Setari Cookie-uri

Este un criminal egal din punct de vedere uman cu victima lui?

Ca sa clarificam totusi chestiunea:

"chemá vb., ind. prez. 1 sg. chem, 3 sg. ºi pl. cheámã; conj. prez. 3 sg. ºi pl. chéme
Sursa: Dicþionar ortografic
http://dexonline.ro/search.php?cuv=chema

Deci, "MA CHEAMA".








Postat pe 25 Iunie 2008 17:06
Pardon, nu ti-ai dat seama ca ai gresit in legatura cu visuri, eu ti-am aratat. Daca era dupa tine n-ai fi aflat niciodata ca exista cuvantul asta in limba romana. Cat despre afirmatia ta ca nu exista oameni superiori,inferiori,egali fata de alti oameni, ci numai oameni unici si diferiti, nu prea mai am ce sa spun. Iti sugerez inca o data sa cauti in dictionar sensurile cuvantului unic.Unic nu e doar unic si atat,dupa cum spui tu, ci are doua sensuri.In afara de asta, eu nu accept decat pareri argumentate, dar cu adevarat argumentate, adica cu argumente valide. Nu ai raspuns aproape la niciun contraargument pe care ti l-am dat, iar cand ai facut-o ai fost penibila. Ca de exemplu in chestia cu aplicarea particulara a termenilor inferior/superior. Dintr-un singur exemplu particular tu ai tras o concluzie generala. Dar cum ai spus si tu, de unde nu e nici Dumnezeu nu cere. Nici din punct de vedere al inteligentei, nici din punct de vedere al educatiei. Eu nu mi-am permis sa te fac proasta, pe cand tu ti-ai permis sa ma faci nesimtita. Si nu ma agit, sunt rationala ca de obicei, numai ca nu suport lipsa de logica. Atata tot. In schimb ce faci tu aici arata a harta. Dai copy/paste din unele mesaje ale mele, cand iti arat ca ai gresit si ca inca de ieri lamurisem o problema asupra careia starui, nu raspunzi. Nu esti tu in masura sa judeci cate carti am citit eu din simplul motiv ca tu ai citit mai putine ca mne. E profesia mea, deci e logic ca facand asta tot timpul, citesc mai mult ca tine.
beyonce_indragostita
Postat pe 25 Iunie 2008 17:14
:) ce citesti citesti degeaba. Si da.. sustin in continuare ca esti nesimtita. Nu stiu de ce te simti proasta, eu nu te-am facut. Sau o fi ceva sinonim cu nesimtita? :)) In lucrarile alea speciale ale voastre? :))))
oana81
Postat pe 25 Iunie 2008 17:17
si iubita mea, am dat copy/paste la ce ai spus tu, deci dintre noi 2 cea mai penibila esti tu, ca nici nu recunosti.
oana81
Postat pe 25 Iunie 2008 17:19
Incognita, iti sugerez si tie ca si oanei sa consulti lucrari de specialitate, nu dictionare on-line.Vei vedea despre ce este vorba. Apoi, daca eu consider ca geniile sunt superioare per total, nu numai ca aptitudni oamenilor obisnuiti, e fiindca mi-am argumentat parerea pe alt topic.
beyonce_indragostita
Postat pe 25 Iunie 2008 17:19
Incognito partial sunt de acord cu tine: este periculos sa promovam (intensiv) acest model de gandire (inferior/superior/egal) pt. ca suntem oameni, nici unul dintre noi nu detine Adevarul Absolut si atunci e foarte usor sa gresim. Dar evaluarile/catalogarile de genul inferior/superior/egal daca sunt facute CORECT nu au cum sa fie gresite. Oamenii protesteaza impotriva acestor departajari deoarece exista teama ca in cazul in care ies in minus urmeaza sa fie lichidati/pusi la zid/batjicoriti avand in vedere ca genul asta de
discriminari de-a lungul istoriei au dus la genocid(nazism), sclavie(rasism), violenta/oprimarea femeii etc.
Nu ma gandeam la genul asta de delimitari care sa aiba ca ultima consecinta lezarea celor care 'nu ating baremul'.
In nici un caz!

