Setari Cookie-uri

Tradiții și superstiții de Bobotează. Ce să nu faci niciodată în această zi

Boboteaza sau botezul apelor este una dintre cele mai importante sărbători ale creștinilor ortodocși și se sărbătorește pe 6 ianuarie.

În fiecare an, la 6 ianuarie, Biserica Ortodoxă celebrează creştinarea lui Iisus Hristos de către Sfântul Ioan Botezătorul. Momentul de botez al Mântuitorului are o semnificaţie aparte în religie, pentru că atunci, la apa Iordanului, s-a arătat Sfânta Treime: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh. Boboteaza mai este cunoscută și sub numele de Epifanie, Teofanie, Arătarea Domnului sau Descoperirea cuvântului Întrupat.

foto interior si prima pagina: latino, Shutterstock

Cea mai importantă tradiție de Bobotează este sfințirea apelor. În această zi, de Bobotează, există tradiția conform căruia preoții sfințesc toate apele din care oamenii vor lua, mai apoi, pentru a stropi gospodăriile, casele și animalele, păstrând restul apei, pentru leac.

Citește și:

Totodată, în satele și orașele traversate de râuri există obiceiul ca preoții să arunce crucea în apa înghețată, iar tinerii curajoși se aruncă în apele înghețate pentru a o scoate la mal.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
5 Ianuarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.