Setari Cookie-uri

Top 5 sfaturi pentru a-ţi împodobi casa de Crăciun

Se apropie rapid sărbătorile de iarnă. Înainte să intri în febra pregătirilor, citeşte 5 sfaturi utile care te vor ajuta să faci cele mai bune alegeri atunci când îţi împodobeşti casa de Crăciun.

Pe măsură ce sezonul sărbătorilor se apropie, mulți dintre noi se gândesc deja cum să-şi transforme casele în tărâmuri magice și festive. Înainte de a începe cumpărăturile pentru decoraţiuni, te sfătuim să îţi aloci puţin timp pentru a decide care este imaginea casei pe care ţi-o doreşti.

Este greu să nu te laşi cuprinsă de magia decoraţiunilor de Crăciun, mai ales că mai toate magazinele încep încă din luna noiembrie să-şi amenajeze spaţiile în spiritul sărbătorilor. Mai mult, este foarte tentant să cumperi cel puţin câte un ornament ori de câte ori ajungi prin mall sau deschizi site-ul magazinului preferat de decoraţiuni interioare. Înainte de a da curs acestor cumpărături impulsive, îţi propunem să explorăm împreună arta de a alege cele mai potrivite ornamente, care să-i ofere casei tale acel vibe de sărbătoare, fără a o încărca prea mult.

Citește și:

1. Stabileşte o temă

Cu siguranţă, ai observat în decursul anilor că fiecare Crăciun a avut o anumită temă sau paletă de culori predominantă. Nu spunem că trebuie să ţii mereu pasul cu trendurile şi să cumperi în fiecare an alte decoraţiuni. Doar îţi recomandăm să pornești de la o temă care să-ţi placă şi să cumperi doar câteva elemente specifice. Poți să mergi pe calea creativă și să alegi stiluri mai puțin populare, cum ar fi un Crăciun minimalist, boem sau vintage.

Bineînţeles că decorațiunile pe care le ai deja în casă pot fi folosite ca elemente secundare, însă important este ca acestea să se potrivească vizual și cromatic. Aşadar, nu-ţi fie teamă să laşi câteva în cutie, pentru a nu aglomera spaţiul.

2. Ia în calcul spaţiul disponibil

Ştim că în revise şi la emisiunile TV vezi deseori imagini cu amenajări interioare și încăperi care par ca rupte din poveşti. Acestea sunt perfecte ca inspiraţie, dar ţine cont că nu toate casele sunt la fel și că trebuie să te adaptezi spaţiului pe care plănuieşti să-l decorezi.

Citește și:

De exemplu, atunci când ai un set de dormitor complet, trebuie să ţii cont de modelul stilul şi culoarea acestuia, înainte de a achiziţiona ornamentele dorite. Deoarece dormitorul este spaţiul destinat pentru linişte şi relaxare, pune-l în valoare folosind câteva elemente care să aducă vibe-ul dorit și evită să foloseşti prea multe ornamente.

3. Pune preţ pe calitate

Investește în decorațiuni de Crăciun de calitate, care vor trece testul timpului. Deși poate fi tentant să optezi pentru opțiuni mai ieftine, decorațiunile bine realizate nu numai că arată mai bine, ci te şi ajută să economisești bani pe termen lung. Pentru a proteja mediul înconjurător, poţi alege decoraţiuni din materiale naturale sau reciclabile, precum lemn, sticlă, hârtie reciclată etc.

Citește și:

4. Stabileşte de la început atmosfera dorită

Da, ştim, atmosfera pe care o doreşti este cea de sărbătoare. Însă, în funcţie de tipul luminii alese pentru fiecare cameră, vei stabili şi care este ambianța încăperii respective. Dacă vrei un vibe liniştit, poţi opta pentru o instalaţie cu lumină caldă, ideală pentru dormitor. Dacă vrei un plus de energie, clasicele lumini colorate sunt ajutorul de nădejde. Te poţi ajuta şi de ghirlande şi muzică pentru a seta vibe-ul dorit. Muzica de fundal potrivită poate îmbunătăţi atmosfera, fie că este vorba despre clasicile colinde, jazz etc.

5. Nu exagera

Ştim că este greu să te abţii atunci când vine vorba despre împodobirea casei de sărbători. Chiar dacă este distractiv să îţi ornezi casa cu cele mai frumoase podoabe tematice, nu uita de faptul că, în cele mai multe cazuri, mai puţin înseamnă, de fapt, mai mult. Supraaglomerarea spațiului cu prea multe decorațiuni poate crea un mediu obositor şi haotic. Este indicat să te concentrezi asupra zonelor importante ale casei şi să creezi un design coerent şi fluid.

Citește și:

Alegerea decorațiunilor de Crăciun perfecte pentru casa ta implică o combinație de stil personal, planificare atentă și un plus de creativitate. Urmând aceste sfaturi, poţi crea atmosfera festivă care te va introduce, pentru câteva săptămâni, în magia Crăciunului.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Noiembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.