Mai multe
De la: darksukkubus69, la data 2009-04-28 16:44:30Daca e un barbat extraordinar, atunci fara ezitare ar trebui s-o dea dracului pe nemernica pt tine! |
||
|
annk48 Postat pe 28 Aprilie 2009 20:15 |
||
|---|---|---|
|
||
|
darksukkubus69 Postat pe 30 Aprilie 2009 20:57 |
||
De la: paradyse_dream, la data 2008-08-26 13:25:30Eu am avut un prieten, si ma intelegeam bine cu mama lui, ma invita pe la ea, vorbeam despre diverse lucruri, mergeam la cumparaturi impreuna, parea sa nu se bage in relatia noastra deloc, dar mie imi batea la ochi faptul ca ea mereu parea sa tina cu mine, si uneori parea sa stie diferite lucruri care le vorbeam doar eu si el,,,,,,in fine nu puteam sa dovedesc nimic, credeam ca poate exagerez eu ca poate mi se pare, plus ca eu merg pe premiza nevinovat pana la proba contrarie, pana cand am aflat ca de fapt ea in spatele iubirii aparente pe care mi-o purta de fapt ma ura, nu ma suporta, si isi invata baiatul sa ma minta, sa faca ce vrea el, sa se distreze, ii spunea ca nu trebuie sa stiu eu,,,,,,sa imi ascunda pe unde si cu cine se ducea, s.a.m.d.....asta in conditiile in care noi aveam planuri de viitor impreuna, pana la urma ne-am despartit, si o parte din vina a purtat-o si "invataturile" pe care i le dadea fiului ei, pentru ca nu asa iti inveti baiatul sa isi intemeieze o familie, pe minciuni, prefacatorie, si interese ascunse.....dar principalulu vinovat a fost el, pentru ca el a acceptat sfaturile mamei lui, el i-a dat voie sa se bage in viata lui,,,,,,,in fine nu imi pare rau ca s-a terminat din contra, pana la urma tot s-ar fi intasmplat, de asta sunt sigura. SUBSCRIU: Asa procedeaza si minunata mea socra. si la fel fiu-su chiar a ajuns sa creada ca e inderptatit sa ma minta si sa faca lucruri pe scuns, in acest fel evitand o cearta, decat sa-mi spuna adevarul....ce oameni... eu zic ca oamenii astia au o problema mare cu realitatea, si se mint pe ei insisi... deci nu merita.... |
||
|
|
||
|
pisicuta_trista Postat pe 30 Aprilie 2009 22:04 |
||
|
Fetelor, la mine soacra si surorile lui s-au bagat de la inceput in relatia noastra, incepand cu curatenia din casa si terminad cu faptul ca ma-sa ii acopera toate tampeniile, ca ii controleaza viata, il suna de 3 ori pe zi sa vada ce face (sau facem), ce a mancat, unde este, daca a ajuns bine.... Femeia asta a facut un betiv din el din faptul ca nu recunoaste ca baitul ei are probleme cu bautura si un curvar pt ca il incurajeaza de fata cu mine ca mai bine ma minte ce face si unde merge decat sa iasa cu scandal. Imi spune mie: Ca nu mor daca merge si el si se pupa cu alta!!! Poftim cultura! Sau ca ce vina are ea daca l-a facut asa frumos si se uita toate dupa el???? Si toate astea de fata cu el, in timp ce lui ii crestea pipota, mi-e scarba. femeia asta ii controleaza asa mult viata incat el nici nu realizeaza ca e manipulat de ea, in ultima parte a relatiei a reusit sa-l indeparteze asa mult de mine, incat statea numai la ea, iar eu singura in apart lui. Nici mancarea mea nu ii mai trebuia, si cand venea in oras, mergea la sor-sa sa manance... As vrea sa ii spun intr-o zi cand voi avea ocazia sa o felicite pe ma-sa ca areusit sa ne distruga relatia si ca el e doar o marioneta in mana mamicii lui egoiste care il vrea numai pt ea cu pretul ca el poate va ramane singur. Vorba unei prietene, sa si-l tina si sa se spele cu el pe cap, ca dupa mintea ei, numai ea stie sa il iubeasca. Pacat ca numai un singur fel de iubire nu ii poate oferi. ... v-ati prins voi care.... sunt rea, dar asta e adevarul!!! |
