Setari Cookie-uri

ma puteti ajuta,va rog, intr-o problema?

buna. cum as putea sa vorbesc cu mama mea, sa-i spun ca greseste? acum nu mai stau cu ea, in urma cu 5 ani ne-am mutat la tara,ea a dat banii pe casa, insa nu i-au mai facut actele, de atunci e in proces,si nu are sanse sa-l castige.in plus a facut si credite la banci,e bolnava si nu-i ajung banii nici pentru pastile. eu o ajut cum pot. insa ea e fudula, are suc in casa zilnic( ca nu poate sa bea apa sau ceai), tigari fumeaza,daca ii e pofta de ceva isi cumpara,etc. cum sa o fac sa inteleaga ca greseste?

Postat pe 23 Aprilie 2008 12:19
familia nu o agreaza din simplul fapt ca s-a crezut desteapta mereu. proprietearul casei,i-a spus tatalui meu:'' daca erai numai tu semnam actele,dar din cauza nevestei nu am cum sa te ajut''. in plus toata viata s-a crezut cocosul in casa. pe langa faptul ca nu a avut grija de mine din motivul '' cand ai sa ai copii si unul o sa fie bolnav ai sa vezi ca o sa ai mai multa grija de acela bolnav'' ( sora mea ). a gesit toata viata, pe tata nu l-a ascultat niciodata,uneori ii vorbeste foarte urat. dupa atatea greseli tot nu se lasa, continua sa faca greseli, si nu stiu cum sa o ajut, ce sa-i spun? e mama mea, si o iubesc .

Postat pe 23 Aprilie 2008 12:24
draga mea prietena cam grea problema ta si sper sa gasim o rezolvare impreuna ,poate ne ajuta si celelalte prietene ale noastre.......vezi tu din ceea ce ne descrii tu aici ea este o fiinta slaba,neinteleasa ,neajutorata si din cauza neputintei ei de a rezolva problemele incearca sa para acea femeie care face pe seful in casa, sa para desteapta in ochii vostrii si ai celorlalti chiar daca uneori e constienta ca atrage asupra ei alte si alte probleme din cauza felului ei de afi.probabil a avut o viata grea si episoade care au marcat-o ,spui ceva de un copil bolnav probabil sora s-au frate cu tine desi nici o suferinta atit de mare nu-ti da dreptul sa nelijezi ceilalti copii.regret sa-ti spun dar ea este bolnava si voi nu constietizati punind totul pe seama rautatii ei.ti-as recomanda sa vezi un psihiatru cu ea dar nu stiu cum este in Romania ca-ci aici este gratis dar vei avea alte probleme ca nu va vrea sa mearga deoarece cei ce manifesta tendinte catre episoade maniaco depresive se cred sanatosi tun zicind ca cei din jur au probleme.

Postat pe 25 Aprilie 2008 23:45
sora mea a avut de 2 ori comotie cerebrala,iar medicul i-a spus sa aibe grija de ea, sa nu se enerveze,etc...dar mai rau a facut, caci neglijandu-ma pe mine, m-am simtit inferioara si o enervam de multe ori cand vroiam sa-mi spun cuvantul...mama nu este o femeie rea...dar nu pot intelege faptul ca a trecut prin multe si totusi nu se linisteste , nu recunoaste ca a gresit. a ramas insarcinata cu sora mea cu un barbat mai mare decat ea cu vreo 20 de ani, acesta i-a dat cu ''sutul in fund '' cum se spune.cand sora mea a plecat din casa s-a dus la un barbat de 40 de ani,relatie care nu a durat si nici ea nu a fost prea fericita.----- nu ar accepta mama nici in veci sa mearga la un psiiatru...nu a vrut sa ma duca pe mine la psiholog cand i-am zis ca am nevoie. spune-mi mai multe de '' episoadele maniaco-depresive''.

Postat pe 25 Aprilie 2008 23:55
este o problema cauzata de un circuit disfunctional din creer.sint oamenii care vad emotii acolo unde altii nu le vad,care trec rapid de la o stare la alta de la plins la ris,cind sint frustati au probleme de concentrare,istabili emotional,cu obiective neprecise,se autocompatimesc si i-si pling singuri de mila s-au se cred cei mai tari in tot ce fac...;;si ar mai fi mullte altele si o sa povestim in timp ca deja ma striga intrusii mei sa sting lumina in birou.noapte buna!

Postat pe 26 Aprilie 2008 00:37
anaphielle,sora ta nu te poate ajuta?Inteleg ca de tatal tau nu asculta,dar probabil ca daca v`ti pune toti de acord sa vorbiti cu ea,si sa ii spune`ti ca un sfat,ca nu este bine ceea ce face,poate ar intelege.Cu cat o fortezi mai mult,si cu cat insisti mai mult,cu atat ea se va incapatana mai tare sa faca cum vrea ea!Incearca sa`i dai exemple din trecut,mici greseli,lucruri de care stii ca este si ea constienta!
Christine21
Postat pe 26 Aprilie 2008 01:03
mama nu a recunoscut nicioata ca a gresit...chiar si atunci cand am intrebat-o de ce m-a neglijat tot timpul a gasit o scuza penibila pe care am spus-o mai sus. cu sfaturi am tot incercat sa o ajut, am vorbit calm cu ea...i-am spus despre mine, etc ...dar am 20 de ani si de aceea am apelat aici ,pt ca sunt femei mai mari decat mine, si mai mature, mai trecute prin viata care ma poate face sa inteleg ce se intampla cu ea, si daca este vreo cale de a o ajuta. multumesc .

Postat pe 26 Aprilie 2008 12:39
draga mea,eu te inteleg perfect.tatal meu este exact asa cum spui tu...indiferent cat de mult ar gresii in viata,cat de rau ar fi,niciodata nu accepta ca greseste..dar cel putin tata are 75 de ani,la varsta asta intervin altele..noi il intelegem si il ajutam atat cat putem...iti spun sincer ca nu stiu ca sa ne mai facem cu el.cat despre psiholog,mi-a promis de foarte multe ori ca mergem..cand ajungem sa facem programare ne zice sa ne ducem noi daca avem nevoie...este groaznic,a zapacit-o pe mama...asta este,sunt ai nostri,au nevoie de noi si trebuie sa avem grija de ei.de rau ce este nu a vrut nici la biserica sa mearga sa se marturiseasca si sa se impartaseasca,ca un om in varsta ce este.
ginetta
Postat pe 26 Aprilie 2008 14:48
Nu te pot ajuta cu sfaturi decat intr-o privinta: daca ea iti vorbeste urat tu vei vorbi intotdeauna f frumos indiferent cat de greu iti va fi. Pana la urma, indiferent daca vrea sau nu, se va da dupa tine. La mine merge metoda asta cu cei cu care vin in contact. Ai mai putea sa-i spui (atunci cand simti ca ai gasit ocazia potrivita) ca pe tine te ranesc vorbele urate venite din partea ei, mama ta. Poate asta ii va da de gandit. Nu te astepta sa se schimbe peste noapte.
amme22
Postat pe 28 Aprilie 2008 21:45
eu nu cred ca vei reusi sa o faci prea curand sa inteleaga ca greseste , pur si simplu unii oameni asa sunt , considera ca doar ei stiu ce e mai bine , nu iau in considerare sfaturile celor din jur , ba mai mult , le considera jigniri la adresa lor ! eu sunt de parere ca indiferent de firea omului , daca ai ceva de spus , spune-o , daca tu consideri ca ea greseste , spune-i asta , arata-i cum crezi tu ca ar fi mai bine , chiar daca nu o sa fie de acord cu parerea ta , poate si pentru ca ea ea genul de persoana care crede ca le stie pe toate si ii e greu sa accepte ca a gresit si o va tine cu ale ei , doar ca nu cumva sa recunoasca ca a gresit!!s-ar putea ca totusi in sufletul ei sa isi dea seama ca a gresit , si chiar daca nu iti va zice tie ca ai avut dreptate , va tine cont de ce ai spus si va actiona dupa sfatul tau , ca si cum ar fi fost ideea ei ;)e ft greu sa traiesti alaturi de asemenea persoane , la un moment dat ai impresia ca o iei si u razna , important e sa ramai stapana pe tine , si sa ii spui intotdeauna ce crezi tu cu adevarat!!iti tin pumnii :)

