Faina fara gluten: Faina Amarant

Faina Amarant

Faina disponibila pe site-ul Vegis.ro

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!
Nu contine gluten.
Amarantul (stirul) este bogat in vitamine, minerale, aminoacizi esentiali, fibre. In amarant se regaseste un aminoacid esential, lizina, care are un rol important in arderea grasimilor, creste rezistenta, are un efect benefic asupra metabolismului si inhiba procesul de imbatranire. Este potrivit pentru persoanele care urmeaza diferite diete de ecx. paleolitica, diete pentru vegetarieni, vegani, pentru cei care tin dieta de carbohidrati sau sufera de intoleranta la gluten.
Poate fi folosita in diferite produse de panificatie ori patiserie sau se poate utiliza pentru pane.
La aluatul pentru paine se inlocuieste 15-20% din faina de grau.
In biscuiti, prajituri, clatite, paste sau pane se inlocuieste faina in proportie de 50-100%.

Mamaliga: Beneficii pentru sanatate
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: