Setari Cookie-uri

7 recorduri ale TV show-ului Survivor, ajuns la ediția nr. 45 în SUA

Lansat în România în ianuarie 2020, show-ul de televiziune Survivor, conceput în sistem reality și bazat pe o franciză internațională de succes, a cucerit publicul local de la primul sezon.

După două sezoane la Kanal D, acest reality show de supraviețuire românesc bazat pe formatul internațional Survivor a fost preluat de Pro TV, unde s-au consemnat audiențe importante.

În ianuarie 2022, aproape 3,3 milioane de telespectatori au urmărit emisiunea în minutul de aur (punctul maxim de audiență). De asemenea, primul episod al sezonului lansat în 2023 a fost lider absolut de audiență, în intervalul orar 20:28 – 23:22. În timpul difuzării, peste 2.1 milioane de români au urmărit emisiunea, iar în minutul de aur, la ora 20:57, mai mult de 2.6 milioane de telespectatori erau conectați la acțiunea difuzată de Pro TV.

Format inițial în Suedia sub denumirea Expedition Robinson, a fost ulterior preluat în varianta americană de mare succes - Survivor - cea care a inspirat dezvoltarea francizei la nivel internațional, inclusiv în țara noastră. Începând cu anul 2000, când s-a difuzat primul sezon, show-ul din Statele Unite ale Americii (SUA) a marcat audiențe de top. În 2023, după ce s-a încheiat sezonul cu numărul 44, este deja programată lansarea sezonului 45 în luna septembrie. Pentru că se bucură în continuare de succes la public, cel mai probabil vor exista multe alte sezoane.

Citește și:

Ideea de supraviețuire este adesea temă principală în jocuri video foarte populare precum Scum, DayZ, Don't Starve sau chiar celebrul Minecraft. De notorietate este însă chiar jocul Survivor: The Interactive Game, joc video de aventură pentru PC, lansat în anul 2001. Tema este prezentă și în Survivor Megaways, un foarte apreciat joc de casino online dezvoltat de Big Time Gaming în anul 2020. Producătorul de sloturi a obținut franciza pentru a ține conectați fanii show-ului TV Survivor cu atmosfera specială consacrată, acum și în sfera jocurilor de noroc.

Iată mai jos 7 recorduri ale emisiunii originale Survivor din SUA, înregistrate de-a lungul sezoanelor:

Cele mai multe confesiuni

Russel Hantz marchează recordul de 108 episoade de confesiuni consemnate în sezonul Survivor: Samoa. Această parte a emisiunii vizează permisiunea acordată unui jucător de a-și exprima puncte de vedere, informații oferite în mod direct telespectatorilor. Într-o astfel de confesiune, jucătorul povestește întâmplări și își prezintă propria viziune despre elemente importante pentru acțiune.

Citește și:

Cel mai în vârstă supraviețuitor

După ce a concurat în Survivor: Borneo la vârsta de 72 de ani, Rudy Boesch s-a întors pentru Survivor: All-Stars, având în acel moment 75 de ani. Este recordul de etate pentru show-ul TV, remarcabil în condițiile în care, într-o astfel de emisiune de tip reality, ai nevoie de o condiție fizică foarte bună.

Cele mai multe zile fără a fi votat(ă)

Amanda Kimmel deține recordul pentru cele mai multe zile jucate fără a fi votată în afara insulei. În Survivor: China, Micronesia și Heroes vs Villains, aceasta a parcurs în total 108 zile înainte de a fi votată. Nu a reușit să câștige competiția, pentru că a pierdut în fața altor jucători mai buni.

Cele mai multe voturi exprimate într-un sezon

Laura Morett apare în dreptul unui alt record Survivor: cele mai multe voturi exprimate împotriva unui jucător într-un sezon, fapt întâmplat în Survivor: Blood vs Water. S-au numărat 19 voturi împotriva ei.

Citește și:

Cele mai multe ori eliminări în același sezon

Ozzy Lusth, deși favorit al fanilor, a fost eliminat de 3 ori în același sezon. În Survivor: South Pacific, jucătorii s-au putut întoarce în joc după șederea pe Insula Răscumpărării.

Cea mai lungă provocare

Cea mai lungă provocare din istoria Survivor - ediția originală din SUA - a fost reprezentată de imunitatea finală din Survivor: Palau. O astfel de provocare de anduranță pe care puține persoane o pot urma a durat nu mai puțin de 11 ore și 55 de minute. Ultimii trei concurenți trebuiau să stea pe o geamandură în apă și să nu cadă, iar ultimul supraviețuitor în picioare avea să câștige

Cele mai puține zile jucate de un câștigător

Chris Underwood, câștigătorul din Survivor: Edge of Extinction, a jucat efectiv doar 13 zile. Exclus în ziua a opta, a rămas pe margine până în ziua 35, când a revenit în joc. A punctat decisiv ulterior, ajungând să triumfe în cele din urmă.

Citește și:

Foto pexels

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.