||
|
pisicuta_trista Postat pe 30 Aprilie 2009 22:29 |
||
|
Jaqulline, Chiar asta vroiam sa te intreb! Cum sa fac ca ea sa nu observe ca a disparut?! Pentru ca sunt sigura ca, de fiecare data cand vine la noi, verifica (vine destul de rar)... Ma gandeam sa o inlocuiesc cu o alta asemanatoare dar, Jaquelline, mi-e frica sa fac o copie a sfoarei aceleia. Daca simplul fapt ca innod o sfoara nu este bine (in sensul ca putem actiona, neavand cunostinta de consecintele unui act - cred ca mi-e frica si de umbra mea in privinta asta)... IUBITA E O IDEE BUNA SA INLOCUIESTI SFOARA. DU-TE PESTE TOT UNDE CREZI CA POTI CUMPARA UNA IDENTICA SI APOI CU MARE ATENTIE FA NODURILE EXACT CA LA CEALALTA. FA-I O POZA SFORII DESCANTATE SI APOI ARUNC-O PE O APA CURGATOARE SI ZI ASA ...CUM PLEACA ACEASTA SFOARA ASA SA PLECE FARMECELE SI VRAJILE DIN CASA MEA.......APOI FA-TI CRUCE DE3 ORI SI SPUNE O RUGACIUNE. DUPA ACEASTA DU-TE ACASA SI NU MAI FA NIMIC IN ZIUA RESPECTIVA,DOAR ROAGA-TE. A 2 A ZI IA POZA CU NODURILE SI TAI SFOARA CUMPARATA DE TINE LA LUNGIMEA CARE TREBUIE SI APOI II FACI NODURILE CU CALM FARA SA ITI FIE FRICA SI FARA SA TE CONCENTREZI PREA TARE(NU INVESTI EMOTIE IN TREABA ACEASTA PENTRU CA VA ACTIONA LA NIVELUL INTELECTULUI TAU,MAI SIMPLU SPUS TOT LA ASTA ITI VA STA GANDUL).ASA CA, FA NODURILE CU DETASARE EVENTUAL UITANDU-TE LA UN FILM SAU FREDONAND O MELODIE. MAI APOI PUNE SFOARA "FALSA"LA LOC SI COMPORTA-TE NORMAL. TREBUIE SA INTELEGI CA PRIMA SFOARA A FOST INVESTITA CU NISTE TRAIRI SI VORBE MISTICE SI DE ACEEA EA SE DIFERENTIAZA DE O SFOARA NORMALA CU NODURI. SFOARA PUSA DE TINE NU A FOST INVESTITA CU NICI O TRAIRE MISTICA DE ACEEA NU ARE NICI O VALOARE. FOARTE IMPORTANT!!! NU DUCE SFOARA CUMPARATA IN CASA INAINTE DE A O ARANCA PE CEALALTA.!INTAI MERGI SI O ARUNCI,TE ROGI SA FIE BINE SI APOI MERGI CUMPERI CEALALTA SFOARA SI II FACI NODURILE. CELE 2 SFORI SA NU SE INTALNEASCA SUB NICI O FORMA SUB ACELASI ACOPERIS SI NICI IN ZIUA IN CARE AI UMBLAT CU UNA SA PUI MANA PE CEALALTA!!! ITI DORESC SUCCES! TE PUP SI ITI TIN PUMNII! |
||
|
JAQUELLINE Postat pe 1 Mai 2009 21:49 |
||
| mamele au o influenta destul de mare cu greu accepta ca a crescut baiatul lor si ca are si el saracu dreptul la propria familie chiar nu le inteleg dc sunt asa geloase | ||
|
_dulcik_ Postat pe 2 Mai 2009 00:09 |
||
|
http://multsoare-stuff.blogspot.com/ http://multsoare-stuff.blogspot.com/ http://multsoare-stuff.blogspot.com/ http://multsoare-stuff.blogspot.com/ http://multsoare-stuff.blogspot.com/ http://multsoare-stuff.blogspot.com/ http://multsoare-stuff.blogspot.com/ http://multsoare-stuff.blogspot.com/ http://multsoare-stuff.blogspot.com/ http://multsoare-stuff.blogspot.com/ http://multsoare-stuff.blogspot.com/ http://multsoare-stuff.blogspot.com/ |
||
|
copacelul Postat pe 2 Mai 2009 22:12 |
||