De exemplu ca tot era vorba de Iisus sau Budha, daca i-as include in ecuatie i-as considera ca modele de 'superioritate'. Oamenii sunt superiori/inferiori/egali intre ei. Dar un om cu adevarat superior(am spus la ce ma gandesc cand spun superioritate - mai bun) nu simte nevoia sa-i dea in cap celui care este sub el - era exemplul cu Iisus pe celalalt topic - "Cine se simte fara de pacat sa arunce primul piatra!" (ca d'aia ii bun :D ), sau sa-i reaminteasca acestuia in fiecare zi ca e inferior pt. ca e 'multumit' cu superioritatea lui, nu e egoist ci incearca sa ii ajute si pe cei din jur sa isi depaseasca conditia si promoveaza schimbarea in sens pozitiv a celor mai putin
'evoluati'. O persoana nu este inferioara/superioara/egala pe viata, se schimba si poate evolua, asta e ideea. ;)
Josie
Postat pe 25 Iunie 2008 17:22
uite ca am cautat si in dex UNIC

7 definiþii pentru unic, unic

ÚNIC, -Ã, unici, -ce, adj. 1. Care este unul singur, numai unul în genul, de felul sãu. 2. Care nu poate fi asemãnat cu nimic (datoritã însuºirilor sale excepþionale); excepþional, incomparabil. [Acc. ºi: uníc] – Din lat. unicus, fr. untoue.
Sursa: DEX '98 | Trimisã de valeriu, 3 Apr 2003 | Greºealã de tipar

ÚNIC adj. 1. v. singur. 2. v. solitar. 3. incomparabil, inconfundabil, inegalabil, inimitabil, neasemãnat, neasemuit, necomparabil, neegalabil, neîntrecut, (rar) neajuns, (înv.) neurmat. (O voce ~; însuºiri ~e.) 4. v. extraordinar.
Sursa: Sinonime | Trimisã de siveco, 4 Aug 2004 | Greºealã de tipar

Unic ≠ general, multiplu
Sursa: Antonime | Trimisã de siveco, 3 Aug 2004 | Greºealã de tipar

únic adj. m., pl. únici; f. sg. únicã, pl. únice
Sursa: Dicþionar ortografic | Trimisã de siveco, 10 Aug 2004 | Greºealã de tipar

