Setari Cookie-uri

noduli la sâni

am descoperit acum vre-o 3 ani ca am un nodul la sanul stang ...dupa un an simteam ca ma doare cand puneam mana sau cand presionam.... am mers la medic in strainatate si mi-a spus ca nu e nimic grav ca e doar tesut mamar care s-a format asa ca si nu e un nodul periculos .... acum a mai trecut un an de la consultatie si il simt tot acolo cu acceiasi durere suportabila .... doare mai tare in perioadacde inainte de ciclu cand se intaresc sanii ...
Mai este cineva care a avut aceeasi problema sau care are asa ceva? si Daca da.... ce ati facut?
jessica23_healthy
Postat pe 7 Februarie 2009 12:39
Si eu am un nodul benign la sanul drept.Am fost la Oncologie si mi-a recomandat niste unguente.A trecut atata timp si durerile sunt din ce in ce mai puternice.Imi poate recomanda cineva un medic de la Oncologie-Cluj?Poate a mai fost cineva in situatia mea si stie mai multe.
k_lenny
Postat pe 7 Februarie 2009 15:18
Buna, ca sa ti raspund la intrebarea asta mai concret....Locuiesc in Londra de 3 ani,de aproape 3 ani am si noduli la san,nu am mers la doctor in acesti 2 ani si ceva pana m-am hotarat recent si mi-am facut un control.Am fost la departamentul X-RAY,doctorita mi-a introdus un ac in nod,am vazut totul,acul,nodulii in tv...ceea ce mi-a zis doctorita (dupa ce a vazut ca am 4 nodulu) ca este bine ca am mai multi,ca daca era doar unu se numea PROBLEMA.Parerea mea este sa faci cat mai multe controale sa nu fie ceva mai serios.Pe mine nu ma dureau nodulii nici inainte sa merg la control,totul era OK ,doar cand aveam mentruatie ma durea,dar foarte puitn,deci un sfat iti dau,aici tehnologia este mai avansata decat in Ro si eu zic sa mergi sa te interesezi si sa nu lasi lucrurile asa:)
danutzacop
Postat pe 7 Februarie 2009 16:58
Am descoprit in urma cu mai bine de 1 an ca am nodul la sanul drept. Am fost la control, m-i s-a facut o ecografie la ambii sani si intradevar sanul drept prezinta un nodul de 10 mm. Medicul mi-a spus ca poate fii cauzat de o dereglare hormonala dar daca nu-mi va disparea va trebuii sa consult un specialist. In fiecare luna inainte in perioada ovulatiei ma dor sanii foarte tare in special dreptul, cel cu nodul, de atunci nu am mai fost la nici un medic.Ma gandesc totusi ca nu poate fii vorba de o problema grava la varsta mea(22) dar imi este frica de rasp.medicului si de aceea tot evit sa ma duc la un control mai amanuntit. As vrea sa stiu si sfatul dvs! Va multumesc!
kudika057723
Postat pe 15 Februarie 2009 19:07
vreau sa completez ce am spus mai sus .... la mine nodulul mai mare este la sanul drept ... am spus stang pentru ca il pipaiam cu mana stanga in timp ce scriam . Si eu am 1 mare si 2 mai mici in dreptul si unul mic in stangul .... anul asta trebuie sa merg din nou la consultatie sa vada cum a evolutionat ... am sa mai scriu dupa ce merg. Si mie mi-a zis ca nu e nimic grav si sa stau linistita ca sunt prea tanara incat sa am ceva serios ,,,, m-am speriat tare la inceput pentru ca sefa mea a avut cancer la san si l-a descoperit cand a simtit un nodul si a fost la control .... Eram speriata tare, numai la asta mi-era gandul, dar mi-a zis ca e normal la varsta mea(20 atunci) sa-mi apara astfel de noduli si cand l-am intrebat pe doctor cum as putea sa scap de ei prin operatie su sa-mi faca ceva ... mi-a zis sa stau linistita ca nu e cazul ...
jessica23_healthy
Postat pe 17 Februarie 2009 00:03
am observat ca majoritatea avem probema in sanul drept.... de ce oare? 4 din 3 si asta pt ca nu stim unde il are danutzacop .... dar am senzatia ca tot in dreptul ....
jessica23_healthy
Postat pe 17 Februarie 2009 00:10
Chisturile mamare sunt sunt cavitati prezente in tesutul mamar, tapetate de un epiteliu si pline cu fluid. La palparea sanului se descriu sub forma unor tumorete rotunde sau ovale, cu margini distincte, avand uneori textura unui balon umplut cu apa sau alteori fiind ferme, dure.