Postat pe 28 Aprilie 2008 23:19
draga mea,tot ce ti s-a spus pana acum este corect:sa continui sa vorbesti frumos cu dansa,sa o respecti,sa spui ceea ce ai pe suflet....dar exista persoane care NU VOR SA FIE AJUTATE...considera ca numai ei au dreptate...este mama ta si stiu ca te doare ca nu ai avut-o langa tine si ca a gresit mereu fata de tine....si cu toate astea vrei sa o ajuti....bravo tie,multi si-ar dori o astfel de fiica!!....dar multi nu stiu sa aprecieze ceea ce au....problema si ghinionul lor...si pacatul lor.... parerea mea este ca atunci cand un om nu vrea sa fie ajutat,sa-l lasi in pace....timpul si rugaciunile tale poate o vor ajuta....dar sa nu fie prea tarziu atunci,pentru dansa....atata timp cat dumneaei NU CONSTIENTIZEAZA ca greseste,nu ai ce sa-i faci....si dupa cum te cunosc eu,cred ca ai facut tot ce este posibil in aceasta problema...si pentru aceasta cred ca nu merita sa te imbolnavesti tu de grija dansei,atata timp cat dansa e bine-mersi si nu o intereseaza.....nu vreau sa fiu interpretata ca o persoana care este pornita impotriva parintilor ce nu-si ajuta copiii si care nu stiu sa comunice cu ei....eu vorbesc in general,despre oamenii care cred ca nu gresesc niciodata.....si cred ca pe acestia nu-i pot ajuta decat CEL de sus si propria lor constiinta...daca au asa ceva....daca tu ,in sufletul tau,consideri ca ti-ai facut datoria fata de dansa,lasa timpul sa le rezolve....tu traieste-ti viata,nu-ti strica relatia pe care o ai si fericirea pe care ti le-ai construit SINGURA.....exista cineva sus care are grija de toti si de toate....asta nu inseamna sa o neglijezi pe mama ta sau sa uiti ca este mama ta...in fond,fa ceea ce-ti dicteaza sufletul,dar ,parerea mea,pana la limita de a-ti face rau tie!!!...te pup dulce ...si succes!!

Postat pe 29 Aprilie 2008 13:02
off...nici nu stiu daca am facut tot posibilul in a o ajuta:(,insa stiu ca i-am vorbit frumos. ma doare faptul ca atunci cand am bani sunt buna si cand nu am...mi-a spus odata,cand stateam cu ea si ne certam des, '' sa dea Dumnezeu sa ai un copil asa ca tine sa vezi cum e'' iar eu i-am raspuns '' sa ma ajute Dumnezeu sa am un copil cu sufletul ca al meu, pt ca multi si-ar dori un copil ca mine si nu au''. bineinteles ca a fost ironica cu un ''da...''. nu stiu cat o sa mai traiasca...se omoara singura...si nu vreau sa o pierd acum :((. in loc sa se retraga undeva cu tata , in chirie sa traiasca linistiti fara sa-i mai deranjeze nimeni, ea se incapataneaza cu procesul ala idiot pe care are sanse minime sa il castige.ori in loc sa lase capul jos si sa recunoasca ca a gresit,si sa vb cu mosneagul care are casa ...sa vorbeasca frumos cu el, fara sa incerce sa-i demonstreze ca ea e cea desteapta...stiu ce simte pt ca seman cu ea, si eu sunt incapatanata, dar diferenta este ca las capul jos pana nu e prea tarziu,am invatat sa spun'' multumesc'' si ''iarta-ma'' cuvinte care valoreaza enorm , iar ea si sora mea nu stiu asta...va multumesc pentru sfaturi...pup

