Setari Cookie-uri

Cafeaua: o călătorie globală de la gustul ei minunat la beneficiile pentru sănătate

Cafeaua este apreciată și ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate. Desigur, ca orice altceva, cheia este în echilibru și moderare. Așa că, dacă îți savurezi cafeaua cu înțelepciune, te poți bucura nu doar de gustul ei minunat, ci și de unele beneficii pentru sănătate!

Cafeaua are o influență globală puternică! După apă, cafeaua este cea mai populară băutură la nivel mondial, peste 2 miliarde de cești de cafea sunt savurate în fiecare zi la nivel mondial1 .Este uimitor cum această băutură simplă poate aduce oamenii împreună în atâtea culturi diferite.

Cafeaua adaugă o notă caldă și reconfortantă mai ales în această perioadă a anului. De la băuturile sezoniere, precum cafeaua cu aromă de scorțișoară, până la momentele petrecute cu cei dragi în fața bradului de Crăciun, cafeaua face sărbătorile să fie și mai magice.

E ca și cum o ceașcă de cafea nu este doar o băutură, ci și un adevărat ambasador social în lumea noastră agitată. Fie că ești într-o cafenea aglomerată din oraș sau te relaxezi acasă cu o ceașcă în mână, cafeaua pare să creeze o atmosferă specială, sărbătorind momentul prezent și conexiunile umane.

Citește și:

De exemplu, pauzele de cafea devin spații de interacțiune și conexiune umană la locul de muncă. Expresia "hai să bem o cafea" este adesea sinonimă cu "hai să avem o conversație"2. E minunat cum o simplă pauză pentru cafea poate contribui la construirea unei comunități mai strânse într-un mediu de lucru. Și nu e doar despre discuții profesionale, ci și despre a împărtăși experiențe personale și a construi relații solide între colegi.

Cafeaua este apreciată și ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate. Desigur, ca orice altceva, cheia este în echilibru și moderare. Așa că, dacă îți savurezi cafeaua cu înțelepciune, te poți bucura nu doar de gustul ei minunat, ci și de unele beneficii pentru sănătate!

Beneficiile se întind de la îmbunătățirea performanței fizice și sportive până la reducerea riscului de diabet de tip 2. Conform unui raport3 emis de Federația Europeană a Asociațiilor Nutriționiștilor (EFAD) și preluat de către Institutul pentru Informații științifice despre cafea (ISIC), aproape două treimi (62%) dintre nutriționiștii europeni consideră că un consum moderat de cafea are beneficii clare asupra sănătății, în vreme ce 86% sunt de acord că aportul regulat și moderat este asociat cu o îmbunătățire a performanței generale în sport.

Citește și:

Interesul pentru aceste aspecte crește rapid, oamenii fiind curioși, de exemplu, să afle exact câtă cofeină conține o ceașcă de cafea. Cu toate că acest subiect poate părea specific, înțelegerea cantității de cofeină consumată este esențială pentru mulți, având în vedere că cafeaua este o sursă importantă de cofeină în dieta zilnică a multora. O analiză realizată anul trecut de Institutul pentru Informații Științifice despre Cafea (ISIC) și prezentată de Asociația Română a Cafelei (ARC) arată că primele zece subiecte de interes pentru sănătate variază de la aportul de cofeină, la valoarea nutrițională și asocierile dintre cafea și o serie de aspecte de sănătate frecvente.

Dr. J. W. Langer, medic, conferențiar și jurnalist științific, a comentat aceste tendințe emergente: "O nouă generație de oameni începe acum să aprecieze componentele nutriționale complexe ale băuturii lor de încredere de dimineață și efectele benefice suplimentare pentru sănătate pe care un consum regulat și moderat le poate oferi ca parte a unei diete echilibrate. Un fapt care este susținut de un volum tot mai mare de cercetări științifice."

Citește și:

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) concluzionează că un consum moderat de cofeină, de aproximativ 400 mg de cofeină pe zi sau echivalentul a până la 5 cești, poate face parte dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată și un stil de viață activ4.

Pentru că se apropie Crăciunul, nu putem să-l uităm pe Moș, care, trebuind să lucreze o noapte întreagă, cu siguranță că are la el un termos mare cu cafea aburindă, numai bună de degustat între livrările atâta de importante!

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.