Setari Cookie-uri

De ce facem greseli de nutritie?

Cum sa aveti grija in mod simplu si eficient de obiceiurile alimentare corecte ale intregii familii, cu 5 portii de legume, fructe sau suc 100%

Mesele luate impreuna reprezinta un scenariu de zi cu zi care ofera posibilitatea educarii modului de a se alimenta prin asocierea, mai mult sau mai putin, cu jocul. In cazul in care copilul refuza sa manance legume sau fructe, este recomandat sa avem rabdare deoarece, daca se insista, cel mic poate manifesta aversiune fata de eforturile noastre.

Nu obligam copilul sa manance ceea ce nu ii place, dar este bine sa incercam de mai multe ori, pana cand ne atingem scopul. O felie de rosie sau de ardei oferite a zecea oara si intr-o forma cat mai atractiva vor fi, in cele din urma, mancate de catre copil, mai ales daca il implicam si in pregatirea gustarii.

Sa nu uitam ca ai nostri copii vor consuma cu multa placere ceea ce au pregatit singuri, chiar daca rezultatul nu ni se pare, noua, maturilor, a fi unul tocmai gustos. Astfel, se poate intampla ca pe rosii sa toarne o lingurita de gem sau un morcov sa aterizeze pe un carnat. Dar, cel mai important este sa-l incurajam.

Citește și:

Sa nu obligam copilul sa manance, sa nu-l fortam sa consume alimente care "trebuie", doar pentru ca este ora cinei.

Expertul campaniei "5 portii de legume, fructe sau suc de fructe", dr. Serban Damian afirma:
"Nimeni nu poate nega faptul ca invatarea obiceiurilor alimentare corecte este laborioasa... omul nu este un calculator. Cu toate acestea, alocarea timpului si rabdarea vor avea consecinte pozitive asupra intregii vieti de adult. Dieta echilibrata si adecvata, consumul regulat de legume, fructe si sucuri ii vor mentine in forma si vor contribui la starea de bine. Sa ne amintim acest lucru in fiecare zi!"

In cadrul institutiilor prescolare din Romania au fost incluse programe educationale special elaborate. Gradinitele participante vor desfasura ore corespunzatoare, folosind materiale tematice pregatite de specialistii in educatie integrata de predare (scenarii speciale si carticele de colorat, integrand prin joaca importanta consumului de 5 portii de legume, fructe sau suc 100% pentru a cunoaste principiile dietei corecte).

Citește și:

5 portii de legume, fructe sau suc de fructe in fiecare zi
O dieta diversificata si echilibrata este cea mai buna sursa de substante nutritive. Consumul regulat de legume si fructe, impartit in 5 portii zilnice, este unul dintre elementele sale cheie, acesta fiind promovat de programul 5 portii de legume, fructe sau suc de fructe. Fiecare portie de legume sau fructe va avea beneficii pentru fiecare dintre noi.

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.