Setari Cookie-uri

15 moduri simple de a ne respecta propriul corp

Miscarea si alimentatia sanatoasa este o chestiune de respect fata de propriul corp. Oferindu-i ce are nevoie ca sa ramana in forma, putem trai mai departe ani buni fericiti si sanatosi.

8. Obisnuieste-te ca atunci cand te trezesti sa bei imediat un pahar cu apa calduta. Poti adauga si putina lamaie stoarsa.

9. Dormi sanatos si bine. Asigura-ti un numar minim de ore de somn si respecta cateva lucruri simple ca sa te poti odihni bine. Pentru mai multe detalii, citeste Somnul te slabeste.

10. Nu te otravi. Atentie la cat alcool consumi si daca fumezi. Ambele sunt nocive organismului si ar trebui sa le eviti. Vezi si Cum te ajuta internetul sa te lasi de fumat.

sursa foto: Copyright: Piotr Marcinski/Shutterstock Images LLC

11. Mergi la sala. Antreneaza-ti diverse grupe de muschi, astfel incat intreg corpul sa fie implicat.

12. Inscrie-te intr-un grup care practica acelasi sport. Am descoperit recent astfel de grupuri la Cluj care alearga impreuna, se antreneaza pentru cros, pedaleaza impreuna sau se antreneaza pentru competitii de inot etc. Sunt sigur ca exista asa ceva in Bucuresti si in majoritatea oraselor din Romania sau afara. Cateva site-uri care te pot ajuta sunt Clubul Orca sau Runners Club.

13. Mergi la sauna. Beneficiile saunei sunt multiple si bine documentate. Cu respectarea unor reguli simple, sauna este o procedura benefica pentru organism. Citeste si articolul celor de la Harvard Medical School pentru detalii.

14. Fa-ti periodic analizele standard de sange si discuta cu medicul tau care e situatia ta. Vezi daca si ce nu a iesit bine si corecteaza, conform sfatului sau.

15. Invata sa combini in mod corect alimentele. Exista anumite tipuri de alimente care - consumate impreuna – ingreuneaza digestia, te lasa fara energie si iti produc probleme precum balonarea sau predispozitia spre obezitate. Fructele, spre exemplu, nu ar trebui niciodata consumate impreuna cu alte alimente.

Daca ai alte idei, despre cum sa ne mentinem in forma, lasa un comentariu mai jos cu parerea ta. Gasesti alte idei despre dezvoltare personala si un stil de viata sanatos pe florinrosoga.ro.

sursa foto prima pagina: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.