Postat pe 29 Aprilie 2008 16:01
iubita mea,nu-ti mai face procese de constiinta ca nu ai facut tot ce se poate...nu te mai considera vinovata pentru modul de a gandi al mamei si surorii tale si pentru prostiile lor(chestia cu casa fara a face acte e chiar o mare prostie ,o lipsa de judecata)....fiecare este propriul vinovat pentru ceea ce face....mai ales cand nu asculta si alte sfaturi...si mai ales parintii considera ca nu au ce invata de la copii....ti-am spus si iti repet:la cum te cunosc eu,mi-am dat seama ca esti o fata sufletista si iubitoare,care uneori poate tinde sa se sacrifice pentru cei apropiati,si cred ca ai facut destule pentru a-i deschide ochii mamei tale....eu zic ca nu se merita sa te sacrifici decat pentru oameni care intr-adevar vor ajutorul tau...si ,pana la urma,legea firii este ca parintii sa poarte de grija copiilor,sa-i invete,sa le deschida ochii asupra a ceea ce este bine si ceea ce este rau,sa comunice cu ei,si nu invers....adica,mai bine zis,EI SUNT MAI OBLIGATI DECAT COPIII LOR in asemenea probleme....asa ca ,draga mea ,eu zic sa nu te mai consumi tu pentru greselile altora,mai ales cand nu ajungi la nici un rezultat cu ei!!!...eu am o vorba:ii spun o data,vrea sa invete ceva din asta ,bine,nu vrea,e problema lui....las prostul sa se simta bine in prostia lui,eu mi-am facut datoria de a-i arata ca greseste!!(scuze pt. cuvantul "prost"...nu fac referire la mama ta,ci in general...e doar un "termen")....te pup

Postat pe 29 Aprilie 2008 18:28
stiu etta,cred ca situatia mamei ma depaseste,am inteles ca e irecuperabila...uneori ma intreb cum de am crescut asa...in timp ce ea e certata cu surorile ei, eu prefer sa tac decat sa stiu ca nu mai vorbesc cu sora mea deloc. ea crede ca singurul ajutor pe care i-l pot oferi sunt banii.

Postat pe 29 Aprilie 2008 20:54
Mie cand imi merge rau imi vine sa distrug lumea intreaga; o inteleg un pic pe mama ta. Nu e usor sa pierzi banii pt o casa. Acel individ, indiferent daca e vorba de mama ta ori nu, nici nu avea de gand sa incheie actele. Pur si simplu el era hotarat sa insele si purtarea mamei tale nu e decat un pretext. Daca nu s-ar fi putut lega de asta ar fi gasit altceva. In cazul asta nu prea vad de ce ar trebui ea sa-si ceara scuze de la cineva care e hotarat sa insele. Incearca sa te rogi pt ea. Cu timpul unii din parinti devin mai blanzi.
amme22
Postat pe 29 Aprilie 2008 21:06
anaphielle mult timp am fost suparata pe mama pt ca am crezut ca nu ma intelege si pt ca mi s-a parut mereu a fii o fire moale mult prea multe a inghitit in viata de la toata lumea si nu am stiut cum sa o inteleg nici eu.acum sprijinul si alinarea ei sunt eu,si simt ca isi traieste viata prin ceea ce fac eu ma simt sufocata uneori de dragostea ei....dar e mama.nu cred ca o voi intelege pe deplin vreodata nici nu mi-am dorit asta dar uneori asi fii vrut sa am poate un exemplu de femeie cu un caracter mai puternic,multumesc lui Dumnezeu am eu si pentru ea,si sunt prima care recunoaste ca am un caracter excrecabil ....cat priveste relatia cu fratele meu,ne intelegem bine numai pt ca suntem departe unul de altul,altfel ...suntem ca doi arici amandoi,de mici am fost asa.ne-am contrazis mereu in orice lucru,dar undeva in sufletele noastre stim amandoi ca la greu fiecare dintre noi si-ar da viata pt celalalt.nu e bine sa taci si sa aduni in suflet frustrari,mai bine vorbeste si spune tot ce ai de spus.daca sora ta are urechi sa auda va auzi daca nu....va veni si timpul cand o sa isi dea seama ca greseste.sti ce se spune....apropo de impacare....nu-i asa?
dandanaua_reloaded
Postat pe 29 Aprilie 2008 21:08
mai ,tu esti lovit rau
wdy
Postat pe 30 Aprilie 2008 18:41
bai asta care se da maciuca barosana(sau oi fi femeie ...sau tinerelu'....sau batranelu'...ca nu cred nimic din ce ai scis in profil)....du-te bai mai bine si trateaza-te printr-un sex oral ca sa ai gura ocupata!!...ca debitezi numai tampenii,baaaai....smechere!!....sau poate spui asta din proprie experienta...si ma-ta fuse o c...???....ca mi-e si jena sa adresaz un astfel de cuvant la adresa unei mame....si tu asa ai procedat???...panarama insensibila ce esti.....

