Mai multe
De obicei nu ma mira nimic dar asta e chiar o aberatie. A stat inchis 23 din cei 25 de ani si tu crezi ca omul ala se poate integra in societate ? sa aveti o viata normala ? si ce a facut de a primit 25 de ani ? asta inseamna condamnat inainte de' 89 OMG si mai in varsta decat tine cu 16 ani. Nu prea cred ca povestea asta e adevarata pt ca inseamna ca ai o problema grava
|
||
|
ocs Postat pe 20 Iunie 2010 18:37 |
||
|---|---|---|
|
topicul asta a fost deschis din plictiseala sau din amuzament.totul este o mare minciuna. daca el abia are peste 30 si a stat deja 23 de ani in inchisoare,cand a fost inchis?in copilarie? cati copii ati vazut sa faca inchisoare?si pe deasupra 25 de ani? totul e o minciuna si atat...
|
||
|
suflet_calator Postat pe 20 Iunie 2010 18:47 |
||
De la: suflet_calator, la data 2010-06-20 18:47:47topicul asta a fost deschis din plictiseala sau din amuzament.totul este o mare minciuna. ai mare dreptate, eu nu am fost atennta la varsta lui...sau poate ea a fost mintita, sau ea a mintit fara cap
|
||
|
|
||
|
Liv1 Postat pe 20 Iunie 2010 19:15 |
||
sfatul meu este sa faci ce vrei tu, dar cu conditia ca daca cumva nu o sa iasa totul bine pana la sfarsit si o sa descoperi pe parcurs unele lucruri care nu iti plac la el sa nu suferi prea mult, sa nu iti faci mustrari de constiinta ca trebuia sa asculti de altii si sa mergi mai departe
|
||
|
badkitty Postat pe 20 Iunie 2010 20:11 |
||
De la: kitty_krieger, la data 2010-06-09 13:59:19De la: rashela, la data 2010-06-09 08:27:36 |
||
|
GreenEyes78 Postat pe 20 Iunie 2010 20:11 |
||
| Elena, ideea este ca tu acum esti prea mica pentru a realiza cat de grava este situatia si decizia pe care te-ai gandit ca vreo sa o iei. Mai trebuie sa treaca cativa ani pentru a te maturiza si mental (caci din punct de vedere al varstei ai deja 18 ani) si atunci vei da dreptate tuturor celor care te-au sfatuit aici sa iti gasesti pe cineva asemeni tie, o persoana compatibila. Atunci te vei trezi la realitate, dar ma tem ca va fi cam tarziu pentru a mai putea face ceva pentru a indrepta lucrurile. Asa ca mai bine ia acum decizia care trebuie pana nu e prea tarziu. Tu crezi ca e bine ceea ce faci, iar alte cateva zeci de persoane de aici iti spune ca nu e bine. Si tu inca continui sa crezi ca tot tu ai dreptate? Atunci chiar ai nevoie de consiliere din partea unui psihiatru. Mult succes! | ||
|
GreenEyes78 Postat pe 20 Iunie 2010 20:18 |
||
| ideea e ca daca tu accepti si poti trece cu vederea nu vad de ce sa nu mearga rel voastra.Pot sa te intreb ptr ce a fost condamnat?ca 25 de ani se dau celor care savrasesc o crima sau ceva de genu...In al doilea rand incearca sa ai o relatie si sa vezi cum e intr-adevar cand va iesi din puscarie.Nu te arunca in ceva care nu stii cum se va finaliza.Tu nu trebui sa te gandesti la ce va zice lumea atat timp cat tu vrei ac om langa tine.Pe de alta parte eu nu zic ca poate omul nu s-a schimbat si ca numai e aceasi persoana care a fost inainte de a fi in st asta dar asta e puitn plauzibil...sau poate sunt mai sceptica.Nu vrei sa fii in sit in care rel ta sau tu sa fie in pericol doar ptr ca te-ai lasat prada iubirii. | ||
|
jeanpierre Postat pe 20 Iunie 2010 20:39 |
||
| Iubirea nu are varsta, dar gandeste-te daca asta vrei sa faci cu adevarat sau este o razvratire impotriva parintilor ca sa nu regreti mai tarziu! Iubirea nu are limite si varsta! | ||
|
mariallex2000 Postat pe 20 Iunie 2010 21:02 |
||
| Daca va iubiti mult totul e posibil.In dragoste si iubire nu conteaza virsta sau ce spun altii ci doar ce simtiti voi. | ||
|
kudika098645 Postat pe 20 Iunie 2010 21:08 |
||