Sunt descoperite cu precadere la femeile cu varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani. Sunt formatiuni benigne ce dispar de regula dupa menopauza, in lipsa unei terapii hormonale. Ele nu necesita tratament decat daca sunt voluminoase si prin presiune produc durere sau discomfort. In aceste cazuri, drenarea fluidului din interiorul chistului amelioreaza simptomele.



Prezenta chisturilor mamare nu se asociaza cu cresterea riscului de cancer de san.



Intre semnele si simptomele produse de chisturile mamare se numara:
• Prezenta la palpare a unei mase rounde sau ovale, usor de mobilizat, cu suprafata neteda, regulata, cu margini usor de distins;
• Durere sau sensibilitate in zona chistului;
• Cresterea dimensiunilor chistului la menstruatie;
• Ameliorarea semnelor si simptomelor dupa menstruatie



De ce apar chisturile mamare?



Fiecare san contine 15 – 20 de lobi de tesut glandular, formati la rand lor din mai multi lobului ce contin acini gladulari. Acestia sunt formati din celule care secreta laptele matern dispuse in jurul unor ducte ce se deschid intr-un rezervor situat sub areola mamara. Acesta retea de celule secretoare si ducte este sustinuta de tesutul conjunctiv al sanului care formeaza stroma.



Chisturile mamare se dezvolta atunci cand o crestere anormala a glandelor si tesutului conjunctiv blocheaza ductele, provocand dilatarea si umplerea lor cu fluid.



Microchisturile sunt prea mici pentru a fi sesizate la palpare dar pot aparea pe o mamografie sau la o ecografie mamara. Macrochisturile sunt suficient de mari pentru a putea fi descoperite la palpare si ajung de obicei la dimensiuni intre 2,5 – 5 cm diametru. Cand se dezvolta peste aceste dimensiuni ele pot exercita presiune pe structurile vecine, producand durere si senzatie de discomfort.



Nu se cunosc in profunzime cauzele care conduc la aparitia chisturilor mamare, dar se crede ca un rol important in acest proces in joaca excesul de estrogen.



Diagnosticul chsiturilor mamare:



Descoperirea spontana, la palpare a unei formatiuni mamare nodulare trebuie sa fie urmata de prezentarea la medic pentru a stabili natura acestui nodul. In acest scop, medicul va palpa formatiunea si va recomanda efectuarea unei mamografii sau ecografii. Cu ajutorul unei aspiratii cu ac fin, medicul poate extrage o cantitate de fluid pentru analize. Daca lichidul este clar, fara urme de sange, diagnosticul este pus imediat. Daca lichidul extras este sangvinolent acesta va fi trimis pentru analizare la un laborator. In cazul in care nu apare niciun lichid la aspiratia cu ac fin, este posibil ca formatiunea sa fie solita, situatie in care o biopsie poate fi necesara.



Masuri terapeutice:



Pentru chisturile mici, care nu produc simptome, nu este necesar niciun tratament, decat supravegherea acestora prin palpare sau ecografii periodice.



Aspiratia cu ac fin, utilizata in diagnosticul chistului, poate fi si o masura terapeutica prin care lichidul continut de chist este drenat la exterior. Acesta interventie se efectueaza sub ghidaj ecografic, medicul vizualizand in permanenta si in timp real localizarea chistului si pozitia acului cu care se aspira. Procedura poate fi repetata, pentru ca de multe ori chisturile formeaza la loc colectii lichidiene sau apar unele noi. Daca lichidul continut de chist prezinta sange, poate fi necesara extirparea chirurgicala a formatiunii.



