Setari Cookie-uri

Importanţa echilibrării energiei feminine şi celei masculine pentru o stare generală de bine

În fiecare dintre noi există, deopotrivă, energie feminină şi masculină. Echilibrul celor două este elementul cheie care ne poate influenţa starea generală de bine. Iată câteva idei care te pot ajuta:

Cele mai multe femei ajung la un moment în viaţa lor în care simt nevoia să facă o schimbare, dar nu ştiu exact ce. Nu este vorba despre o culoare nouă la păr sau despre nişte lentile de contact colorate, ci despre ceva care să reflecte mai mult decât un trend. Multe dintre noi simţim, de fapt, nevoia de a ne echilibra cele două energii: cea feminină şi cea masculină.

Energia feminină şi cea masculină sunt două feţe ale aceleiaşi monede. Ambele sunt prezente în noi şi, în funcție de personalitate şi, mai ales, de experienţele trăite în viaţă, una ajunge să fie predominantă. Ei bine, nu este cazul să te agiţi prea tare! Tot ce trebuie să faci este să înveţi cum să echilibrezi cele două energii. Iată câteva idei care te pot ajuta:

  • Ce înseamnă energia masculină şi cea feminină, mai exact?

Toată lumea se naşte cu ambele energii în sine. În ultimii ani, putem observa cum se discută despre energia masculină a unei femei în sens negativ, ca fiind ceva de care vrei să scapi ori, măcar să-i iei din intensitate. În schimb, despre feminitate se discută mai mereu în termeni pozitivi. Noi te sfătuim să le priveşti pe ambele la fel, acestea fiind energii ce alcătuiesc ceea ce eşti tu.

Citește și:

Atunci când îmbrăţişezi feminitatea, îţi hrănești calități precum intuiția, creativitatea, compasiunea şi înțelegerea. Cu siguranţă ţi s-a întâmplat cel puţin o dată să miroşi un parfum fin, delicat, precum cele de la Dior, şi să asociezi mirosurile cu diferite momente cheie ale vieţii tale. Fie cele în care ai simţit pentru prima oară acel miros, fie un loc unde mintea ta zboară îndată ce-l percepe. Aceast lucru se întâmplă datorită energiei feminine.

Energia masculină se caracterizează prin accentuarea abilităților de lider, logică, concentrare şi eficienţă. Aşadar, este evident că, pentru a te putea dezvolta armonios, ai nevoie de ambele energii.

  • Ce efect are dezechilibrul celor două energii asupra stării generale de bine

Pentru a funcţiona cât mai bine, avem nevoie de ambele energii. Cheia succesului stă în obţinerea unui echilibru între cele două, ele fiind, la rândul lor, interdependente. Atunci când energia masculină este predominantă, este posibil să nu te simţi apreciată şi să fii mai mereu obosită şi stresată. Însă, atunci când balanța se înclină în favoarea energiei feminine, ai momente când te simţi neînţeleasă sau poate ai dificultăţi de concentrare.

Citește și:

Astfel, este uşor de înţeles legătura puternică dintre cele două energii: masculinul urmărește, planifică și se concentrează. Femininului îi place să creeze, să viseze și să se desfășoare. Au nevoie unul de altul.

  • Cum creezi echilibrul dintre cele două energii

Pentru a şti exact de ce ai nevoie, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ţi accesezi intuiţia. Doar tu poţi şti exact ce anume îţi doreşti, ce îţi lipseşte şi de ce ai nevoie:

  • Pentru accesarea energiei feminine, poţi apela la ore de yoga (unul dintre obiectivele principale ale yoga-ului este de a reduce decalajul dintre masculin și feminin), să meditezi, să petreci cât mai mult timp liber în natură, să te laşi curtată şi să te îndrăgosteşti.

  • Pentru accesarea energiei masculine, este necesară o analiză detaliată a momentelor care te fac să te simţi împlinită. Elementul cheie aici este logica. Analizează lucrurile, proiectează-le, planifică-le, astfel încât să simţi că mintea ta a preluat controlul, iar intuiţia a rămas pe un loc secund.

    Citește și:

Înţelegând mai bine cele două energii, sperăm că le vei putea identifica mai uşor atunci când simţi că una din ele începe să predomine. Bazează-te pe emoţiile tale, pentru a le putea identifica mai uşor. Atunci când este ascultat, corpul tău va simţi când ceva nu este în regulă şi îţi va transmite exact mesajele importante pentru a te face să reacționezi.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.