Setari Cookie-uri

Opusul iubirii nu este ura, ci indiferența

În acest univers al emoțiilor umane, iubirea și ura sunt adesea considerate opuse, fiecare ocupând un pol diferit al spectrului sentimental.

Totuși, în adâncurile sufletului uman, există un sentiment chiar mai puternic decât ura – indiferența.

Indiferența este acea stare în care sentimentul de lipsă de interes sau de importanță față de cineva sau ceva ți se instalează în suflet, acoperind-o cu un strat impenetrabil de neglijență și nepăsare. Este ca un fel de moarte emoțională liniștită, în care pasiunea și simțurile se sting treptat, lăsând în urmă un gol surd și apatic.

Dacă iubirea este acea forță care ne umple sufletul cu căldură și lumină, indiferența este întunericul rece și necruțător care ne cuprinde atunci când acea căldură dispare. Este un sentiment de nepăsare, de pierdere a interesului pentru ceea ce altădată ne umplea inima de bucurie și emoție.

Citește și:

Dar cum poate indiferența să fie opusul iubirii, te vei întreba? Ei bine, iubirea și ura sunt, într-un fel, emoții complementare – ambele sunt intense, implicate și pasionale. Hainele lor sunt făcute din aceeași țesătură densă și colorată a sentimentelor umane. În timp ce ura este iubirea pervertită, răsturnată pe dos, indiferența este lipsa totală de iubire, lipsa totală de sentiment.

Citește continuarea pe confesiunileuneifeterele.ro

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.