ÚNI//C ~cã (~ci, ~ce) 1) Care este numai unul; singur de felul sãu. ~cul exemplar. 2) Care se impune prin calitãþi neobiºnuite; caracterizat prin originalitate deosebitã; excepþional. Soartã ~cã. 3) Care este acelaºi pentru mai multe situaþii. Principiu ~. Soluþie ~cã. 4) Care formeazã o unitate indisolubilã. Miºcare ~cã. Front ~. /
oana81
Postat pe 25 Iunie 2008 17:22
ZI-MI TU UNDE VEZI AICI MAI MULTE ,,SENSURI,, ALE ACESTUI CUVANT
oana81
Postat pe 25 Iunie 2008 17:23
janice.. si eu am specificat clar intr-unul din mesajele mele ca pt mine, fiinta superioara inseamna budha sau isus
oana81
Postat pe 25 Iunie 2008 17:24
Oana, esti penibila ca de obicei. Eu am spus ca nu mi-am permis sa te fac proasta(ci am spus numai ca nu intelegi, ca pentru o persoana inteligenta ar fi evident intelesul), in schimb tu ti-ai permis sa ma faci nesimtita.De unde ai putut tu trage concluzia din ce am spus eu ca proasta e sinonim cu nesimtita,sau ca eu ma simt proasta( in cazul in care l-as fi folosit, adjectivul te-ar fi vizat pe tine, nu pe mine, reiese clar din ce am spus), nu stiu. cred ca e clar care din nou citeste degeaba. Cat despre nesimtita, la urma urmei nu vad de ce as fi asa. Pentru ca nu sunt de acord cu tine? Ii las pe cititorii forumului sa decida care dintre noi doua e mai nesimtita. Ai dat copy paste la ce am spus degeaba, pentru ca ai citat un singur mesaj legat de termenii in cauza, nu si pe cel lamuritor, care si el fusese postat cu o zi inainte, deci daca l-ai fi citit cu atentie si cu inteligenta , ai fi inteles despre ce era vorba. Din ultimul tau post rezulta ca daca tu ai dat copy paste la ce am spus eu, rezulta in mod logic ca eu sunt mai penbila ca tine. Cum asa? Prin a da copy paste demonstrezi ca cineva e penibil daca demonstrezi ca spusele lui sunt penibile, ceea ce tu nu ai facut si nu aveai cum sa faci. Deci simpla actiune de a da copypaste nu demonstreaza ca cineva e penibil.
beyonce_indragostita
Postat pe 25 Iunie 2008 17:28
si sa nu uit de wolfy.. care ne este superioara si ea.. :)) ma abtin sa spun din ce punct de vedere, ca dupa aceea iarasi crede ca o fac proasta :))) DOAMNEEEEEE!! deja incep sa ma distrez pe acest topic
oana81
Postat pe 25 Iunie 2008 17:28
si totusi wolfy.. cum te cheama? :D ai citit bancul? ca sa nu mai fii asa ofticata?
oana81
Postat pe 25 Iunie 2008 17:29
In ultimul mesaj ai precizat expres ca ii scoti din ecuatie. Am considerat necesar sa spun ca pe ei ii iau in considerare in exemplul meu, ba chiar ii consider etalon pt. ceilalti ca si modele absolute de superioritate.
Josie
Postat pe 25 Iunie 2008 17:31
Oana, esti de-a dreptul penibila. Reiese ca unic are mai multe sensuri, dintre care doua principale, din ce ai postat tu mai sus. Sau nu stii ce inseamna 1, 2, 3 folosit in dictionare dupa un cuvant? Inseamna ca sunt mai multe sensuri. De exemplu sensul de solitar nu este acelasi cu sensul de inconfundabil.
beyonce_indragostita
Postat pe 25 Iunie 2008 17:32
Oana, esti de-a dreptul penibila. Reiese ca unic are mai multe sensuri, dintre care doua principale, din ce ai postat tu mai sus. Sau nu stii ce inseamna 1, 2, 3 folosit in dictionare dupa un cuvant? Inseamna ca sunt mai multe sensuri. De exemplu sensul de solitar nu este acelasi cu sensul de inconfundabil.
beyonce_indragostita
Postat pe 25 Iunie 2008 17:32
Arata-mi si mie de unde reiese din ce am scris eu ca am inteles ca ma faci proasta. Am spus ca eu nu mi-am permis SA TE FAC PROASTA PE TINE, in schimb tu ti-ai permis sa ma faci nesimtita pe mine. Tu intelegi altceva de aici?
beyonce_indragostita
Postat pe 25 Iunie 2008 17:33
da janice, am spus ca ii scot din ecuatie in momentul in care afirm ca pt mine nu exista fiinte superioare.. deci am punctat faptul ca, in viziunea mea, ei sunt superiori.
oana81
Postat pe 25 Iunie 2008 17:34
Nu stiu, mie mi se pare ca tu esti ofticata. Pur si simplu esti asa de orbita de ce crezi tu ca inseamna corectitudine de pilda, incat scoti din dex definitia cuvantului unic, cu sensurile lui diferite, diferenta marcata grafic prin numerotarea lor, incat pur si simplu negi realitatea.
beyonce_indragostita
Postat pe 25 Iunie 2008 17:35
