Setari Cookie-uri

Top 5 povesti de dragoste care au schimbat lumea

In luna iubirii, revizitam 5 dintre cele mai frumoase povesti de dragoste: cupluri-legenda care au inspirat si au schimbat lumea cu pasiunea si creatia lor.

2. Charles Augustus Lindbergh, Jr. & Anne Spencer Morrow
Aviator american, Charles a devenit un adevarat superstar in 1927 cand a devenit primul om care sa zboare neinsotit si fara oprire peste Oceanul Atlantic. In acelasi an, a mers in America Latina intr-o calatorie cu scop caritabil: acolo a cunoscut-o si a inceput sa se indragosteasca de Anne Spencer Morrow, fiica ambasadorului american din Mexic. Flirturile lor s-au bucurat de atentia presei internationale, iar cand s-au casatorit in 1929 au fost consacrati drept unul dintre primele cupluri de celebritati din America.
Anne a invatat sa piloteze – a fost prima femeie din SUA care a primit licenta de zbor – pentru a-si insoti sotul in calatoriile aeriene. Au facut istorie zburand in repetate randuri deasupra continentului in incercarea de a gasi cele mai bune rute pentru zborurile comerciale. Cand Anne era insarcinata in 7 luni au stabilit un record de viteza: cel mai rapid zbor Los Angeles – New York. Incurajatat de Charles, Anne a scris memoriile vietii lor impreuna, publicand 13 volume de mare succes.
Povestea lor romantica nu a fost ocolita de probleme si de nefericire insa: au existat perioade mai grele, scurte aventuri si mai ales tragica rapire a bebelusului lor, gasit mort, cateva zile mai tarziu.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.