Setari Cookie-uri

7 criterii importante în funcție de care să alegi electrocasnicele

Vine Black Friday, s-a stricat frigiderul, cauți ceva mai performant sau care ocupă mai puțin spațiu în casă - există cel puțin câteva motive în lume pentru care îți cumperi electrocasnice noi.

Întrebarea este: cum te asiguri că faci cele mai bune alegeri, care te satisfac din punctul de vedere al performanței, ani la rând?

Dacă tot alegi să investești niște bani în această direcție, ideal este ca, înainte să faci achiziția, să te documentezi în legătură că cele mai importante criterii de care să ții cont atunci când îți iei un frigider cu 2 usi, un aspirator sau o mașină de spălat. Află de mai jos cum le poți alege într-un mod inteligent:

Ține cont de modul lor de întreținere

Materialele și culorile electrocasnicelor pe care le alegi au propriul lor mod de întreținere. Spre exemplu, petele sau amprentele de pe un aragaz negru vor fi mult mai vizibile decât pe unul crem. De asemenea, anumite tehnologii te pot scuti de anumite sarcini, cum ar fi dezghețarea periodică a frigiderului. Un frigider Beko no frost sau de la orice alt brand cu această tehnologie îți va salva timp prețios în ceea ce privește întreținerea electrocasnicelor.

Citește și:

Măsoară înainte să cumperi

Degeaba visezi la un frigider sau la o mașină de spălat vase cu capacitate mare, dacă nu ai suficient loc să le așezi în casă. Nu de puține ori li se întâmplă oamenilor să achiziționeze un aparat electrocasnic și să realizeze de-abia când îl aduc acasă că nu dispun de suficient spațiu pentru el. Drept urmare, se confruntă cu problema returului unui obiect de dimensiuni mari, o altă bătaie de cap. Din aceste motive, înainte de achiziție, este foarte important să măsori atât produsul dorit, cât și spațiul de care dispui.

Fii atent la costurile energetice

Cu cât facturile la energia electrică sunt mai mici, cu atât mai bine. De aceea, asigură-te că alegi produse care fac parte dintr-o clasă energetică superioară, de la D în sus, de preferat. Totodată, ține cont de modele: frigiderele care au congelatorul amplasat în partea de sus sau de jos consumă mai puțină energie decât cele cu congelator pe lateral.

Citește și:

Ia în considerare stilul tău de viață

Locuiești singur și obișnuiești să mănânci mai mult la birou sau să comanzi online mâncare? Atunci, nu ai nevoie de cel mai mare frigider, de o mașină de spălat vase sau alte electrocasnice pe care le vei folosi puțin spre deloc. Din contră, dacă ai o familie mare și obișnuiești să gătești des, să speli rufe de câteva ori pe săptămână, vei avea nevoie de electrocasnice performante și cu o capacitate de stocare mult mai mare.

Ține cont de cât de ușor sunt de utilizat

Ai o familie cu copii mici? Atunci, nu este indicat să ai în casă un cuptor cu butoane ce pot fi atractive pentru ei, ci mai degrabă optează pentru unele care sunt mai greu de utilizat de către ei. De asemenea, dacă ai membri cu anumite probleme de sănătate în familie, alege electrocasnicele și în funcție de ei și de cât de la îndemână le-ar fi să le utilizeze.

Citește și:

Pune accent pe brand

Există branduri apreciate pentru calitatea pe care o oferă pe anumite categorii de produse, de exemplu, frigidere. De asemenea, există multe branduri pe piață care deja au un renume, o imagine și sunt recunoscute pentru electrocasnicele lor de înaltă calitate. Chiar dacă optezi pentru un produs la un preț mediu și nu pentru unul din gama de top, măcar ai garanția calității lor.

Citește recenziile înainte de achiziție

În ultima vreme, se pune preț din ce în ce mai mult pe recenziile oferite de clienți. Acestea pot fi de mare ajutor în luarea unei decizii, deoarece poți afla experiența multor utilizatori ai electrocasnicelor care prezintă interes pentru tine. Ține cont de numărul de recenzii și nota finală a produsului, citește-le și pe cele negative și află dacă te pot afecta în vreun fel.

Citește și:

Acestea sunt doar câteva criterii cărora merită să le acorzi atenție înainte să cumperi online sau din magazinele fizice. Pune accent și pe puterea electrocasnicelor, pe funcționalități, design sau pe alte aspecte care pot fi decisive pentru tine.

Sursa foto: Freepik

Vizionare placuta


Kudika
30 Octombrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.