De la: onuta81, la data 2008-08-03 18:34:08Salut,ce parere aveti despre acest lucru?Pot avea o influenta in asa fel incat sa induca in mod subtil o despartire?Este valabil numai in cazul baietilor ce nu se pot desparti de fusta mamei?sau pt oricare alt baiat? daca el se lasa influentat de mama.. sau tata.. inseamna ca ori nu e pregatit si nu vrea cu adevrat o relatie adevarata ori are un caracter mult prea slab... iar oricare din cazuri ar fi cel in situatia data.. ori trebuie sa-i tragi 2 palme si sa-si dea seama ca nu e normal.. si ca el e ingurul in masura sa faca alegerile.. ori sa-l lasi o pauza sa-si dea seama ce vrea cu adevarat... Daca te vrea intr-=adevar.. o da pe ma-sa undeva si nu il va mai interesa parrea ei si nicicum ea nu va mai avea vreun efect asupra lui.. orice ar zice si orice ar face... Ai nevoie de un caracter puternic ca sa0ti infrunti parintii pt iubita / iubitul tau... sau.. in urmasi altor comentrii vin pareri / sugestii mai bune bafta mai departe |
||
|
nuspun Postat pe 12 Mai 2009 19:32 |
||
De la: JAQUELLINE, la data 2009-05-01 21:49:55Jaqulline, JAQUELLINE Ultima noutate: soacra-mea s-a prezentat azi la noi acasa (de fapt, in casa in care este proprietara) ca sa ma evacueze. Pur si simplu, nu vrea sa ne certam, dar vrea ca eu sa plec. Considera |
||
|
ElenushC Postat pe 14 Mai 2009 16:26 |
||
|
Considera ca mi-a facut mie vreun favor ca m-a luat in spatiu, ca si cand eu aveam nevoie sa stau undeva si l-am gasit pe sotul meu drept fraierul care sa ma tina "gratis" in apartamentul lor. Nu ia in considerare faptul ca eu sunt cu fiul ei pentru ca ne-am iubit, ne iubim, uita ca noi suntem casatoriti... Nici nu stiu ce are in cap in modul cum pune problema. Nicio logica din lume nu-i da dreptul sa intervina in viata noastra in stilul asta... S-a prezentat in casa ca si cand a venit acasa la ea (legal e casa ei, intr-adevar) si s-a comportat ca si cand eu sunt o chiriasa oarecare... Imi depaseste logica... Nu am niciun drept la replica... Nici nu incape discutie... Astept sa ajunga sotul meu acasa si sunt foarte curioasa cum vor decurge lucrurile... Mi-am sunat, in prealabil, sora care poate sa vina sa ma ia, in cazul in care lucrurile devin agitate... Doamne, ce mi-e dat sa traiesc! Fetelor, aveti grija... Scorpiile astea au 1000 de fete! (Cand imi amintesc cu ce amabilitati m-a tratat pana ne-am casatorit!!!... Cum eu eram "nora" ei, inainte de a deveni, iar acum sunt... "evacuata"... ca si cand sunt o chiriasa oarecare, nicidecum sotia fiului ei...) |
||
|
ElenushC Postat pe 14 Mai 2009 17:22 |
||
|
Pe la mine prin zona e o vorba: taie-ti poala si fugi unde vezi cu ochii!....de amandoi. Daca sotul tau nu i-ar fi dat catusi de putin de inteles ca e de parerea ei, ea nu si-ar fi permis gestul acesta in veci. Ar fi riscat prea mult, adica sa-l indeparteze pe fiu-sau de ea. Stiu ca doare ce spun, si-mi doresc din tot sufletul sa nu am dreptate, sa ma insel amarnic, dar cea mai mare greutate in atitudinea si comportamentul soacrei, il au vorbele, atitudinea si felul in care sotul ti-a luat apararea in fata ei. Iar prin ceea ce si-a permis ea sa faca, nicidecum nu pare a fi luat pozitie in favoarea ta. Si inca ceva! Nu dispera! Roata vietii e rotunda si se rostogoleste, mai incet sau mai repede! fiecare dintre noi platim pentru toate cate facem. Va veni si randul ei! |
||
|
laurabalaura Postat pe 14 Mai 2009 21:45 |
||
|
In seara asta mi-am facut bagajele si am plecat. Mai am de luat cateva lucruri. Soacra-mea m-a asigurat ca va fi acasa cat va fi nevoie, ca sa-mi iau tooooate lucrurile. Sotul meu a coborat cu mine, m-a sarutat lung si mi-a spus sa am rabdare, lucrurile se vor rezolva. Nu ia nicio atitudine acum in fata alor lui, pentru ca sunt bolnavi si nu vrea ca el sa fie cauza inrautatirii - cumva - a starii sanatatii lor (parerea mea e ca sanatatea lor e in stransa legatura cu rautatea sufletelor lor. Pentru ca altfel, n-ar avea niciun motiv de boala). Imi inteleg sotul, il iubesc si - chiar daca viata noastra va lua alta turnura - nu-l pot acuza. Poate ca, fiind un om bun, nu stie nici el cum sa actioneze, incercand sa nu fie nici violent, nici egoist. Dumnezeu sa aiba grija de el si sa-l indrume!!! Nu mi-a ramas decat sa ma rog lui Dumnezeu pentru el, pentru mine si pentru toti din jurul nostru! Asta sunt eu! Oricum, n-o sa inteleg niciodata ce vor aceste mame (daca asa se pot numi!)! Sa ma tina Dumnezeu asa si sa nu ma lase sa distrug viata nimanui! |
||
|
ElenushC Postat pe 14 Mai 2009 23:48 |
||
NU PREA AM LA SUFLET PE SOACRA..... La inceputul relatie mele a avut o foarte mare influenta asupra sotului dar acum dupa 11 ani S a calmat nu-i mai trebuie certuri cu mine legate de maica sa si parca ne intelegem mult mai bine Se stie ca mamele de baiti sunt foarte dificile de inteles nu stiu de ce ???
|
||
|
orty_ciresica Postat pe 15 Mai 2009 15:59 |
||
| pey acum depinde de mame si de baietii | ||
|
yumy Postat pe 15 Mai 2009 16:02 |
||
De la: ElenushC, la data 2009-05-14 23:48:26In seara asta mi-am facut bagajele si am plecat. Elenush, imi pare f.rau de suferinta ta; sunt sigura ca suferi, cumplit! Dar, iti va trece si vei deveni mai puternica; iar, cand, nu vei mai gandi sub imperiul sentimentelor, vei vedea altfel, lucrurile. Ti-a facut un mare bine; tu, singura nu puteai sa te rupi si pierdeai vremea in suferinta. Sotul tau este de acord cu ea, stiu ca te doare ce-ti spun, dar, incearca sa fii obiectiva. Nu vrea sa se certe cu tine, de aceea o lasa pe maica-sa sa faca treaba "murdara", ca, ei, oricum nu-i pasa daca o urasti. Poate, chiar ii face placere sa te faca sa suferi. Nu te mai uita inapoi si nu regreta nimic, decat timpul, care l-ai pierdut. Exista undeva, jumatatea ta, care ti se potriveste si te asteapta. Cel mai greu este sa depasesti momentul, psihic si ai grija sa nu cazi intr-o depreseie. Evita sa te gandesti la asta, cat poti, nu te izola, du-te la cumparaturi, citeste, numai sa nu te gandesti, acolo. E foarte greu, stiu, dar, poti ! Iti urez sa ai putere sa treci cat mai repede peste asta. Mai intra si mai vb.cu noi; iti vom fi alaturi! |
||
|
driada Postat pe 16 Mai 2009 18:18 |
||
|
foarte greu cu mamele de baieti |
||
|
alexandra_sziga Postat pe 16 Mai 2009 18:22 |
||
|
Elenush, pe unde esti??? Vino si mai da un semn de viata!...Noi te asteptam.... |
||
|
laurabalaura Postat pe 18 Mai 2009 22:17 |
||
De la: ElenushC, la data 2009-05-14 23:48:26In seara asta mi-am facut bagajele si am plecat.Elenush.................sotul tau nu te merita! este un pres pe care se sterge mamita lui cu picoarele murdare. ai sa vezi ca tot raul este spre bine si curind o sa opreasca trenul in gara ta! mult curaj si ai sa vezi ca o sa reusesti! |
||
|
FRANNNCE Postat pe 18 Mai 2009 22:36 |
||
|
Elenush, unde esti? Hai, vino, sa vb.cu noi! Scoate capitolul asta din viata ta! A fost unul, negativ! Nu te uita inapoi, vino inainte! Viitorul e in fata! |
||
|
driada Postat pe 19 Mai 2009 19:32 |
||
| Elenush, si eu am fost abandonata din cauza familiei lui; noi stateam intr-o garsoniera inchiriata pentru ca nu am dorit sa stau altfel pana nu aveam locuinta noastra; ei bine, acum cateva luni, sotul meu a plecat la parintii lui., a bagat divort.. asta e... numai ca ...mi-a zis sa parasesc urgent garsoniera pentru ca a vorbit cu proprietara si i-a spus ca nu o sa mai stam acolo; asa ca in ianuarie, pe o vreme nenorocita ma plimbam cu bagajele noaptea, prin Bucuresti ,l-a un moment dat ,stiu ca mi s-au imprastiat si cartile prin noroi, mi se rupsese cutia in care erau puse; noroc cu vara mea care mi-a facut rost de un loc unde sa stau, acum impart un apartament cu 2 fete si cu fratele meu care m-a ajutat si ma ajuta mereu, tot pe el l-am lasat sa-mi pazeasca cartile atunci , eu m-am dus sa caut ceva in care sa le pun; ma gandesc ca totusi am noroc de oameni care tin la mine, sincer nu stiu ce faceam daca eram singura; inca nu inteleg ce s-a intamplat , de ce , numai acum m-am resemnat; | ||
|
alina02 Postat pe 19 Mai 2009 22:53 |
||
De la: onuta81, la data 2008-08-03 18:34:08Salut,ce parere aveti despre acest lucru?Pot avea o influenta in asa fel incat sa induca in mod subtil o despartire?Este valabil numai in cazul baietilor ce nu se pot desparti de fusta mamei?sau pt oricare alt baiat? da...eu cred k mamele de baieti au o mare influenta asupra copiilor lor....pritenul meu nu are tata( a murit cand el avea 5 ani) si mama lui a tinut loc si de mama si de tata.noi vrem sa ne casatorim si intr-o zi, in urma unor discutii, mi-a zis k daca ar trebui sa aleaga intre sotia si mama ar alege-o pe mama-sa indiferent de situatie, spre deosebire de fratele lui, care a spus ca el crede doar ce ii spun sotia si soacra lui!!!! e clar ca pe prietenul meu ea l-a influentat intotdeauna!!! pana la urma, mama e mama pt toti, dar nu cred k oricine ar accepta sa se desparta de iubita sau sotia lui ptc mama-sa nu o place...depinde de cat de apropiati sunt baietii de mama lor!! |
||
|
just_cassy4th Postat pe 23 Mai 2009 20:30 |
||
| si eu cred ca toate mamaele sunt la fel numai ca sotul meu nui da atentie si sa rupt de familia lui sa ne fie noua bine dar cred ca e o excceptie | ||
|
Postat pe 25 Mai 2009 14:54 |
||
De la: kudika029319, la data 2009-05-25 14:54:57si eu cred ca toate mamaele sunt la fel numai ca sotul meu nui da atentie si sa rupt de familia lui sa ne fie noua bine dar cred ca e o excceptienu ma place dar nam, ce sa ii fac |
||
|
Postat pe 25 Mai 2009 15:00 |
||
nu trebuie bagate in seama soacrele stiti ca se zice soacra soacra poama acra |
||
|
Postat pe 25 Mai 2009 15:03 |
||
||
|
||
||
|
||
Doamne, e dureros ce spuneti voi aici!! Eu am fost si nora,acum sunt mama de baieti,ii iubesc mai mult decat viatza,daca erau fete le iubeam la fel,asa cum sper sa le iubesc pe nurorile mele,soacra m-a iubit in felul ei(acum nu mai e),dar n-a stiut sa-mi arate,rau a fost cat am locuit impreuna(vreo 8 luni),apoi nu mi-a mai pasat prea mult, am stiut sa-l atrag pe sotul meu de partea mea,dar nu l-am indepartat nici de maica-sa,ea avea un fel mai egoist de iubire,pana la urma am luato asa cum era,am invatat din greselile ei,sper din tot sufletul sa reusesc sa ma apropii de "fetele mele",fiindca mie imi place sa traiesc in armonie cu toata lumea,iar tolerantza este f f importanta in orice relatzie. Cel mai bn pt toata lumea e sa nu stati sub acelasi acoperis,sa va vedeti doar cand simtzitzi nevoia,orice om are momente bune si momente proaste,atata timp cat nu trebuie sa va suportatzi zi de zi , va fi totul ok! Si nu uitatzi de zilele socrilor de nastere,e f important,nu avetzi nimic de pierdut !!