Folosirea anticonceptionalelor orale pentru regularizara ciclului previne recurenta chisturilor mamare. Daca a fost prescrisa terapie hormonala dupa instalarea menopauzei, instaurarea unor pauze in administrarea hormonilor poate reduce aparitia chisturilor.



Rezectia chirurgicala este indicata in putine cazuri: de exemplu in recurenta frecventa a unui chis voluminos ce provoaca durere, cand un chist contine fluid sangvinolent sau exprima si alte semne ingrijoratoare.











Un articol de Ciprian Chitu
jessica23_healthy
Postat pe 17 Februarie 2009 13:59
In urma cu cativa ani de fiecare data cand trebuia sa-mi vina ciclu simteam un nodul la sanul stang,dar era foarte mic.Asa mi sa spus si mie ca nu am nimic ca este pe baza hormonala.In urma cu exact un an fiind in italia la munca facand baie am observat ca nodulul era mai mare ca de obicei.Am dat fuga la doctor unde in urma unei mamografii,ecografii mamare si a unei punctii mi sa spus ca am cancer.Nu am crezut asta pana dupa operatie cand mia iesit rezultatul la biopsie si mi sa pus diagnosticul de cancer mamar malign de gradul 4 cu metastaze.De atunci am facut chimioterapie,radioterapie iar acum fac hormonoterapie pentru a-mi salva viata.Va rog nu stati ca mine si va incredeti intr-un singur medic,mergeti la un spital oncologic unde sunt medici de specialitate sa va faca toate investigatiile.Apoi puteti sa stati linistite.Scuzati-ma daca vam speriat nu asta a fost intentia mea,dar nu doresc la nimeni sa treaca prin ce am trecut eu si nu stiu prin ce voi mai trece numai pentru ca m-am bazat pe un medic fara experienta care mia zis sa stau linistita ca nu este nimic grav.
laura_novacesc
Postat pe 24 Februarie 2009 03:10
Buna, si eu am de cca 2 ani un nodul la sanul stang, ma doare in special inainte de menstruatie, e o durere suportabila intr-adevar,dar nici nu mi-l pot atinge, imi este pe sub brat, e de o sensibilitate extraordinara.prima data era foarte micut, se misca dintr-o parte in cealalta, acum mi s-a marit f mult si am o umflatura acolo. Am observat si la sanul drept tot asa, anul trecut, tot cca 2 noduli micuti. Toate ca toate, dar eu inca nu am fost la nici un medic, deoarece niciodata nu am timp pt mine, nemaispunand, ca nu am doar aceste probleme. Stiti cum e omul> merge cand nu mai poate!
Am sa merg si eu la medic, dar cert este, ca nu imi e frica deloc, ce va fi va fi.

Multa sanatate tuturor!!!
kleine_healthy
Postat pe 24 Februarie 2009 10:53
Nu mai pierde vremea, mergi urgent la doctor, nu este de gluma! Si eu am avut un nodul la sanul drept. Am facut o mamografie apoi si o ecografie iar doctorul m-a sfatuit sa fac operatie sa il scot pentru ca nu stii niciodata de ce natura poate fi. M-am programat pentru operatie la spitalul oncologic din Cluj la dr. Ieremia Alexandru. In aceeasi zi am fost internata, operata si am si plecat acasa. operatia nu este grea, nu trebuie sa te sperii. Imediat dupa operatie i-ti da un rezultat extemporaneu de ce natura este chistul, iar dupa doua saptamani am primit rezultatul biopsiei. Din fericire pentru mine a fost unul bun. A fost benign. Asta s-a intamplat acum trei luni.Te rog din suflet sa iti faci timp pentru tine si sa mergi la un control!
jana_draghiciu
Postat pe 24 Februarie 2009 11:20
si eu abia astept sa ma sune s-mi zica cand sa ma duc sa-mi fac control la san iar sa vad ce zice si de data asta ...(ei stiu ca trebuie sa vin dar cum nu e urgenta ma programeaza cand au timp.... e posibil sa treaca si 2-3 luni pana atuncea mi-au zis ca o sa ma sune sa-mi zica cand sa vin)