wolfy.. din vastele tale cunostinte.. nu gasesti un sinonim pt penibila? ca deja esti plictisitoare. Te ajut eu daca vrei!
oana81
Postat pe 25 Iunie 2008 17:35
oana, ce n-ai inteles ca vad ca tot reiei ideea? E foarte clar: tu ai spus ca pt, tine nu exista fiinte superioare in afara de iisus sau budha. Eu am spus ca exista oameni superiori/inferiori/egali, un exemplu de om superior este isus si am spus ca eu il iau in considerare cand fac comparatia cu ceilalti oameni. Te deranjeaza ceva? ... in afara de opinia mea, care evident este diferita de a ta?:D
Josie
Postat pe 25 Iunie 2008 17:42
eu prin numerotarea aceea de care iarasi te legi tu in mod repetat nu observ alte sensuri ale cuvantului unic. Prin alt sens eu inteleg ceva diferit, nu ceva asemanator. Observ doar ,,sinonimele,, lui unic. Nu vad unde ar scrie ca unic inseamna si ceva de genul ,, comparabil,, .
oana81
Postat pe 25 Iunie 2008 17:43
:)))) doamne fereste.. voi doua sunteti una si aceeasi persoana sau ce mama dracului???? ca aveti acelasi mod STUPID de gandire si exprimare. PAI AM ZIS EU CA NU INTELEG CEVA DRAGA MEA JANICE??? Te-am contrazis cu ceva? Sau ce tot vrei si tu? De ce anume m-am legat eu??? Hai mai lasati-ma cu inteligenta asta sclipitoare a voastra ca va iese si pe urechi.. asa ceva mai rar..
oana81
Postat pe 25 Iunie 2008 17:47
Intr-un dictinar numerotarea arata sensuri diferite, nu aceleasi sensuri. Sau dupa tine de exemplu solitar este egal cu inconfundabil? Sunt sensuri trecute dupa cuvantul unic, numarotate, deci dupa mine diferite. Dupa tine sinonime. Deci, solitar inseamna acelasi lucru cu inconfundabil?
beyonce_indragostita
Postat pe 25 Iunie 2008 17:50
hai sa fim serioase.. foarte rar se foloseste unic in loc de solitar.. nu e acelasi lucru, dar tot pe acolo bate. Tot ,,singurul,, inseamna. Oricum te-ai uita nu vei vedea ca unic poate include mai multi, din niciun punct de vedere. doar daca te referi la o o grupa unica.. care are mai multe exemplare identice( lucruri, pt ca fiinte identice nu exista).. si care, oricum le iei, nu pot fi superioare sau inferioare pt ca sunt unice. Asa ca nu te mai lega de detalii irelevante.. v-am pupat dragele mele inteligente.. :)) din fericire am de mers, ca altfel incepeam sa rad de-a binelea pe aici, sunteti deja jenante ( ca sa nu mai folosesc penibil, ca are wolfy exclusivitate). sunteti 2 exemplare UNICE. Sper ca nu sunt multe asemanatoare.. byeeeee! Tu mai stai wolfy? Nu te CHIAMA nimeni? :))))))))) :)))))
oana81
Postat pe 25 Iunie 2008 17:52
oana, incerci sa clarifici niste chestii care sunt evidente si nu vad rostul!? decat fireste daca nu ai inteles ceva sau daca te deranjeaza ce am scris:D
Daca cineva nu gandeste ca tine, asta nu inseamna ca gandeste 'STUPID', gandeste doar DIFERIT!;)
Josie
Postat pe 25 Iunie 2008 18:00
Oana, e normal sa nu fiu de acord cu cei care au o parere diferita de a mea. E si mai normal sa nu accept parerile care nu sunt argumentate. Apoi, pe topicul asta TOATE persoanele in afara de tine au fost de acord cu mine legat de criminal. Deci cine nu poate accepta alte pareri? Inteleg ca nu raspunzi la intrebari, e mai usor sa te iei la harta decat sa argumentezi, sau sa nu dai raspunsuri simple la intrebari de genul : solitar e acelasi lucru cu inconfundabil, sensuri trecute dupa cuvantul unic. Legat de Litere si de ce ne invata facultatea asta, nu-ti mai da cu parerea. Poti vorbi numai daca esti sudenta sau absolventa a ei.Si dupa cum ti-am mai spus, eu nu te-am facut proasta fiindca m-a oprit educatia, pe cand tu m-ai facut nesimtita, ceea ce inseamna ca educatia pe care o ai ti-a permis-o. In consecinta, sa judece cititorii care dintre noi e mai nesimtita.Oana, daca eu si Janice suntem unice rezulta ca nu avem cum sa fim asmanatoare conform modului tau de gandire, deci nu mai avea rost sa speri ca nu sunt multe exemplare asemanatoare. Succes la distractie si la cei care TE CHEAMA la ea!
beyonce_indragostita
Postat pe 25 Iunie 2008 18:04
ÚNIC adj. 1. v. singur. 2. v. solitar. 3. incomparabil, inconfundabil, inegalabil, inimitabil, neasemãnat, neasemuit, necomparabil, neegalabil, neîntrecut, (rar) neajuns, (înv.) neurmat. (O voce ~; însuºiri ~e.) 4. v. extraordinar.

