Mai multe
De la: darksukkubus69, la data 2010-02-06 17:32:27Mai degraba sunt colegi de camera la ospiciu... Unii se cred Napoleon, Eminescu, altii psihologi... ... altele ... Maria Tereza ... |
||
|
marco918 Postat pe 6 Februarie 2010 23:29 |
||
|---|---|---|
De la: darksukkubus69, la data 2010-02-06 17:34:23Nu draga, eu sunt aia cu care are ceva... dar acum inca invata alfabetul si nu stie sa scrie... ... ... ce glume !!! ... hai sa ridem ... ... din politetze ... ... papushica ... iti pot scrie in inca 4 limbi ... uneori ma grabesc dar stiu ca fufele din romania recunosc vizual cind ceva e scris gresit si ma corecteaza ... si mi se pare corect sa faca asta ... macar cu asta sa isi justifice facultatea pe care au facut-o ... cel putin ...
|
||
|
marco918 Postat pe 6 Februarie 2010 23:31 |
||
De la: darksukkubus69, la data 2010-02-06 09:42:38Marco, daca nevasta-ta e psiholog si sta cu unul ca tine...inseamna ca degeaba e psiholog... Cainele pitbull pe care mi l-as lua l-as hrani cu specimene ca tine si cu plozii lor (mai ales)... Ma deranjeaza cei ca tine din jurul meu, asa este... Mai femeie, degeaba il faci tu pe Marco intr-un felsau altul (btw, nici eu nu sunt neaparat de acord cu el, este prea extremist ) insa si tu esti destul de descreierata de scrii asemenea prostii ! Dupa mintea ta scurta, conteaza numai cei care au aceeasi opinie cu tine, restul..la naiba cu ei, nu ? Nu iti doresc sa te manance un pitbull, rottweiler etc ( pt ca nu este normal asa ceva ) insa iti doresc mai multa minte, ai nevoie ! |
||
|
|
||
|
Summer_ Postat pe 7 Februarie 2010 00:05 |
||
De la: woman33, la data 2010-02-06 14:04:53 ... fetitzo ... gindesti RUDIMENTAR, PRIMITIV, SIMPLU ... nu ai responsabilitatea faptelor tale ... gindesti si actionezi prin simturi ... folosesti clisee ''globalizate'' puse gratis la dispozitie de media si de anturajul ''educat'' cu aceleasi principii si asta ti se pare suficient ... nu mai ai nici macar curiozitatea sa iti cunosti traditiile si valorile pentru care generatii de oameni au contribuit cu ''the best of'' ca sa va ramina voua ... si degeaba ... traiesti haotic, gindesti haotic si iti este frica sa nu cumva sa pari mergind impotriva curentului ... apa trece dar pietrele ramin ... in afara de urmasii tai pe nimeni nu o sa intereseze cine esti, cine ai fost ... si nici macar pe ei nu o sa ii intereseze ce ai mincat, cit te-ai calarit si cu cine sau ce masina sau casa aveai ... voi traiti dar nu existati deja ... ZERO ... sinteti materia de consum a societatii de consum ... |
||
|
marco918 Postat pe 7 Februarie 2010 00:17 |
||
De la: Summer_, la data 2010-02-07 00:05:45btw, nici eu nu sunt neaparat de acord cu el, este prea extremist ... ''extremismul'' a crescut cu ajutorul lor ... in fond nu ma astept ca cine citeste sa se incoloneze pe doua rinduri si sa mearga la biserica pentru spovedanie ... si dupa aia gata ... romania devine pamintul sfint ... dar macar sa aiba niste explicatii pertinente ... in fond astfel de rubrici sint citite si de tineri necopti care vor invata ... CE ? ... sa isi rateze viata asteptind ca altii ca le creeze o elvetie aici in timp ce ei se chinuie si se mint unii