|
||
|
babalica Postat pe 26 Mai 2009 14:05 |
||
De la: driada, la data 2009-05-19 19:32:49Elenush, Buna, tuturor! Imi cer scuze ca, o vreme, n-am mai dat niciun semn de viata. Eram prea trista, prea obosita de tot ce s-a intamplat. Am incercat sa-mi pun ordine in ganduri... Am avut noroc cu familia mea si prieteni vechi pe care nu-i mai vazusem de vreun an de zile; m-au inconjurat cu dragoste si mi-au sarit in ajutor cu sustinere si sfaturi... Nu au incercat sa ma compatimeasca - si asta este bine. M-au incurajat si, ca si voi, m-au sfatuit sa-mi continui drumul fara sa ma uit inapoi. Cat despre sotul meu... Ma mai suna (la orele cele mai ciudate, sa ma intrebe diverse fleacuri - probabil pretexte ca sa vorbim; poate doar ca sa-mi auda vocea?!). Eu nu-l sun, nu-l "deranjez" cu nimic... (mi-e foarte greu - e singurul barbat pe care l-am iubit, dar sper sa reusesc pana la capat - nu prea stiu ce ar insemna "capatul" asta). Sper sa realizeze intr-o zi ce s-a intamplat, care sunt cauzele (reale) si... sa nu mai lase sa se intample asa ceva in viata lui... Ii urez o viata frumoasa! Si, cum spui tu, Driada, viitorul e in fata! Am multe de facut! Multumesc mult de tot pentru ca ati fost alaturi de mine, exact atunci cand aveam mai mare nevoie! Vb.
|
||
|
ElenushC Postat pe 27 Mai 2009 13:57 |
||
| Atunci cand mama (si nu numai)se baga in relatia lor totul se duce de rapa (proprie experienta) | ||
|
Anonima_007 Postat pe 27 Mai 2009 17:32 |
||
De la: alexandra_n, la data 2009-05-27 17:32:35Atunci cand mama (si nu numai)se baga in relatia lor totul se duce de rapa (proprie experienta) Asa este, aprob si eu tot din prorpie experienta. Dar stii ceva? Eu nu vreau sa fiu in piela lu ma-sa cand o sa se intoarca fiu-su impotriva ei... si poate peste ani o sa-i reproseze ca s-a bagat si nu l-a lasat sa fie cu fata cutare... Asta e cea mai nasoala pedeapsa pt mamele de baieti, pt ca ceea ce sameni aia culegi, iar roata se intoarce intotdeauna! |
||
|
pisicuta_trista Postat pe 27 Mai 2009 17:50 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| SOACRA MEA MA INBOLNAVIT DE NERVI. | 17 | De la: kudika135154 25 Martie 2010 09:47 |
| casatorie reusita? | 25 | De la: kudika312130 12 August 2010 16:23 |
| ....o iubire sf cu un viol | 20 | De la: bruneagra25 24 Iunie 2009 15:40 |
|
|
||
| sa ma casatoresc sau nu??? | 44 | De la: ioana17_bibi 3 Martie 2010 20:10 |
| Dilemele iubirii ...dupa casatorie | 26 | De la: kudika128805 22 Aprilie 2010 20:01 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.