| Fata draga tu te-ai gindit cam cum este viata in puscarie?nu ce iti spune el,ci cum este cu adevarat,cit de cruda si de dura este viata acolo.Chiar si pt. cei de acolo criminalii sau violatorii sunt priviti cu alti ochi.Pt. ce iti trebuie tie asa ceva? Nu il vei putea intelege niciodata,pt. ca nu ai cum sa-i intelegi frustrarea sau teama.Te-ai gindit cite s-au schimbat in societate noastra in ultimii 20 de ani,de la revolutie incoace?Lucruri care pt. tine sunt firesti,mall,magazine ,masini,tehnica el poate nu le-a vazut niciodata.Si tu crezi ca il poti intelege?Nu ai cum!Ce va uneste,ce va apropie?Dragostea nu este suficienta niciodata.Nu le-a ajuns nici lui Romeo si Julietei,n-au fost acceptati de societate(si nu erau 20 de ani diferenta si nici condamnati pt. lucruri extrem de grave) asta apropo romantism si dragoste.De ce iti trebuie atita durere si suferinta?Ca sa dovedesti ce? Cui?Fata draga vezi-ti de viata ta,cit de normala poate fi ea si fereste-te de extreme.Oricit de puternica ai fi (si nu esti din moment ce cauti ajutor pe o pagina de net)te va darima si va lasa sechele cu care vei lupta o viata.Iti doresc din tot sufletul succes si putere sa duci tot ce iti rezerva viata. | ||
|
soraya1 Postat pe 20 Iunie 2010 21:28 |
||
| Stiu penitenciarele si legile legate de ele si sper sa citesti si sa intelegi ca nu trebuie sa faci greva foamei pt a putea primi vizite ,au voie la vizite de cateva ori pe saptamana si in plus cum a facut rost de numarul tau de telefon si de unde te suna ??inseamna ca ascunde un telefon pt ca ei nu au voie decat la telefon cu cartela si nu toata ziua buna ziua.Cum a mai spus cineva de mai sus...tu realizezi k el a intrat acolo inainte de 89',iti dai seama ce diferenta este ???si mai ales ce fapta grava a comis daca a primit 25 de ani de puscarie. Este ceva normal pt cei ca el sa caute pe cineva din exterior ...sa simta ca au o legatura cu lumea de afara ,in plus daca ar avea putina ratiune te-ar lasa in pace sa iti traiesti viata de adolescenta .Sper ca ai sa citesti toate mesajele si sa urmezi sfaturile tuturor de aici altfel nu te vad bine ......si sa nu crezi ca te judec ,am si eu 20 de ani ,stiu cum e sa te indragostesti si toate cele ,dar aici necunoscutele ecuatiei sunt altele....sper sa ne mai raspunzi si sa ne spui care mai sunt deciziile tale si nu in ultimul rand gandeste-te la parintii tai ,vorbeste cu mama ta sau cu o prietena buna..sunt curioasa ce raspuns iti va da o prietena ...ai grija si astept raspuns | ||
|
dalma Postat pe 20 Iunie 2010 22:25 |
||
|
Oameni buni, tot ce vreau sa va spun este ca mie mi-e frica sa fac un copil cand citesc asemnea enormitati si cand ma gandesc de ce sunt in stare adolescentii de ziua de azi. Nu stiu... am fost si eu adolescenta si nu sunt departe de varsta adolescentei, am abia 25 de ani si imi dau seama, astazi, cat eram de naiva si ce prostii faceam... Totusi, parca aveam mai multa minte sau macar un instinct de autoconservare... Toti adolescentii se distreaza, beau, fac tot felul de prostii, sunt complexati, depresivi fiindca iubitul/a parca s-ar fi uitat prea lung la altcineva..., tot felul de prostioare din astea dar de aici pana la a te gandi, la 18 ani, sa te mariti cu un puscarias de 34 de ani... WTF? Banuiesc ca problema studiilor sare din schema din moment ce te gandesti deja la maritish... Pe el....cine crezi ca il angajeaza, cu un trecut asa de colorat? Cam din ce crezi tu ca veti trai? Crezi ca o casatorie insemana numai fluturasi in burtica, plimbari de mana si multa, multa dragoste? Iti spun eu ca atunci cand ti-e foame, nu mai simti altceva... Si daca mai ai si vreo 2, 3 puisori care tipa disperati pe langa tine, nici atat.... Toti suntem naivi si iresponsabili la varsta adolescentei dar parerea mea e ca, inainte de a face un pas ca asta, pentru care mintea ta nu este inca suficient de coapta, ar trebui sa astepti un picutz ca sa ai si tu ocazia sa deschizi ochii si sa vezi un pic lumea asa cum e ea, nu numai cum o visezi tu.. Iar parintii tai, buni, rai, cum or fi...nu cred ca iti doresc decat binele si, cu siguranta, toata viata lor s-au zbatut pentru tine. Ar trebui sa ai putin respect fata de ei, macar pentru faptul ca au o oarecare experienta de viata si nu degeaba iti spun ce iti spun. Cat despre psiholog...nu, nu o sa iti ofere afectiunea de care ai nevoie dar o sa te ajute sa vezi lucrurile un pic mai clar, sa intelegi de ce ai tendinta sa faci asemenea alegeri si sa iti dai si tu seama, cu adevarat, ce esti pe cale sa faci.... Mult succes! Sper din tot sufletul sa nu aud la TV, la stirile de la ora 17:00, ca te-au gasit imprastiata prin toata tara, in saci de plastic si asta nu e o ironie, sa stii... Incerc doar sa fiu cat se poate de realista, lucru pe care ar trebui sa-l faci si tu. |
||
|
panaitclaudia Postat pe 20 Iunie 2010 22:40 |
||
|
Servus, exista persoane private de libertate care sunt f inteliginte, sunt baieti destepti si trebuie sa recunosc ca eu chiar ii invidiez pe unii dintre acestia. Mie una nu imi place absolut deloc denumirea de puscarias,si apreciez faptul ca ai folosit cuvantul condamnat, este adevarat ca unii dintre ei merita acei multi ani primiti ca pedeapsa insa eu cred ca acei ani sunt mai mult decat suficienti pentru greseala facuta. Au platit pentru fapta comisa in momentul in care au fost condamnati la pedeapsa cu executare, si ei au dreptul la a fi fericiti, la a se bucura de libertate, la o plimbare in voie fara teama ca trece prea repede timpul alocat plimbarii. Eu sper doar ca, ceea ce spui tu ca este o mare iubire sa nu fie decat o iluzie, poate tocmai datorita faptului ca este atipica. De asemenea va doresc multa fericire, este minunat faptul ca dupa atatia ani petrecuti in penitenciar este capabil de trairi sufletesti atat de profunde. Viata dupa gratii este o adevarata lupta de supravietuire, acolo rezista cei care au un psihic puternic si cei care fac din manipulare o adevarata arta...Si as mai vrea sa adaug ca daca ai peste 18 ani poti sa te intalnesti cu el si daca nu sunteti casatoriti, are dreptul la vizita intima, cu conditia sa nu aiba intocmite rapoarte in ultimele trei luni. |
||
|
roxi_lasha Postat pe 20 Iunie 2010 22:47 |
||
De la: GreenEyes78, la data 2010-06-20 20:11:27De la: kitty_krieger, la data 2010-06-09 13:59:19 ba se prescrie, in functie de fapta, crede-ma pe cuvant
|
||
|
kitty_krieger Postat pe 20 Iunie 2010 22:57 |
||
|
As putea sa pariez ca este condamnat pentru omor, asta dupa numarul de ani primiti ca pedeapsa, mai exact omor calificat, si mai cred ca nu a beneficiat nici de circumstante atenuante ...se poate chiar sa fi existat un concurs de infractiuni de genul. Eu as vrea sa inteleg altceva, de ce ai nevoie de parerile celor din jurul tau ...adica pana sa lucrez cu detinutii consideram ca niciodata nu as putea iesi la o cafea cu unul dintr ei, numai gandul ma paraliza, acum gandesc altfel insa chiar si asa am mare grija sa imi iau masuri de precautie . Important ar fi sa te apleci cu mai mare atentie asupra ta, asupra sentimentelor tale, tu stii daca nu cumva si pe tine te deranjeaza la fel de mult ca si pe parintii tai asocierea cu o persoana privata de libertate ? fii sincera cu tine .. realmente sincera ...pentru ca si tu vei avea de suferit. Si inca ceva, legea spune ca ar trebui sa nu detina telefoane mobile dar ele exista si vor exista. Ai grija de tine |
||
|
roxi_lasha Postat pe 20 Iunie 2010 23:09 |
||
De la: suflet_calator, la data 2010-06-20 18:47:47topicul asta a fost deschis din plictiseala sau din amuzament.totul este o mare minciuna. ... si prea multe filme vazute...
|
||
|
Lucia38 Postat pe 20 Iunie 2010 23:19 |
||
| Parerea mea este k esti o romantica kre si a creat pov ei de dragoste, o lume a ei in care totul se v a termina cu bine...sti k in basme, dar sincer din proprie experienta iti spun sa nu te amagesti pentru ca o sa te trezesti in scurt timp(iti dau max un an) si nu o sa sti cum sa iesi mai repede si spun atat pentru ca o sa vrei sa faci sa mearga pentru a nu fi in zadar tot sacrifiul pe care l l ai facut. E trist pt k la un mom dat o sa ti dai seama k ai fost sg in tot acest timp. Sfatul meu este sa nu ti indep familia , care este cea mai imp, pentru el! BAFTA ...o sa ai nevoie! | ||
|
pupicaaa Postat pe 20 Iunie 2010 23:42 |
||
|
Salut! Iaca imi dau si eu cu parerea (hai sa spunem ca parerea este ceva mai avizata). Trecand peste calculele de varsta, gandeste-te ca el a stat mai mult in inchisoare decat in libertate, astfel ca este uns cu niste alifii mai speciale...suna la intamplare la un numar, persoana pica in plasa si te trezesti ca ii duci pachete cu mancare o data pe luna sau la doua luni, doar pentru ca a creat un aer de mister legaturii dintre voi. Inteleg ca vrea sa va casatoriti, probabil pentru a se "indrepta"...in realitate, astfel de persoane au nevoie de cineva "cuminte" (adica, FARA CAZIER") pentru a nu da de gandit politiei. Daca ai facut greseala sa mai strecori si alte chestii in pachet sau cand v-ati sarutat (cartele de telefon, droguri etc), inceteaza sa mai faci asta... nu este de joaca, iar el stie ca in cazul in care ai fi prinsa vei lua doar o amenda sau o mustrare. Nu ii mai incarca cartela cu credit, schimba-ti numarul de telefon, nu te mai intalni cu oamenii lui de legatura pentu ca sa-ti dea bani sa ii cumperi mancare etc. si eventual, anunta politia daca primesti amenintari din partea lui sau daca iti spune ca va pune pe altcineva sa te raneasca in vreun fel. Incearca sa te indepartezi de el cat mai repede si sper ca nu ai dat prea multe detalii despre viata ta etc. De asemenea, este bine ca parintii tai stiu despre asta si te-au sfatuit sa scapi de el. In sfarsit, dupa ce vei scapa din cazanul asta urat mirositor s-ar putea sa iti fie de folos in viata sa EVITI astfel de oameni si anturaje dubioase. Sper sa auzim de bine! Mult succes! |
||
|
mihaelapetre Postat pe 21 Iunie 2010 00:21 |
||
| iubita mea eu am avut o poveste asemanatoare cu a ta.doar k eu l-am cunoscut inainte sa fie arestat si la fel k si tine l-am cautat in arest timp de 2 ani in fiecare saptamana,am ajuns sa ma casatoresc cu el acolo si am realizat apoi k am facut cea mai mare gresala.pt k fiind sotia lui a pus stapanire pe mine si ma agresa mereu verbal dak nu faceam k el.nici parinti mei nu au stiut de la inceput iar el ma santaja mereu cu asta.k dak nu ii duc ce avea nevoie dak nu fac k el ma va spune parintilor ce am facut.ei sunt acolo rupti de realitate,se agata de orice si de oricine.si cand va fii liber probabil k o sa uite tot ce ai facut pt el.este viata si decizia ta dar eu zic sa te gandesti mai bn inainte sa iei o decizie.si k sa stii sfarsitul povema batut stii melecare este foarte trist am sa iti spun.exact in prima zi cand s-a eliberat ma batut mi-a luat toti banii si tot ce aveam de valoare si a plecat in cautare de droguri iar dimineata a murit de supradoza.si uite asa am ramas vaduva la 21 de ani.acum au trecut aproape 2 ani de la moartea lui si pot sa spun k sunt bn dar totusi am ramas marcata. | ||
|
sweet_biencutza_4all Postat pe 21 Iunie 2010 00:22 |
||
| buna..uite si eu am avut o relatie cu un astfel de baiat acum un an....si eu am fost la un pas sa fac cununia cu el tot in secret...dar iti spun...nu te increde prea mult in el...acolo ei duc o viatza grea si sunt obisnuiti sa minta sa pacaleasca si credema sunt asi in asta...adica iti pot lua mintile ff usor cu vorbe dulci, ca tu esti iubirea vietii lui, ca l-ai ajutat sa treaca prin perioada asta dificila..aberatii dinastea...eu am avut ff mare noroc k nu am facut prostia sa ma cunun...gandeste-te ca esti inca tanara, ai o viata inainte si un om niciodata nu o sa-l cunosti prin telefon sau prin cateva minute kat ati vb voi la vorbitor..eu te-as sfatui sa astepti sa iese afara sa incepi sa il cunosti BINE si apoi sa te gandesti la cununie...acum tu faci ce crezi k e de cuviintza dar nu te lasa inselata de 2 vorbe de iubire si k el intampina greutati ca sa se vada cu tine...tu nu o sa stii niciodata ce face el acolo...multi in puscarie traiesc pe vrajeala... | ||
|
brunetakiss Postat pe 21 Iunie 2010 00:35 |
||
|
Nu as vrea sa vad Stirile de la ora 17 peste 2 ani....pe bune acum...cum a mai spus cineva,sa auzim de un cadavru imprastiat in toata tzara in pungi de plastic...altceva nu stiu ce te poate astepta alturi de o persoana condamnata la inchisoare pentru omor.Stii ca toti fostii delincventi in maximum 2 ani de libertate s au intors in locul din care au plecat?.acelasi loc racoros,unde telefoanele sunt interzise si barbatii trec in cealalta extrema de nevoie.. amorezul tau s`ar putea intoarce in penitenciar pentru acelasi delict??? CRIMA>??? gandeste te ca nu este nimic de exclus din ipoteza asta. uite...eu sunt de aceeasi varsta ca si tine si sunt timida,silitoare,fata cuminte si care nvata tot timpul cum ai zis ca esti si tu...deci ne asemanam pana intr un anume punct ..primul prieten l am avt acum 6 luni,si este cu aproape 3 ani mai mare ca mine...nu cu 16 sau cat ai zis tu....Ne am despartit,nu a mers pentru ca relatia noastra era una la distanta(400km) si atunci cand e intalneam,nu era o relatie completa,in sensul ca nu era o relatie ce cuprindea si sexul...a trecut,am ramas prieteni,toate bune si frumoase,vorbim in continuare si am aceeasi parere despre el. Am fost indragostita,sunt indragositta in continuare,dar nu disperata.am simtit fluturasi,asa cum probabil simti si tu acum.este intradevar foarte frumoasa senzatia.dar o sa mai tot traim astfel de experiente.avem doar 18 ani,avem viata intreaga inainte si nu trebuie sa ne oprim la primul baiat care ne vorbeste frumos,ne mangaie sau ne saruta intr`un anume fel(desi tu probabil nici de asta nu ai avut parte si mi pare rau pentru tine pentru ca asta completeaza vorbele dulci care le auzi tu probabil de esti in starea asta).Baieti o sa mai tot fie...eu atat iti spun si sper ca nu o sa fie in van...Viata ta nu se opreste la el...cauta un baiat care sa nu fie cu 16 ani mai mare decat tine(sa nu fie el primul baiat din viata ta,pentru ca aceea prima data trebuie sa fie una memorabila),cauta un baiat cu care sa te poti intalni cu el mai des,nu o data la 5 luni si atunci decat vizual...cauta pe cineva care sa te merite,continua ti studiile pentru ca ai zis ca esti o fata silitoare(nu tocilara pt ca suna urat) si nu ti strica relatia cu parintii pentru ca nici un parinte nu doreste raul copilului sau.asculta de ei si nu ti strica viata de la 18 ani,pentru o stare "de moment". sper ca nu o sa auzim de vreun botez curand:-s Take care baby girl! |
||
|
monicanahi Postat pe 21 Iunie 2010 00:39 |
||
|
Te-ai gandit cum ar fi putut reactiona parintii tai ca sa te salveze? Ar fi fost ceva ce crezi ca ar fi putut face/spune, dar nu au facut-o? Sper sa raspunzi. Tu esti o victima sigura, pentru tine totul s-a terminat. Ofera insa pentru ceilalti o parere sincera, poate alti parinti isi vor putea salva copiii |
||
|
ina762 Postat pe 21 Iunie 2010 00:52 |
||
| felicitari..daca nu ar fii fraiere ca tine n ar fii "norocosi" ca el...ai pierdut 2 ani din viatza pentru un nimeni si cand va iesii vei plange cand te va "arde"...pentru tine e marea dragoste, pentru el esti proasta care a pus botul!!vei fii "mama" unui om fara viatza sociala.succes,hai pa | ||
|
promaryo Postat pe 21 Iunie 2010 06:01 |
||
25 de ani ...hmmmmm...cam mult....pt ce a fost condamnat??.....esti putin naiva,toti cei inchisi au nevoie de cineva care sa le fie aproape ,sa-si mai piarda timpul,sa primeasca pachete,dar odata iesiti ,isi reiau vechile obiceiuri,isi cauta anturajul(sau anturajul il cauta pe el).....si fii prudenta,s-ar putea ca urmatorii 25 de ani sa-i primeasca pt ca ti-a facut tie RAU.....nu cred in oamenii astia,nu au leac
|
||
|
Merlucius Postat pe 21 Iunie 2010 06:44 |
||
Dumnezeule! Din 10 mesaje, jumatate spun "si eu am trait / traiesc o poveste similara". Ori barbatii din RO se afla jumatate dintre ei in penitenciare, ori... . Sunt de-a dreptul socata. Si voi numiti asta iubire. Si asta e viata pe care o doriti si la care visati dintotdeauna. Mirese imbracate in dungi facand amor de doua ori pe luna in decor de gratii. Fir-ar mama ei de iubire! Cata inconstienta!
|
||
|
rashela Postat pe 21 Iunie 2010 07:56 |
||
|
:)... Ce sa zic.. Elena, din punctul meu de vedere nici nu ai pus corect intrebarea. Intrebarea corecta e daca in general aveti sansa sa supravietuiti ca cuplu, mite ca cuplu in societate. Asta daca inca mai ai in tine un pic de stima fata de tine insuti, caci sunt convinsa ca dupa scurta vreme petrecuta impreuna, DUPA ce vor sari in tandari ochelarii ce-ti arata viata in roz cu el, vei avea nevoie de aciasta carja: sa stii cine ai fost inainte de a-l cunoaste si ce meriti in viata de fapt. Nu sunt o pessimista pierduta dezamagita in dragoste si viata. Doar ca ma uit in jur si vad cat de greu e sa supravietuiasca si sa fie fericite cuplurile obisnuite, ce sa zic de un tip mintea reactiva a caruia inca dormiteaza in conditii de rutina p-u el. Ce va fi cand se va reactiva? E usor sa fii visator si romantic cand nu te preocupa nimic altceva decat privitul intr-un punc, visatul, filozofia si... Dupa gratii sunt multi filozofi, ei sunt multi si in afara lor, dar acolo indeosebi. Stiu ca in aciasta stare in care esti e greu sa treaca vre-o atentionare prin bariera pe care ti-o ofera ochelarii dragostei, dar ar fi bine sa-ti pui totusi intrebarea: CE te-a facut sa te indragostesti in el? Ce i-ti lipseste tie in cei ce sunt la libertate si ai gasit in el? Necesitatea enorma in tine? Faptul ca te simti atat de dorita si adorata? Chiar ma intreb, unde or gresit parintii tai de nu ti-au oferit ceea ce cauti acum intr-un detinut? Draga mea.... Semnul intrebarii e de fapt in tine, si ar fi bine dupa parerea mea sa-i gasesti raspunsul inainte de a iesi el la libertate, pentru ca dupa o anumita perioada de trai cu el sa nu-ti iasa la iveala dureroasa constientizare de: ani pierduti si bani f....., plus parintii cu infarcturi si plete argintii de durere. |
||
|
Cler_hi Postat pe 21 Iunie 2010 08:00 |
||
|
Nu inteleg: din cele spuse de tine, tu ai 18 ani, el este mai mare decat tine cu 16 ani. Adica are 34 ani. Dar a fost condamnat pentru 25 ani din care mai are 2 ani de ispasit. Cu alte cuvinte a fost condamnat la varsta de 11 ani? (34 ani + 2 ani de ispasit) - 25 ani de pedeapsa = 11 ani Corect? Pentru ce a fost atunci condamnat? Acum, voi incerca sa raspund si la intrebarea ta, cu toate ca, sincer, nu cred ca veti forma un cuplu pentru mult timp. Intotdeauna veti fi priviti cu suspiciune datorita lui. Tot datorita relatiei cu el, tu vei fi privita la fel. Oare cum a putut o fata ca ea sa se marite cu un tip condamnat la 25 ani de puscarie? Cam asta va gandi toata lumea, chiar daca din politete vor incerca sa se comporte normal. Garantez insa ca, va fi greu sa va faceti un grup de prieteni sinceri, dintr-un mediu civilizat, poate chiar cu o anumita cultura si morala, pentru ca toti se vor feri de teama, vor fi "in garda" mereu. Decat sa stai permanent in alerta, mai bine eviti lucrurile care provoaca alerta, nu? Si oricand, la cea mai mica jignire din partea lui (poate chiar fara intentie - cunosti expresia "a da cu nuca in perete") veti fi aspru judecati, criticati, exclusi din mediul in care ati muncit mult pentru a va integra. Mai degraba, prietenii vostri vor fi printre cunostintele lui, pentru ca, din punct de vedere psihologic este mediul in care se simte in largul lui, fara frica de a fi judecat, denigrat, fara a avea sentimentul de inferioritate. Dar ce cunostinte are el, cand, de la o varsta frageda a fost condamnat? Recidivisti? Da, corect. Oare aceasta este viata pe care o meriti tu? Oare asa ai visat tu dragostea, casnicia, familia? Oare asta iti doresti pentru copiii tai? Sa traiasca intr-un astfel de mediu? Nu ai nevoie de consiliere psihologica cum spun poate altii. La tine e vorba de lipsa de experienta de viata, de faptul ca ai fost prea "cuminte" dupa cum ai spus tu, prea "fata de casa" pentru a vedea realitatea, prea ascultatoare poate. Cu alte cuvinte, niciodata nu ti-ai luat zborul, nu ai fost independenta. Dar ai visat mult, iar el a raspuns viselor tale. Era ceea ce tu aveai nevoie in acel moment. Te-ai lasat apoi prinsa in vartej, iar faptul ca pare o dragoste imposibila sau cu prea multe piedici, te indarjeste, te face sa lupti. Mai tarziu insa, vei cadea obosita de atata lupta si totul se va termina. Cam asta cred ca se va intampla. Intre timp insa, ar fi pacat insa sa-ti strici reputatia de "fata cuminte". Nu crezi? Ar fi multe de spus legate de modul in care el va reusi sa se integreze in societate. Gandeste-te ca el, era practic un copil cand a primit acea condamnare. Ce educatie poti avea in puscarie cand mediul inconjurator, societatea in care traiesti este cea care-si pune categoric amprenta la formarea caracterului si a modului lui de manifestare, la modul de perceptie si intelegere a lucrurilor, a situatiilor, etc? Poate doar daca esti o persoana foarte puternica si autodidacta, cu un spirit fin de analiza, sa poti trai intr-un mediu ostil si sa preiei doar ceea ce e bun. Dar ce e bun in acel mediu? Nu stiu ce sa zic. Sunt multe de spus. Ma rezum insa doar la cele spuse. Sa auzim de bine. |
||
|
eliana_avon Postat pe 21 Iunie 2010 09:14 |
||
De la: kudika031403, la data 2010-06-12 13:23:30Buna. stiu ca probabil te-ai saturat de sfaturi si de reactii stricte gen "paraste-l", dar trebuie sa-i intelegi totusi si pe oamenii care reactioneaza astfel pentru ca, desi ne mandrim cu faptul ca evoluam, ca poate societatea noastra a inceput sa se mai "lumineze" in gandire, lucrurile nu au ajuns chiar atat de departe incat oamenii sa poata intelege o relatie ca cea pe care ne-o descrii tu. Eu am 30 de ani si citind ma gandeam ce bine ar fi fost daca la 20 de ani as fi gandit ca tine
|
||
|
daniella_s Postat pe 21 Iunie 2010 11:34 |
||
Nu aveti nici o sansa in Romania. te sfatuiesc sa te mai gandesti: mai mare cu 16 ani? 25 ani inchisoare? pentru crima cumva??? Doamne fereste! Dragostea, dupa oficializare, se transforma in vreo 5 ani de convietuire in cuplu, in respect reciporc, si sex cam max de 2 ori pe sapt, asta daca ai noroc si nu e vreun bebe la mijloc...., trebuie sa te gandesti si in perspectiva. nu vad sa aveti un viitor bun impreuna, doar daca esti vreo aventuriera, si cat tine....tine. 1. e batran.2. puscarias!!! 3. cine-l va angaja sa lucreze , daca el are cazier, si-nca ce cazier!!!!! Daca ai fi fiica mea, ti-as interzice categoric sa te vezi cu el, as incerca sa iti prezint cumva viitorul. parintii tai au dreptate, asculta-i, rar s-a dovedit ca acestia (in general) sa se insele!!!! Succes orice hotarare ai lua!
|
||
|
Tinet Postat pe 21 Iunie 2010 12:22 |
||
FATA/...TU ESTI NORMALA LA CAP?CE DRACU SA FACI CU BABACIUNEA AIA?CAT CREZI CA TINE IUBIREA? 1AN...2 MAXIM SI APOI? GANDESTE TE CA TU ESTI ABIA LA INCEPUT DE DRUM SI AI VIITORUL IN FATA.....PE CAND EL-----E SATUL NEICA DE VIATA SI DE SMECHERII.NU L CONDAMNA NIMENI SAU MAI BN ZIS NU L JUDECA NIMENI DACA A FACUT CV IN URMA,,,,,,DAR CREDE MA CA NU I DE NASUL TAU.LASA L SA SI VADA DE VIATA LUI SI TU GASESTE TI UN BAIAT PE MASURA TA CA SUNT SLAVA DOMNULUI DESTUI.....HAI TE PUP SI BAFTA |
||
|
elladonna Postat pe 21 Iunie 2010 12:40 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Va rog sa ma ajutati | 14 | De la: kudika119944 2 Mai 2010 11:04 |
| Un articol extrem de bun | 1 | De la: kudika147642 18 Martie 2010 19:11 |
| Cum fac sa`l uit?:- | 7 | De la: andreea_n_x 2 Aprilie 2010 09:50 |
|
|
||
| eu am prieten si el are prietena dar..... | 3 | De la: cantafabule 4 Septembrie 2009 18:50 |
| Despre barbati | 35 | De la: Naz_13 2 Aprilie 2015 16:15 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.