dacă nu cunoşti persoana în cauză foarte bine, deoarece este posibil să alegi mărimea greşită. Inelele sunt bijuterii ce se dăruiesc de obicei doar persoanelor foarte apropiate, precum partenera, sora, mătusa sau mama.

Citește și:

Pălării

Un cadou perfect pentru doamnele şi domnişoarele elegante îl reprezintă pălăriile. Există o mulţime de modele de pălării din care poţi alege, de la cele din fetru şi până la cele din paie, cu bor larg, de vară. De asemenea, vei găsi la brandurile dedicate şi la atelierele cu tradiţie şi pălării elegante, de ocazie, care se poartă cu ţinute extrem de elegante.

Atunci când vrei să oferi în dar o pălărie, este bine să ţii cont de stilul vestimentar al celei ce urmează să primească darul. Dacă ştii că aceasta iubeşte vara şi îi plac ţinutele de plajă elegante, atunci poţi opta pentru o pălărie de paie. Dacă doamna sau domnişoară poarta ţinute office sau participă la evenimente ce impun o ţinută elegantă, poţi oferi în dar o pălărie de fetru în nuanţe delicate.

Citește și:

Genţi din piele

Geanta este unul dintre accesoriile care definesc feminitatea. În general, majoritatea genţilor sunt create pentru femei, astfel încât acest accesoriu a devenit unul de nelipsit în garderobele feminine din întreaga lume.

Dacă vrei să faci un cadou elegant şi inspirat, atunci o geantă de piele poate fi o soluţie perfectă. Pielea naturală este un material rezistent, durabil şi extrem de versatil. Bineînţeles, dacă îţi doreşti o soluţie eco friendly, poţi opta pentru piele ecologică.

Printre cele mai versatile modele de genţi se numără cele office şi cele shopper, dar şi cele de mici dimensiuni, tip poştaş, care se pot purta cu ţinute casual.

Pantofi stiletto

Pantofii cu toc reprezintă cea mai sexy şi feminină alegere de încălţăminte pentru doamne şi domnişoare. Dacă vrei să oferi un dar care emana eleganță, atunci optează pentru pantofi stiletto. Aceştia se remarcă prin vârful ascuţit şi tocul cui. Poţi alege modele din piele, lac sau chiar din piele întoarsă, cu inserţii diverse.

Citește și:

Este important să cunoşti ce măsură de pantofi poartă cea care urmează să primească darul, iar dacă nu ştii sigur care este aceasta, trebuie să îi oferi şi posibilitatea de a schimba perechea de pantofi.

Produse de machiaj clasice

Machiajul este o altă emblemă a elegntei. Dacă îţi doreşti un cadou uşor de ales, cu care să nu dai greş, poţi să te îndrepţi către produse de machiaj clasice, de calitate. Femeile elegante vor aprecia un ruj roşu, un rimel care defineşte şi alungeşte genele sau un fard de obraz în tonuri de corai, bronz sau roz. Alege produse de la branduri ce pun accent pe calitate şi ingrediente prietenoase cu pielea şi nu uita să ţii cont de tipul de make-up pe care doamna sau domnişoară în cauză obişnuieşte să-l poarte.

De la haine de ocazie şi până la accesorii sau produse de machiaj, ai o mulţime de variante din care să alegi atunci când vrei să oferi un dar unei femei elegante. Eleganța şi feminitatea se pot exprima într-o mulţime de moduri, de la piese vestimentare şi până la machiaj. Atunci când alegi un dar, gândeşte-te şi la ceea ce persoană în cauză şi-ar dori să primească, dar şi la ceea ce ai observat că poartă sau foloseşte deja.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.