Postat pe 30 Aprilie 2008 18:53
mai maciuca faci ce faci si mai dai cu batul in rahat.foloseste limbajul asta cu prietena ta si lasaneeeeeeeeeeeeeeeeee ca sintem satule de vulgaritati.ascult-o pe etta ca stie ce zice poate asa devii muet.

Postat pe 30 Aprilie 2008 20:08
maciulia bleaga, tu esti mai ceva ca raia din filmele de groaza deosebit de slabe. Mai omule, daca nu stii sa spui ceva cat de cat inteligent care sa-i ajute pe ceilalti mai bine abtine-te. Poate ca viata nu e boema, nu e roz, nu e usoara, insa celor ca tine li se datoreaza asta.
amme22
Postat pe 30 Aprilie 2008 20:28
mai maciuca ce ne facem cu tine ca esti irecuperabil.credeam ca ai fost deja imblinzit dar inca mai ai scapari.

Postat pe 30 Aprilie 2008 21:56
maciulica, te-am inteles. Ai dreptate. Si ce propui sa facem acum cu viata asta?
amme22
Postat pe 30 Aprilie 2008 21:57
Bai domnu' Dildo(fetelor va spun eu altadata ce inseamna,pentru cine nu stie),mi-am cerut scuze ca am incurcat borcanele,dar tu esti la fel de hapciuparez ca si pana acum....tu nu ai invatat limba romana,sau ai fost educat de fratii tai din Ferentari???...ba asta,tu sa-i spui "masa lu' asta" lu'prietena mataluta(si nici ei,saraca de ea,daca ar stii in ce a nimerit!!!)....sau lu' ma-ta(ma scuzati doamna,dar trebuie sa ma adaptez la vocabularul de cartier al fiului dv.,caci,in rest,eu SUNT O DOAMNA).... nu prietenei mele dragi...si nimanui,pana la urma.....de ce te-o fi lasat pe tine D-ZEU pe pamant sa umbresti frumusete de planeta???...tu chiar te simti implinit cand "vorbesti" asa???...fetelor,ferea, ca excesul de vorbe vulgare dauneaza orgasmului!!!....ca cu altceva nu stiu daca "labuta permanenta" poate oferi orgasm unei femei....am spus FEMEIE,domnu' Dildo,nu fetite neinitiate....

Postat pe 30 Aprilie 2008 23:04
:))) etta esti bestialaaaaa. imi plac la nebunie replicile tale. ''Dildo'' :))) asta a fost tare.

Postat pe 30 Aprilie 2008 23:37
si uite cum inteleg ca unii oameni sunt irecuperabili :))). maciuca vezi-ti de treaba ta.se pare ca ai o placere inedita de a ne enerva. daca nu ai plecat odata, stai tu linistit ca se poate pune bann si pe ip nu numai pe cont daca stii ce inseamna. asa ca-ti poti lua vira in orice moment.chiar nu respiram datorita tie. pana la urma cred ca esti un pusti,ori un om prost crescut.macar respecta-ne.