pe altii ? ... sa umple forumuri de topice cu tragedii si telenovele si sa contribuie activ la situarea romaniei pe ''cele mai bune locuri'' la cele mai idioate mentalitati si fapte ... ... totul are o cauza ... atitudinea indiferenta, cinismul, egoismul, minciuna, pseudo-vedetele, negarea valorilor si a traditiilor, diluarea identitatii ... ... nu am ''calitatea'' de a spune oamenilor ceea ce vor acum sa auda ... pentru ca nu vreau sa iau nimic de la ei miine ... m-ar bucura sa inteleaga astazi daca miine vor sa le fie cu adevarat bine ... nu e vorba de case, masini, avere ... e vorba de relaxarea interioara care te ajuta sa faci lucruri pe care altii nici nu se gindesc ca sint posibile ... am avut controverse (cind eram mai necopt) si discutii cu foarte multi oameni, foarte diferiti (ca si clasa sociala, cetatenie, religie, ...) de la care am inteles multe aspecte care in romania sint ignorate dintr-o pudoare suspecta in timp ce altele, de prost gust, sint tocate zilnic ... sint importate clisee si se uita trecutul ...nu exagerez deloc cind fac unele afirmatii ... poate sint cam rautacioase la un moment dat, dar nu sint rau in mod intentionat ... ar fi multe de spus si nu ma asteptam sa gasesc niste persoane atit de rudimentare in gindire dar suficient de incapatinate sa repete cliseele la nesfirsit ... |
||
|
marco918 Postat pe 7 Februarie 2010 00:57 |
||
| eu cred ca tu esti cel care gandeste simplist si primitiv: sa ne inmultim ca bacteriile. Ce mai conteaza conditiile de trai actuale din Romania, conteaza sa facem "pui", ca fanaticii | ||
|
woman33 Postat pe 7 Februarie 2010 01:01 |
||
De la: marco918, la data 2010-02-06 23:20:43 1. Ce ma intereseaza pe mine ce faceai TU pe vremea comunistilor, ce examene aveai si pe unde 'dormeai'?? 2. Oamenii sunt mult mai complecsi decat niste postari pe un forum, deci nu-i poti judeca asa usor. Cat despre familiile lor, NICI ATAT. Nu ti-a jignit nimeni (eu nu, cel putin) familia, deci nici tu nu ai dreptul sa spui ca ai mei sunt "sclerozati". Iti trebuie mai multa minte la anii tai. 3. Iar o dai cu avorturile si copiii facuti bucati?? Tu chiar ai o problema. Am zis eu sau darksukkubus ca am facut macar un singur avort? Din contra. Dar tu o tii pe a ta. Deja esti boring. |
||
|
woman33 Postat pe 7 Februarie 2010 01:06 |
||
De la: woman33, la data 2010-02-07 01:01:02eu cred ca tu esti cel care gandeste simplist si primitiv: sa ne inmultim ca bacteriile. Ce mai conteaza conditiile de trai actuale din Romania, conteaza sa facem "pui", ca fanaticii ... faptul ca nu ai ''pui'' nu te forteaza sa gindesti si sa actionezi ... te complaci sa cotcodacesti asteptind sa pice vreo firimitura de la careva ... nu ca asta ar fi singurul factor de progres/evolutie dar e principalul ... ... ce sa spun ... conditiile de trai astazi sint cele ramase de acum 40-50 de ani ... dupa ce s-au saturat romanii si de comunism preferau sa fure si sa se prostitueze facindu-se ca gindesc ... vrei conditii ? ... FA-TI-LE ... intelegi ? ... de ce astepti doar oportunitati de a fura, de a rincezi undeva unde ti se da de munca ... ca la slugi ... scuze ... COMUNISMUL S-A TERMINAT ... poti intelege asta ...
|
||
|
marco918 Postat pe 7 Februarie 2010 01:12 |
||
s-a terminat comunismul? dar eu vad ca tu inca faci parte din el, la cum te aprinzi de furie cand vezi niste anticonceptionale. daca ai fi la putere ai interzice avorturile probabil |
||
|
woman33 Postat pe 7 Februarie 2010 01:20 |
||
De la: woman33, la data 2010-02-07 01:06:58De la: marco918, la data 2010-02-06 23:20:43 1.1 - dormeam in paie ... e bine ? ... nu stiu care e ideea ... eu doar am subliniat ca nu sintem chiar atit de ''defazati'' ca virsta ... 2.1 - oamenii sint cei pe care ii vezi ... faptele arata ''complexitatea'' gindirii lor ... familia mea este jignita de citeva dintre voi de foarte mult timp ... scleroza probabil e de vina ... 3.1 - eu nu am nici o problema ... intelege ... sint ale voastre ... incercam sa ajut ... nu aveti nevoie ... asta este ... 3.2 - virsta si anumite amanunte iti dau detalii clare asupra trecutului ... anticonceptionalele nu sint sigure decit in teorie ... si nu vor fi niciodata daca nu se mareste doza de hormoni cu mult peste limita ... sint la fel de bune ca altele mult mai babesti ... statisticile arata multe ... pur si simplu ... minti-ti ... |
||
|
marco918 Postat pe 7 Februarie 2010 01:21 |
||
De la: woman33, la data 2010-02-07 01:20:07s-a terminat comunismul? ... ... ce tare ... daca miine se face reclama la datul cu capul de pereti o sa ma injuri de ce nu te las ...... mai fetitza ... e vorba de HORMONI ... intelege ... dute si tu pe un forum american si citeste despre yasmin sau ce anticonceptionale iei tu ... esti incintata ca iei anticonceptionale ... ca esti ''civilizata'' ? ... ... daca asta ar insemna sa devii european !!! ... ... nu o sa iti spuna nimeni sa nu le iei, dar, ai mila de corpul tau si intereseaza-te ... si vaccinul era absolut necesar pina acum citeva saptamini !!! (am deviat putin) ... nu te baza pe faptul ca se va mai intimpla vreodata ca cineva sa mai recunoasca o astfel de minciuna ... ... sa interzic avorturile ? ... nu pot face asta ... oricum situatia e scapata de sub control ... sau facut citeva ''reclame'' unor situatii exceptionale pentru a putea legifera o interventie si pentru sarcini mult mai tirzii ... care SE FAC de mult peste tot ... orice doctor o face chiar daca nu este legal ... pustoaicele fac avorturi, cu toate spermicidele, anticonceptioanle si prezervatile car eli se dau gratuit peste tot, de la 15 ani si nu le intreaba nimeni de acordul parintilor si alte chestii legale ... in orase e si mai dezastruos ... e timp, sint bani, e prostie, e la moda sa ai prieten/a in loc sa inveti ... NU MAI INTERESEAZA PE NIMENI ... TOTUL E POSIBIL ... asa era si pe timpul comunistilor ... |
||
|
marco918 Postat pe 7 Februarie 2010 01:29 |
||
What?! Mintim? Deja imi fac cruce. Esti incredibil. Intreaba un doctor despre subiectul asta si iti va spune ce sanse sunt sa ramai gravida daca iei pastile. Am luat pastile aprox 2 ani, timp in care am fost protejata 100%, nu s-au suprapus cu nici un alt medicament si nu consum nici alcool sa nu-si faca efectul cum trebuie. Cat despre metode mai vechi, chiar nu am incredere. Dar in pastile am.Eu nu m-am legat de copiii tai sau de familie in general, ca nu am de ce si nu-i cunosc. Am facut doar o gluma la adresa felului in care ti-ai cunoscut femeia. Daca te-a deranjat, imi cer scuze. |
||
|
woman33 Postat pe 7 Februarie 2010 01:36 |
||
ce spui tu despre pastilele alea imi este familiar, pentru ca si prietenul meu are aceeasi parere. la fel si cu vaccinul, eu l-am facut el nu.. Se vede diferenta de gandire intre generatii, cred, el fiind mai in varsta cu 16 ani. (sper ca macar la capitolul asta sa nu fii socat).
|
||
|
woman33 Postat pe 7 Februarie 2010 01:42 |
||
De la: woman33, la data 2010-02-07 01:36:15What?! ... ... ma fac ca te cred ... dar esti ca doctorashul care face reclama la pasta de dinti ... ia si el niste bani, face un curs pe afara si e sigur ... e singura solutie pentru dintii d-voastra ... ... aici vorbim de SANATATEA TA ... hormonii sint ai tai, tu ii poti dezechilibra, corpul tau poate deveni dependent de asa ceva iar copii tai sa plateasca politele ... nu te juca ... nu tratezi NIMIC ... prea putini fac statistici cu posibilele efecte, dar daca vezi statisticile referitoare la sanatatea femeilor din romania nu poti sa nu observi citeva lucruri aparute in ceva timp ... cam de cind anticonceptionalele si avortul au devenit ''trendy'' ... ca in rest nu s-au schimbat prea multe ... ... nu are rost sa iti ceri scuze ... demult nu ma mai ''oftica'' astfel de lucruri ... |
||
|
marco918 Postat pe 7 Februarie 2010 01:43 |
||
De la: woman33, la data 2010-02-07 01:42:06ce spui tu despre pastilele alea imi este familiar, pentru ca si prietenul meu are aceeasi parere. la fel si cu vaccinul, eu l-am facut el nu.. Se vede diferenta de gandire intre generatii, cred, el fiind mai in varsta cu 16 ani. (sper ca macar la capitolul asta sa nu fii socat). ... intelege un lucru ... vaccinul e bun ... dar noile vaccinuri contin adjuvanti ... sint substante chimice de sinteza care ''stimuleaza'' reactia organismului la o cantitate foarte mica de virusi ... si in acelasi timp scade periaoda de productie a vaccinului ... e posibil ca organismul sa nu mai aiba aceiasi reactie la lati virusi daca nu mai este stimulat ... daca era tot vaccinul de tip vechi, clasic il faceam si eu ... asa cine stie ? ... poate am avut gripa noua si mi-a trecut ? ... ... daca nu suferi de boli cronice poti spune ca l-ai facut ... degeaba ... |
||
|
marco918 Postat pe 7 Februarie 2010 01:51 |
||
... scandalul a fost pentru acesti adjuvanti nu pentru vaccinul in sine ... nu e politically corect sa iei atitudine importiva unei campanii mondiale de vaccinare dar intreba si tu medicii despre parerea lor personala ... si ti-ne-o pentru tine ...
|
||
|
marco918 Postat pe 7 Februarie 2010 01:54 |
||
Ca tot veni vorba, am uitat sa te intreb ce le 'indemni' pe cele cu parteneri mai in varsta sa faca, daca barbatii lor nu mai vor copii de la varsta asta? De mentionat ca nu vor sa-i paraseasca pentru ca ii iubesc sincer.. So? Te-am 'prins' fara teme pregatite, asa-i?
|
||
|
woman33 Postat pe 7 Februarie 2010 02:02 |
||
De la: woman33, la data 2010-02-07 02:02:38Ca tot veni vorba, am uitat sa te intreb ce le 'indemni' pe cele cu parteneri mai in varsta sa faca, daca barbatii lor nu mai vor copii de la varsta asta? De mentionat ca nu vor sa-i paraseasca pentru ca ii iubesc sincer.. So? Te-am 'prins' fara teme pregatite, asa-i? ... ... nici o femeie nu este PROPRIETATEA unui barbat !!! ... mai ales cind acesta ii interzice sa fie femeie si isi bate joc de principala ei calitate sub pretextul ''iubirii'' (de fapt pur interes sexual) ... o astfel de ''relatie'' e dezastrul unei femei ... adica pentru EGOISMUL unui barbat tu ti-ai sacrifica tineretzea si sanatatea ? ... fetitza, uita-te la Lis si consoarta ... ti se par OK ? ... au trecut anii si nu ti-as dori sa fii in pielea ei ... ca el ... vai de curul lui ... acum se chinuie sa faca un copil !!! ... nimic din ce a fost ''frumos'' intre ei nu mai conteaza si nu acopera acest gol imens ... TIMPUL NU IARTA ... el s-a folosit de ea iar ea si-a DISTRUS viata ... chiar daca ar mai face un copil (sanatos sau nu), cu chiu cu vai ... de ce isi bat joc de acel copil ? ... ce copil isi doreste viata pe care i-o pregatesc astfel de parinti ? ... un tata pe care nu il va cunoaste si o mama batrina si neajutorata ? ... nici un copil nu va fi fericit in pielea lui stiind ca a fost un experiment, ca a fost efectul cinismului si egoismului parintilor sai ... si apoi ne miram ca apar alti sclerozati pentru care nimic nu e suficient de normal ... numele, averea nu or sa compenseze niciodata lipsa unei FAMILII normale ... pina si tiganii au muuuult mai multa responsabilitate ... ... gerontofilelor le recomand ... sa caute un Madalin decit un Viorel ... Madalin macar stie ca este ... barbat ... si nu minte ca isi iubeste femeia ... in toate ipostazele ei ... |
||
|
marco918 Postat pe 7 Februarie 2010 11:25 |
||
... mai era un mic amanunt ... cind ''iubirea'' ei a avut la baza si avantajele materiale oferite de el ... then ... parca chiar nu mai intereseaza pe nimeni ca si-a ratat viata ... se poate spune ca si-a vindut viata si a fost foarte constienta si dependenta de aspectul asta ... altii au luat-o de la lingura si strachina si au ajuns sa aiba absolut tot ce isi doresc fara sa faca astfel de compromisuri din ''iubire'' ... si fara sa dea vina pe cineva ... mai ales pe copii ... calitatea si caracterul unui barbat e esentiala pentru ca o femeie se simta femeie cu adevarat ... in pat, cu lumina stinsa sint toti/toate la fel ... jalea incepe cind aprinzi lumina ...
|
||
|
marco918 Postat pe 7 Februarie 2010 11:56 |
||
vad ca deja tragi concluzii (pripite) ca am vreun interes financiar in relatia asta. iti marturisesc ca locuim in apartamentul meu, iar pe al lui il tinem inchiriat si ne bucuram de un venit in plus pe luna, deci formam o echipa. el vrea sa facem nunta in septembrie.. cat despre copii, ma bucur ca avem amandoi aceleasi planuri, adica sa-i evitam.
|
||
|
woman33 Postat pe 7 Februarie 2010 18:21 |
||
De la: woman33, la data 2010-02-07 18:21:22vad ca deja tragi concluzii (pripite) ca am vreun interes financiar in relatia asta. iti marturisesc ca locuim in apartamentul meu, iar pe al lui il tinem inchiriat si ne bucuram de un venit in plus pe luna, deci formam o echipa. el vrea sa facem nunta in septembrie.. cat despre copii, ma bucur ca avem amandoi aceleasi planuri, adica sa-i evitam. ai sa ajungi la 60-70 de ani sa plimbi un caine...
|
||
|
roz5blue6lila7 Postat pe 7 Februarie 2010 18:25 |
||
De la: marco918, la data 2010-02-06 12:52:31De la: greierash_is_back, la data 2010-02-06 11:05:02De la: marco918, la data 2010-02-06 01:49:35De la: greierash_is_back, la data 2010-02-05 20:21:22De la: marco918, la data 2010-02-05 13:01:24... nooo pisi...nu asa....pt. ca tu l-ai folosit in argumentul tau, trebuia sa precizezi sursa... altfel, foarte "easy", se numeste plagiat! pam-pam!
|
||
|
greierash_is_back Postat pe 7 Februarie 2010 18:58 |
||
De la: greierash_is_back, la data 2010-02-07 18:58:26De la: marco918, la data 2010-02-06 12:52:31De la: greierash_is_back, la data 2010-02-06 11:05:02De la: marco918, la data 2010-02-06 01:49:35De la: greierash_is_back, la data 2010-02-05 20:21:22De la: marco918, la data 2010-02-05 13:01:24... ... sursa ??? ... "conform profesorului doctor Mircea Tiberiu" ... nelamuriri ? ...
|
||
|
marco918 Postat pe 7 Februarie 2010 21:14 |
||
De la: woman33, la data 2010-02-07 18:21:22vad ca deja tragi concluzii (pripite) ca am vreun interes financiar in relatia asta. iti marturisesc ca locuim in apartamentul meu, iar pe al lui il tinem inchiriat si ne bucuram de un venit in plus pe luna, deci formam o echipa. el vrea sa facem nunta in septembrie.. cat despre copii, ma bucur ca avem amandoi aceleasi planuri, adica sa-i evitam. ... tu 25, el 40 ... si doriti sa evitati copii ! ... amindoi ... daca pe tine te pot suspecta ca esti la fel ca multi din generatia kfc, adica imaturi, needucati si non-valori ... in schimb ''barbati-tu'' are o problema mare ... cine stie ''saracul'' ce socuri a mai avut pina acum ... per total ramine tot un interes la mijloc ... tu copilaresti aiurea si prinzi experientza (???) inutila iar el se bucura de trufandale ... toamna ... estimez ca o mai duceti inca vreo 4-5 ani ... maxim ... ... dar nu va inteleg ... ce asteptati ? ... ce credeti ca mai descoperiti ? ... ... sorcova vesela ... |
||
|
marco918 Postat pe 7 Februarie 2010 21:30 |
||
De la: marco918, la data 2010-02-07 21:14:17De la: greierash_is_back, la data 2010-02-07 18:58:26De la: marco918, la data 2010-02-06 12:52:31De la: greierash_is_back, la data 2010-02-06 11:05:02De la: marco918, la data 2010-02-06 01:49:35De la: greierash_is_back, la data 2010-02-05 20:21:22De la: marco918, la data 2010-02-05 13:01:24... este aproape perfect! daca citatul e luat de pe net, poate ar fi mai util sa ne dai un link...astfel, e deja sublim! |
||
|
greierash_is_back Postat pe 7 Februarie 2010 21:46 |
||
... pisi ... da un copy la titlu si apoi paste pe google ... easy ... mai incearca odata ... revino daca nu reusesti ... alte intrebari ? ... apropo ... titlul nu este - ... ... te recunosti dankur ? ... este cel imediat sub acesta ... succes ...
|
||
|
marco918 Postat pe 7 Februarie 2010 21:49 |
||
De la: woman33, la data 2010-02-05 22:47:27one_size, doamna "mama" poate nu dorea sa fie OBLIGATA de sistem sa pastreze copilul. Daca ma avorta, era dreptul ei, crezi ca eram afectata in vreun fel la ora actuala? pitzi deja ti-am acordat mai multa atentie decat meriti! usurel nu ti-o lua in cap ca vad ca deja emiti numai prostii! |
||
|
one_size Postat pe 8 Februarie 2010 17:49 |
||
uite c-ai vomitat deja, bravo
|
||
|
woman33 Postat pe 8 Februarie 2010 19:33 |
||
nu inteleg daca fata nu vrea un copil acum dc vreti sa o obligati sa aibe unul ?
|
||
|
yumy Postat pe 8 Februarie 2010 19:38 |
||
|
"''barbati-tu'' are o problema mare ... cine stie ''saracul'' ce socuri a mai avut pina acum ... per total ramine tot un interes la mijloc ... tu copilaresti aiurea si prinzi experientza (???) inutila iar el se bucura de trufandale ... toamna ... estimez ca o mai duceti inca vreo 4-5 ani ... maxim ... ... dar nu va inteleg ... ce asteptati ? ... ce credeti ca mai descoperiti ? ... ... sorcova vesela ... "~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ce nu intelegi de fapt marco. Faptul ca exista iubire si la diferenta de 16 ani? Sau faptul ca nu toata gloata are aceleasi principii de viata ca si tine..? E un interes la mijloc.. hahahah. Dar nu il poti numi. E ridicol ce zici. Pe bune. Si explica de ce crezi ca o mai ducem inca 4-5 ani, te rog. Ca din nou, nu pricep. Si parca ziceai ca nu e normal ca un tanar de 20 de ani sa aiba un tata de 60. Pai noi asta incercam, printre altele, sa evitam. Ok? Subliniez "printre altele".. Deci... ce sa asteptam? Ce iti inchipui tu ca asteptam, in gandirea ta labirintica?
|
||
|
woman33 Postat pe 8 Februarie 2010 19:44 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| nu stiu ce sa cred.. :sml-indifferent0014: | 24 | De la: io___ 26 Martie 2010 20:32 |
| juraminte | 55 | De la: kudika_934107 22 Septembrie 2013 13:22 |
| teama de o noua relatie? | 10 | De la: cami_goanga10 25 Martie 2010 19:40 |
|
|
||
| SINCERITATE | 5 | De la: dydy_me 19 Mai 2009 10:59 |
| ce va mai fac barbatii din zodia scorpion? | 13 | De la: miss_darine 20 Noiembrie 2010 18:12 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la [email protected]
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email [email protected]
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.