Eu am spus ca numerotarea arata sensurile diferite ale unui cuvant, tu ai spus ca arata sensuri sinonime. Deci te-am intrebat: solitar(trecut la nr 2), este acelasi lucru cu inconfundabil(trecut la nr3)? Daca numerotarea arata sesnuri sinonime, atunci inseamna ca da. Ceea ce dupa mine e o aberatie. Asta era intrebarea pe care ti-am pus-o.Eu nu te-am intrebat daca unic se foloseste in sens de solitar. Ai raspuns la o intrebare pe care nu ti-am adresat-o. Mi se pare o tactica de deviere de la problema, ca sa nu se observe ce prostii poti sa spui.
beyonce_indragostita
Postat pe 25 Iunie 2008 18:10
ÚNIC adj. 1. v. singur. 2. v. solitar. 3. incomparabil, inconfundabil, inegalabil, inimitabil, neasemãnat, neasemuit, necomparabil, neegalabil, neîntrecut, (rar) neajuns, (înv.) neurmat. (O voce ~; însuºiri ~e.) 4. v. extraordinar.

De mai sus reiese clar ca sensurile sinonimice nu se numeroteaza, ci se trec una dupa alta, despartite prin virgula, deci nu prin cifre. De exemplu, dupa nr 3 se trec mai multe cuvinte care sunt sinonime. Daca ce a spus Oana ar fi fost corect, ar fi insemnat ca pentru incomparabil, inconfundabil, inegalabil, inimitabil, neasemãnat, neasemuit, necomparabil, neegalabil, neîntrecut, (rar) neajuns, (înv.) neurmat, ar fi trebuit sa avem cifre diferite. Dar nu e asa, ceea ce inseamna ca cifrele se folosesc pentru a separa sensuri diferite, nu sensuri sinonimice. Deci unic are mai multe sensuri.Quod erat demonstrandum.
beyonce_indragostita
Postat pe 25 Iunie 2008 18:16
janice.. ce ai scris tu in ultimul tau mesaj am scris eu de la bun inceput.. asa ca nu te gasi sa-mi dai lectii pt ca nu esti in masura,ok? Sau de fapt ma citezi? AAA.. in acest caz ma simt onorata! Sunteti absurde mai fetelor.. nu ti-am raspuns mai wolfy la intrebarea ta? Sau de fapt nici macar nu stii citi? Nu ti-am spus parerea mea in legatura cu solitar si unic??? Pai nu e cam tot acelasi lucru? Nu tot ,,singur,, inseamna? Sau poate solitar inseamna frumos? :)) Ai o problema serioasa wolfy.. de fapt, tu nu vezi bine. Asta e explicatia! :) Unic poate fi asemanator, dar nu egal... Toti copacii din padure sunt unici si totusi seamana intre ei.. draga mea persoana logica. Stai cam rau la capitolul asta dupa cat de mult il apreciezi. Nu trebuia sa alegi literele pt logica wolfy. Nu au numic de-a face una cu alta. daca nu aveam educatia necesara te faceam proasta direct, nu nesimtita. si daca tu erai atat de educata precum sustii.. nu ajungeai sa fii nesimtita. Logic, nu? ;) Si da, e normal sa nu fii de acord cu cei care au o parere diferita de a ta, dar nu e normal sa le spui lor ca gresesc. Sau ca nu gandesc si nu inteleg sclipitoarea ta inteligenta! Si nu e normal sa nu le accepti. Ti-am mai explicat si in alt mesaj, dar, cum am observat ca problema ta e la citit, nu ma mir ca nu ai vazut sau retinut. Toti au fost de acord cu tine pe acest topic??? Ma faci sa rad wolfy!! Si tot sustii ca nu argumentez? Pai numai tu si janice nu ati inteles ce am vrut sa spun, in rest toti ceilalti si-au dat seama. Deci problema e la voi. Am observat ca la toate subiectele la care postezi, tu si janice mergeti mana in mana. Si absolut la toate aveti aceeasi problema.. nu va intelege nimeni! :)) Nimeni nu intelege ce scrieti si nimeni nu argumenteaza! Te pomenesti ca om fi toti de aici mai prosti ca voi.. :) Sincer, voi chiar sunteti penibile. Discutiile cu voi sunt pierdere de vreme..
oana81
Postat pe 25 Iunie 2008 18:21
Ti-o spun cu cea mai mare seriozitate: nu esti capabila sa intelegi ce ti se spune. Eu nu te-am intrebat NICIODATA daca solitar si unic inseamna acelsi lucru, ci daca solitar si inconfundabil inseamna acelasi lucru. In mod evident, dupa definitia dexului, unic inseamna solitar in anumite contexte. Solitar e un sens al cuvantului unic, inconfundabil altul. Nu vorbim de acelasi lucru. Raspunzi la o intrebare pe care NU ti-am adreasat-o.
beyonce_indragostita
Postat pe 25 Iunie 2008 18:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
CU CE SE UDA FETELE ? 24 De la: INTELIGENTUL- 25 Iunie 2014 14:26
portofino, un roscat adorabil cu nasuc roz 2 De la: clau19 17 Iunie 2010 20:13
nunta la romani.... 25 De la: mkdisk 12 Ianuarie 2009 15:19
Da cineva un vot mic? :) 1 De la: roxan00tza 17 Noiembrie 2008 00:58
despre libertatea de exprimare si intoleranta 27 De la: mkdisk 14 Noiembrie 2008 12:28