Setari Cookie-uri

Petreceți vacanța de Paște într-un loc exotic – Ras Al Khaimah, EAU

Pentru românii care vor să profite de zilele libere de Paște și care pot lega un sejur în toata regula în săptâmâna de dinainte lui, o vacanță într-unul din cele 7 emirate poate fi o idee bună la început de mai. Sugestia noastră? Emiratul Naturii – Ras Al Khaimah.

Temperatura medie în Ras Al Khaimah în luna mai, pentru o zi tipică, variază între 36°C în timpul zilei și 27°C în timpul nopții. Unii ar descrie această vreme ca fiind caldă, cu o adiere ușoară de vânt.

Ras Al Khaimah este cel mai nordic emirat, aflat la doar 45 de minute de mers cu mașina de Aeroportul Internațional Dubai. Drumul este scurt, iar destinația promite o experiență fascinantă și încântătoare. În timp ce în România Paștele este marcat de obiceiuri religioase și tradiții specifice, în Emirate veți descoperi o sărbătoare a naturii, a ospitalității și a diversității culturale.

Deși Emiratele Arabe Unite sunt o țară musulmană, aceasta este foarte tolerantă și a devenit o destinație prietenoasă pentru turiștii din întreaga lume, cu o gamă largă de facilități și activități special adaptate pentru a-i întâmpina pe vizitatori din orice zonă a globului.

Citește și:

În timpul sejurului, turiștii romani vor avea ocazia să exploreze plajele aurii ale emiratului, să se răsfețe cu luxul și confortul resorturilor de top ce oferă servicii All Inclusive și să se bucure de o gamă variată de activități recreative, de la sporturi acvatice până la aventuri în deșert.
Vă oferim câteva sugestii de activități potrivite pentru perioada în care pică Paștele anul acesta!

Activități în aer liber la munte

Ras Al Khaimah este singurul emirat cu munți înalți de aproape 2,000 m. Acest lucru înseamnă că vorbim și despre temperaturi mai scazute cam cu 10 grade față de nivelul mării. Cele mai căutate activități sunt:

Jais Flight, cea mai lungă tiroliană din lume - 2,8 km, ce survolează vârfurile aspre ale Munților Hajar și pe care turiștii pot atinge viteze de până la 160 km/h. Adrenalină maximă garantată!

Citește și:

Jais Sky Tour, o suită de 6 tiroliene mai scurte și mai domoale, potrivite pentru cei care caută o doză mai mică de adrenalină.

Jais Sledder – cea mai lungă pistă de bob din emirate asigură distracția pentru toată familia! Această plimbare palpitantă în jurul muntelui promite pasaje abrupte și viteze de până la 40 km/h.

Ceaiul de după-amiază la 1484 by Puro. Puteți savura un ceai sau o băutură rece la restaurantul amplasat la cea mai înaltă altitudine din Emirate.

Camp 1770 - un refugiu montan liniștit și locul perfect pentru a explora natura și pentru a vă bucura de bucătăria emiriană la foc deschis.

Jais Viewing Deck Park - Acest loc deosebit de frumos de pe vârful Jebel Jais este situat la 1.250 de metri deasupra nivelului mării. Este locul ideal pentru a admira priveliștile uimitoare ale munților și ale coastei dincolo de aceștia.

Citește și:

Activități în aer liber la mare

Înot cu dromaderii - vizitatorii pot savura o experiență unică, înotând alături de dromaderii din Ras Al Khaimah și răcorindu-se în același timp.

Golf nocturn la Clubul de Golf Al Hamra – această activitate este dedicată jucătorilor de golf de toate nivelele. Terenul are nouă găuri și este iluminat cu proiectoare cu poluare zero.

Sporturi acvatice la hoteluri - opțiunile sunt nesfârșite, de la jet ski-uri de mare viteză, bărci banană, flyboarding și parasailing, până la opțiuni mai liniștite precum kayak-ul.

Bilet de o zi la Banan Beach - petreceți o zi în atmosfera relaxată oferită de acest glamping situat de pe Insula Al Marjan.

Bilet de o zi la piscina și plajă la Ula - stați pe plajă sau la piscină, relaxându-vă pe șezlongul dvs., faceți o baie și serviți băuturi și gustări alese.

Citește și:

Activități în aer liber în deșert

Plimbare cu calul sau dromaderul în deșert la răsăritul/ apusul soarelui.

Safari cu mașinile 4X4 în deșert - o aventură de după-amiază târzie care nu trebuie ratată și care oferă ceva fluturi în stomac, datorită vitezei, a drifturilor și a diferențelor bruște de nivel dintre vârfurile și pantele adânci ale dunelor.

Activități în interior

Tenis cu paleta la Padel Beach Al Hamra - un amestec între tenis și squash, dar mai ușor, și pe un teren mai mic, acest tip de tenis este o activitate distractivă pentru întreaga familie și se joacă cel mai bine la dublu.

Fly Zone - un loc de joacă la interior în care puteți încerca dodgeball, testa parcursul cu obstacole Ninja Warrior, sări într-o groapă cu spumă sau exersa echilibrul pe un sac de aer super moale.

Citește și:

Tridom la Manar Mall - ideal pentru copii și cei care încă mai au suflet de copil, Tridom este un centru de divertisment interior cu atracții care vă țin ocupați ore în șir.

Pădurea tropicală de la Ritz-Carlton Ras Al Khaimah, Al Wadi Desert – dușuri ce imită ploaia de vară, arome exotice, hammam, iglu de gheață și o piscină în care jeturile de apă cu masaj calmează trupul și mintea.

Hammam-ul de la Pullman Marjan Island Resort and Spa – un loc în care puteți experimenta hammam-ul marocan cu miere regală, metode și produse tradiționale pentru a vă relaxa și revitaliza.

Atracții culturale

Muzeul Național din Ras Al Khaimah - găzduit într-o fortăreață veche, muzeul povestește istoria Ras Al Khaimah din ultimii 7.000 de ani.

Ferma de perle Suwaidi – prima fermă de perle din Emirate oferă o experiență culturală completă, creată în jurul vieții culegătorilor de perle și a semnificației culturale pe care acestea o au pentru emirat.

Citește și:

Prin mixul de atracții și experențe inedite oferite, Ras Al Khaimah se dovedește a fi o destinație perfectă pentru familiile care doresc să petreacă vacanța de Paștele într-un mod diferit și exotic, profitând de zilele libere pentru a se bucura de un sejur memorabil și plin de aventuri.

Pentru mai multe informații vă invităm să accesați www.visitrasalkhaimah.com, iar pentru rezervări, agențiile de turism vă stau la dispoziție.

Vizionare placuta


Kudika
3 Aprilie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.