Postat pe 30 Aprilie 2008 23:46
Lasa-l Anaphielle ,sa ne mai distram si noi un pic!!!...cel putin,eu ma distrez copios...si cred ca o sa-i deschid un subiect pt. el personal:"Noul index al limbii...hapciupareze"...sa dea baiatu' din el tot ce are...poate facem si un concurs,cu acordul celor de la kudika,sa vada gagiu' ca stiu si DOAMNELE sa fie vulgare si nesimtite...dar diferenta este ca DOAMNELE o fac cand vor si ca vor(scuzati cacofonia ,dar nu am gasit alta rima!!)...pe cand la el e cava innascut,nu cred ca se va vindeca de boala asta...

Postat pe 30 Aprilie 2008 23:55
sunt si femei care au talentul asta innascut. sincer inainte cand ma enervam doamne ce era la gura mea, mai rau ca la usa cortului,spuneam vrute si nevrute. dar mi-am dat seama ca nu rezolv nimic daca jignesc si vorbesc vulgar,mai mult ma faceam de rusine... doamneee nu ma recunosc, nu recunosc nimic :)) am invatat ceva: atunci cand respect pe cei din jur in primul rand ma respect pe mine. puuuup dulceeee

Postat pe 1 Mai 2008 00:26
Poate ca ar trebui sa faceti o reuniune de familie in care sa gasiti solutiile la probleme si sa nu discutati despre trecut pentru ca oricum acesta nu mai poate fi schimbat. Important e sa ai intelepciunea de a trece peste ce a fost si sa te concentrezi spre viitor. Nu o lua la rost pe mama ta si nici membrii ceilalti ai familiei sa n-o faca.Trebuie gasita solutia impreuna. Numai cu familia unita se gaseste rezolvare la toate. Mama ta are nevoie de blandete si de dragoste.Trebuie ajutata si nu criticata. Adesea prin critici si reprosuri oamenii se racesc si devin mai rai. Nu se imblanzesc.Faptul ca ea se regaseste in suc si tigari, in cele din urma nu mi se pare chiar atat de grav. Cauta placere in singurele lucruri care, aparent, ii dau aceasta senzatie.Discuta cu mama ta pe cale pasnica fara a o invinovati de nimic. Repet: cautati solutia impreuna.Bafta multa!
kira_kiralina
Postat pe 1 Mai 2008 14:21
WWW.CORSETE.RO - Simte-te speciala in fiecare moment al zilei: la birou, la intalnire, la petreceri si in intimitatea dormitorului tau.
Corsete
Postat pe 1 Mai 2008 22:40
anaphiel iubeste-ti mama neconditionat,daca tu crezi ca ea greseste incearca sa repari ce poti,mama ta cred ca trece printr-o perioada foarte dificila a vietii ei ,este debusolata si nu o mai intereseaza ziua de maine.Persoana care i-a vandut casa este un excroc si ar trebui sa luati calea justitiei,se poate proba si cu martori daca aveti dreptate,o simpla plangere la Parchet si se incepe investigatia si e posibil ca acea persoana sa fie acuzata de inselaciune.Fii alaturi de mama ta ,datorita ei existi
wdy
Postat pe 2 Mai 2008 11:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
trucaje.... 4 De la: Stanciu_Maria 1 Septembrie 2009 01:06
Vreau sa-mi fac prietenii! 1 De la: kudika317515 27 Iunie 2011 17:36
ASCULTAREA TELEFOANELOR 92 De la: kudika029282 11 Noiembrie 2010 18:19
Ingerii 1 De la: miezuu 16 Martie 2013 20:52
samson,motanel argintiu tigrat,mic, vaccinat 1 De la: ralsera 14 Iunie 2010 21:47