Fiecare dintre noi a incercat cel putin o dieta, cu rezultate mai mult sau mai putin spectaculoase. De asemenea, pastilele si siropurile sunt metode cel putin la fel de tentante de a scapa de kilogramele in plus. Este absolut normal ca oamenii sa isi doreasca sa se simta bine in propria piele, insa nu de putine ori se intampla ca medicamentele luate dupa bunul plac sau diete tinute fara o supraveghere medicala pot avea consecinte, nu doar nedorite, ci si neasteptate. O buna parte dintre dietele facute celebre de fete cunoscute de la Hollywood au fost adoptate si de oamenii obisnuiti, desi voci ale specialistilor se pronunta negativ sau cu reticenta asupra acestora. Prin urmare, iata care sunt cateva dintre cele mai controversate diete din lume.

1. Dieta Atkins

Nu putine sunt celebritatile care au incercat o astfel de dieta, printre care si Kim Kardashian. Aceasta presupune consumul ridicat de proteine si foarte, foarte scazut in ceea ce priveste carbohidratii. O parte dintre efectele acestei diete sunt respiratia neplacuta insotita de senzatia de gura uscata, o stare generala de oboseala, ameteli, insomnie, greata si constipatie. Mai mult de atat, o parte dintre cercetatori au atras atentia ca o astfel de dieta poate creste riscurile de a pune la loc kilogramele pierdute.

Foto lassedesignen / Shutterstock

2. Dieta lui Horace Fletcher si Fletcherismul

Ideea centrala din dieta lui Fletcher este ca fiecare inghititura de mancare trebuie mestecata minim de 100 de ori sau pana cand ajunge in stare aproape lichida, pentru ca ar duce la aparitia mai rapida a senzatiei de satietate. Fletcher s-a confruntat toata viata cu obezitatea si cu probleme digestive, pana cand, in 1895, ar fi dezvoltat aceasta metoda. Printre alte principii ale sale se numara si faptul ca trebuie sa mananci doar cand ti-e cu adevarat foame, si niciodata cand esti anxios, depresiv sau faci ceva care sa iti distraga atentia de la mancare. Felurile de mancare servite trebuie sa fie pe placul celui care mananca neaparat ca sa poata mesteca in numarul regulamentar.

3. Dieta Frumoasa din Padurea Adormita

Elvis Presley, asa cum bine stiti, a avut probleme cu alimentatia necorespunzatoare si implicit, cu greutatea. Tocmai de aceea, el era adeptul unei diete numita astazi Frumoasa din Padurea Adormita. In loc sa faca exercitii fizice sau sa renunte la mancarea nesanatoasa, Elvis lua pastile si dormea zile in sir pentru ca, in definitiv, nu poti sa infuleci pizza cu toping de hamburger atunci cand dormi.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: