Setari Cookie-uri

fertilizare in vitro

De la: andra13gabriela, la data 2010-01-19 15:35:32Camifloarea, fara suparare, dar un astfel de tratament ajuta in foarte putine cazuri. In momentul in care un cuplu ajunge la fiv, problemele sunt foarte grave....de exemplu trompele uterine sunt inegale, infundate, barbatul nu are spermatozoizi fiabili, etc. In aceste cazuri plantele nu functioneaza.

imi pare rau sa te dezamagesc,, dar unul dintre cuplurile care l-a testat cu succes folosise FIV si acum erau lefteri ca sa il mai repete. in al doilea rand, sper ca ai observat ca nu ma bag peste indicatiile medicului, dimpotriva, ce am recomandat eu se poate folosi simultan si suplimentar, medicii au rolul lor foarte bine stabilit, meseria si competenta lor, eu indic doar suplimente care au ajutat, daca nu ar fi facut-o nu m-as fi bagat in seama... stiu cam care ar putea fi problemele, cred ca imi esti poate superioara ca pregatire, dar aroganta intelectuala nu are de-a face cu tendinta de a ajuta.
camiflorea
Postat pe 23 Ianuarie 2010 17:29
Ziua buna, fetelor

Perioada de tratament ia sfârsit iar mâine vom face al doilea tranfer.
Din nou, aceleasi emotii...

Vesti, in zilele urmatoare.

Va sarut si va urez o saptamâna excelenta !
Iona_healthy
Postat pe 1 Februarie 2010 11:18
Ioana iti tin pumnii, chiar ma intrebam cand faceti crio-et. Noi trebuia sa-l facem deja, dar am avut endometru prea mic, de 6,5 asa ca l-am amanat pana in martie. Cati embrioni ati dezghetat? Au rezistat toti? Te astept cu vesti bune !
andra13gabriela
Postat pe 2 Februarie 2010 09:58
Doamne ajuta,iti tin pumnii Iona!te pup si sa fii cuminte,sa stai linistita.
healthy001958
Postat pe 2 Februarie 2010 15:38
Multumesc mult pentru sustinere, fetelor

Dupa cum spuneam, pe 02/02 am facut al 2-lea tranfer.
2 embrioni decongelati care, dupa cum spune medicul si asistenta de la laborator, sunt perfecti.
Acum astept cuminte rezultatul pentru a-i face un frumos cadou sotului meu pentru aniversare.
Ar fi grozav, nu?
Nascut pe 14 februarie, de Ziua indragostitilor, sa primeasca in dar un asa cadou! Sunteti de acord cu mine ?!

Va dau vesti imediat ce le primesc.

Multumesc inca o data. Nici nu va puteti da seama la ce punct mesajele voastre imi incalzesc inima !
Iona_healthy
Postat pe 4 Februarie 2010 17:56
De la: healthy001958, la data 2010-01-22 22:57:12Ptr 4Life,chiar nu te inteleg...vezi ca te cam dai psihologul forumului!As dori sa ti cunosc adevarata pregatire!Nu un simplu tip(care sincer nu stiu ce cauta pe un forum despre fertilizare,decit daca ai si pregatirea necesara)care s a pregatit in a da sfaturi legate de niste produse!!! si atat!Convinge ma ca vrei sa ajuti si mi voi ridica palaria in fata ta!
stiama colega, cand ai sa umblii prin cabinetele medicilor 4 ani jumatate sa-ti tratezi o infertilitate si ai sa faci tot felul de tratamente fara niciun efect....cam asta pregatire o am...si dupa 4 ani jumatate sa intalnesti un medic spaniol care iti recomanda un tratament ce costa 110 euro/lnar, iar dupa 5 luni sa aflii ca sotia iti este insarcinata...nu crezi ca este o experienta de viata care face mult mai mult decat pregatirile teoretice din facultati ?????

p.s. diagnosticul era: OLIGOSPERMIE SEVERA, sub 2 milioane / ml , imobilitate sunb 50% si mortalitate la 10 minute depeste 78%.....
4Life
Postat pe 4 Februarie 2010 18:26
Ioana, o sarcina chiar este cel mai frumos cadou! Ma bucur ca ati dezghetat 2 embrioni care au rezistat...imi dai sperante pentru dezghetarea alor nostri. Hai cu o veste buna pe 14 februarie!
4life, imi pare rau ca ati trecut 4 ani prin incercarea de a face un copil si chiar ai dreptate, sfaturile tale pot ajuta anumite cupluri. Dar trebuie sa intelegi ca nu toate cuplurile vor fi ajutate prin astfel de tratamente. Uite, de exemplu Ioana mai are 8 zile pana cand va deveni mamica, prin fiv.
andra13gabriela
Postat pe 5 Februarie 2010 15:26
Mi a placut raspunsul,tocmai asta evidentiam,hai sa fim productivi pe acest forum,nu?
Dar,pe de alta parte,hai sa ti spun eu,o poveste de viata,care bate filmu..De 8 ani incerc sa rezolv problema infertilitatii,dr care mi spun sa ma operez de fibrom k din acest motiv nu raman insarcinata,dar care nu fac nimic in rest,sa vada cum arata trompele,care e starea uterului etc.ok,gasesc un dr,in sfarsit care descopera k trompele mele nu sant permeabile,nu mai pot fii niste trompe normale niciodata si deci clar FIV,dupa atatia ani,pe care efectiv i am pierdut.Mai departe,ce sa zic telenovela de abia incepe,am facut 3 FIVuri,degeaba,ptr k dr care mi a fc aceste interventii,nu a vrut decat sa mi ia banii,acesta este dr.prof.ANCAR de la Medsana,ptr k eu nu aveam cum sa raman insarcinata,ptr k am un fibrom uterin fundic si a trebuit sa ajung tot la un dr spaniol sa mi spuna acest lucru,care era mai bulversat decat mine,cum sa fc asa ceva cu ce aveam eu in uter??Ac ce zici,am dreptu sa spun si eu cate ceva,pe acest forum?
healthy001958
Postat pe 5 Februarie 2010 20:48
Asta a fost rasp meu ptr 4Life.
healthy001958
Postat pe 5 Februarie 2010 20:51
Iona stii k sant alaturi de tine,da?Da ne vesti bune,chiar ni le dorim!te pup.
healthy001958
Postat pe 5 Februarie 2010 20:54
Ma macina asteptarea si nu stiu cum sa dau aripi timpului...
Iona_healthy
Postat pe 8 Februarie 2010 17:33
buna ioana
ai platit de fiecare data fiv sau acum cu "legea asta" nu ai mai platit nimik?
iti doresc numai bine..................astept vesti de la tine in leg cu bebelu
yomoki22
Postat pe 9 Februarie 2010 15:17
Ioana, cum te simti?
Ai greturi?, dureri la sani?, ti s-a intetit mirosul?, esti mai obosita?, dormi mai mult?

Cam astea am vazut eu ca au fost simptomele pentru celelalte gravidute care au apelat la fiv. Mai ai putin...
andra13gabriela
Postat pe 9 Februarie 2010 16:10
Seara buna,

Andra draga, nu am nici-un simptom din cele descrise de tine, insa ma gândesc ca poate fi totusi un semn pozitiv.
Dupa primul transfer am avut toate indiciile de sarcina si ai vazut rezultatul. Dorm mai bine, intr-adevar, insa nimic in rest, nici macar mirosurile care prima data ma faceau sa vars, nu ma mai deranjeaza acum.
NIMIC!
Cred totusi ca simptomele apar si din cauza tratamentului, tinând cont de compozitia lui.

Noi am platit doar 120 €, Yomoki, ce ne-au fost rambursati in totalitate de Securitatea Sociala, insa nu stiu despre ce lege vobesti; noi nu urmam procedura in România.

Va sarut dulce si vin cu esti peste 4 zile dupa testul de sarcina si apoi, pe 15 feb. fac analiza de sânge.
Iona_healthy
Postat pe 10 Februarie 2010 00:49
iti tin pumnii Iona,o sa fie bine,ai sa vezi!te pup si ma gandesc la tine cu optimism.
healthy001958
Postat pe 10 Februarie 2010 17:38
Buna, scuze am crezut ca faci procedurile in romania.dar unde esti dc nu deranjez?In romania mai nou prima fiv se face gratis, despre legea asta vb ....
tin pumnii in continuare
PA
yomoki22
Postat pe 10 Februarie 2010 21:43
Dragelor, merci pentru incurajari. De data aceasta incerc sa fiu mai detasata si chiar sunt momente când imi reuseste. L-am intrebat azi pe Dr meu (care, pe lânga faptul ca este un profesionist mai este si un om de suflet; m-a sunat cam la 5-6 zile sa ma sustina si sa imi ceara noutati de starea mea fizica si morala) si mi-a spus ca simptomele de sarcina nu sunt obligatorii in perioda de nidificare si nici dupa.
A- propos, Yomoki, noi urmam procedura in Franta si, dupa cum vezi, comportamentul este totalmente diferit de cel al medicilor de genul celui al sarmanei healthy001958.
De altfel, o experienta oarecum similara am avut si eu in România când un incompetent ma programase la o operatie de extra-uterina pentru dimineata urmatoare, iar seful de sectie, care spre norocul meu, a facut o ultima investigatie, a constatat ca nu era decât o anexita avansata. Si stiti ce tratament am urmat? Pungi de gheata pe burta si Polidin. De aici, foare probabil si infertilitatea cu are ma confrunt acum.

Era timpul ca si in România sa se incerce câteva reduceri financiare pentru infertilitate, pentru ca in urma cu câtiva ani erau costuri exorbitante, mai ales daca ne gândim ca putine sunt cuplurile la care FIV-ul functioneaza din prima incercare.

Andra, când veti face urmatorul transfer?

Acum va imbratisez pe toate, un somn dulce ma imbie.
Iona_healthy
Postat pe 11 Februarie 2010 00:48
Din pacate nu stim cand vom face crio-embriotransferul. Trebuie sa trec prin 2 menstruatii, dar prima se incapataneaza sa apara. Sunt deja in a 3-a zi de intarziere, dar e posibil sa fi fost de vina stresul din ultima perioada.
andra13gabriela
Postat pe 12 Februarie 2010 10:03
Imi pare rau, Andra. E foarte posibil ca stresul sa cauzeze intârzierea, innsa la fel de posibil este sa fie si de la tratament. In cazul meu a fost o intârziere de 6-7 zile, insa sper ca la tine sa fie de ...9 luni. Se poate intâmpla...
Nu inteleg de ce iti recomanda 2 luni de asteptare intre proceduri, imi pare mult prea mult.
Mai da-ne vesti, te rog.

Eu voi face analiza de sânge luni dimineata si ma gândeam sa fac un test de sarcina duminica pentru ca ar fi deja a 12-a zi de la tranfer, dar ma angoaseaza grozav. Nu stiu inca,mi-e foarte teama de rezultat, mai ales ca nu am avut nici-un simptom...
Iona_healthy
Postat pe 13 Februarie 2010 08:47
Ioana eu am vomitat toata noaptea...inca nu a aparut menstruatia si am facut un test de sarcina, dar este negativ. Sper ca tu nu ai facut unul, caci testele de sarcina din farmacii detecteaza hormonul Beta-hcg mult mai tarziu decat testul de sange. Abia astept vestea cea mare de la voi! Va tin pumnii!
andra13gabriela
Postat pe 15 Februarie 2010 11:45
Sper sa fie semn bun pentru tine, Andra, ti-o doresc din tot sufletul.
Eu n-am facut un test de sarcina insa analiza de sânge indica Beta HCG < 10, deci negativ si de data aceasta.
Incerc sa fac doliul insa e tare dificil de acceptat, fir-ar sa fie!
Am moralul in berna si nimic nu ma ajuta sa depasesc aceasta etapa.
Iona_healthy
Postat pe 17 Februarie 2010 10:21
Offf...
Incearca sa te gandesti ca va veni si ziua cand veti fi parinti. Nu s-a intamplat de data asta, dar va veni cu siguranta. E acea profesoara care a ramas gravida la 68 de ani (eu am vazut-o pe strada, de mana cu fetita), e printesa "nu-stiu-care" a Romaniei care a ramas gravida la 60 de ani. Daca ele au reusit, voi (de fapt, noi) cu siguranta veti fi parinti. Stiu ca durerea asta e imensa, stiu cat de trista si dezamagita esti, ca am trecut prin faza asta si mai stiu ca ai sa treci peste, deoarece trebuie sa fi puternica pentru a incerca in continuare sa devi mamica. Dumnezeu e mult prea bun pentru a nu se uita spre voi.
andra13gabriela
Postat pe 17 Februarie 2010 15:12
Iona stiu k este greu,am trecut si eu prin asa ceva,dar nu dispera.Noi fetele de pe forum santem alaturi de tn.Dupa poza pe care o ai,se vede k esti o persoana vesela asa k avem speranta k vei fii ok.Ai grija de tn si te pup.
healthy001958
Postat pe 17 Februarie 2010 19:05
Iona ce s_a ntamplat cu tine pt ca in ultima perioada nu ne_ai mai dat vesti despre tine?.Sper ca ai trecut cu bine de aceasta perioada nefasta si ai reusit sa te motivezi pt a o lua de la capat si a incepe procedurile pt urmatorul fiv.Eu am luat hotararea de a schimba medicul si acum sunt in faza de investigatii si sper,cat de curand sa intru la program.Astept vesti de la tine si succes tuturor fetelor !
luciana_healthy
Postat pe 12 Martie 2010 15:05
Bravo Luciana si eu ma gandeam la Iona,dar totodata am lasat o perioada de timp sa treaca sa nu o sacaim,dar acum si eu as vrea sa vad ce face...da ne un semn sa stim k esti bine.asteptam vesti de la tine,Iona si te pupam.
healthy001958
Postat pe 14 Martie 2010 10:34
Fetelor,ce mai faceti,nu mai avem nici o veste imbucuratoare care sa ne dea sperante si putere pt a merge mai departe in realiarea visului iecareia?Eu am inceput programul ,sunt la anticonceptionale si peste doua saptamani incep stimularile cu diphereline 0,1g iar la inceputul lui mai,daca totul decurge conform planului si este in regula ;voi face punctia si apoi ET Voi in ce stadiu va aflati?
Pupici,Luciana

luciana_healthy
Postat pe 29 Martie 2010 23:14
Fetelor,ce mai faceti,nu mai avem nici o veste imbucuratoare care sa ne dea sperante si putere pt a merge mai departe in realiarea visului iecareia?Eu am inceput programul ,sunt la anticonceptionale si peste doua saptamani incep stimularile cu diphereline 0,1g iar la inceputul lui mai,daca totul decurge conform planului si este in regula ;voi face punctia si apoi ET Voi in ce stadiu va aflati?
Pupici,Luciana

luciana_healthy
Postat pe 29 Martie 2010 23:14
Luciana, eu sunt mai avansata...am 4 copilasi congelati si ma pregatesc pentru crio-et. Astazi mi-au iesit nalizele de la estradiol, progesteron lh- foarte bune si am inceput cycloproginova. Pe 7 aprilie repet analizele si merg la eco si daca endometrul este gros si analizele bune, in circa 2 saptamani stau la pat si ma rog!
andra13gabriela
Postat pe 30 Martie 2010 15:36
Fetelor va doresc numai bine si sa aud lucruri bune si foarte bune de la voi.va pup si va astept cu vesti,Luciana si Andra.
healthy001958
Postat pe 30 Martie 2010 23:23
Buna fetelor, imi puteti spune si mie unde va tratati si la ce doctor? Eu am amenoree primara nu am avut niciodata CM decat indus deci nu am sanse sa fac bebe decat cu fiv cu ovul donat. Am fost la nord medica da dr. Niculescu dar mi-a spus ca el nu face asa ceva si nici nu mi-a dat prea multe sperante. Astept un raspuns de la voi, multumesc
healthy001561
Postat pe 20 Aprilie 2010 10:09

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Am facut testul papanicolau 4 De la: Spanish_Dancer 27 Februarie 2011 21:47
Eu am un baietel de 7 ani,am auzit ca exista un vaccin contra meningitei?,ati facu careva copilului vostru?Eu am avut meningita si nu vreau sa patesca si baiatul meu la fel,eu am avut noroc in comparatie cu ce mi se putea intampla... 4 De la: office_salinasusesi_ro 25 Iunie 2010 08:37
cancerul mamar 8 De la: maria1931 8 Iunie 2010 17:28
sangerari vaginale 6 De la: GeorgianaBB 2 Decembrie 2011 19:39
ANEXITA DURERI URGENT 23 De la: kudika_974661 21 Iulie 2015 15:15