pe mine m-a dat data trecuta cu un gel si a vazut pe un ecran ce era inauntru .... oare poti vedea asa cat e de grav e sau ar trebui sa faca ceva analize sa vada ce e inauntru?
jessica23_healthy
Postat pe 25 Februarie 2009 01:39
CEL MAI BINE ISI DAU SEAMA DE NATURA LUI ATUNCI CAND FAC O PUNCTIE SI DUCE LA LABORATOR LICHIDUL EXTRAS.
laura_novacesc
Postat pe 25 Februarie 2009 15:08
nu stim de ce...dreptul..
EchipaLifeCareiasi
Postat pe 25 Februarie 2009 15:18
De la: ronnabog, la data 2009-02-25 15:18:21Asa este in special nodulii apar la sanul drept,nu stiu o explicatie dar pot sa spun ca atat eu cat si mama am avut acesti noduli,bineinteles la sanul drept

Cineva ne-e recomandat tratament naturist pe baza de aloe vera si dupa 2 ani va anunt cu anaizele in mana ca nu mai am nici un chist ,atat eu cat si mama.
Pentru cine doreste detalii ma poate contacta pe yahoo:ronnabog.
Nu sunt vorbe sunt fapte reale chiar daca sunt greu de crezut,sunt as medicala si ar trebui sa incurajez medicina din zilele noastre,dar in aceste momente trebuie sa fiu recunoascatoare dnei.Rodica Blajan din iasi care mi-a recomandat acest tratament ,si care m-a ajutat si m-a invatat cum sa ajut si eu oameni la randul meu.

Sanatate la toate fetele si mamele
EchipaLifeCareiasi
Postat pe 25 Februarie 2009 15:20
Draga ronnabog, problema mea este la sanul stang! Nu cred ca exista vreo predispozitie pentru partea dreapta...sau...mai stii??? Care este diferenta intre un nodul si un chist? "Nodul" desemneaza generic orice protuberanta, adica si chistul este tot un nodul sau cum? Eu am fost diagnosticata in urma mamografiei si echografiei cu "chist" mamar. Doctorita mi-a spus ca este vorba despre un chist cu lichid. Inca nu am fost la oncolog. De fapt doctorii de la imagistica (mamografie si echo) nu mi-au recomandat sa consult si un oncolog dar cred ca m-as simti mai bine sa-mi confirme si oncologul diagnosticul benign. Inteleg ca esti cadru medical. Tu ce parere ai?

catalina_filipescu
Postat pe 25 Februarie 2009 18:19
Si eu am descoperit anul trecut, in sanul stang niste chisturi.Am facut din proprie initiativa o mamografie, de acolo m-au trimis la oncolog iar acesta la ecografie.Mi s-a spus ca nu este nimic grav, sunt chisturi vechi pe care e bine sa le las in pace.Dar ca e bine sa repet in fiecare an controlul.Nu mi s-a recomandat nici un tratament dar am gasit eu cateva remedii naturiste:extract din mladita de zmeur, ceai+tinctura+unguent din Marul Lupului ( numai pentru uz extern ) si ceai de dragaica.Va recomand si voua sa le incercati.Mie mi-au facut bine.
niculica
Postat pe 27 Februarie 2009 16:15
Ai mare grija cu produsele din Marul lupului. Planta are calitati curative incontestabile, in acelasi timp, daca este utilizata inadecvat, este si foarte toxica. Banuiesc ca tratamentul ti-a fost recomandat de catre un specialist, sper ca nu te-ai apucat sa te tratezi singura. Afara de cazul in care esti chiar tu specializata in asa ceva! Eu as fi foarte precauta, mai ales ca problemele sanului sunt chestiuni serioase pe care trebuie sa le tratezi cu cea mai mare responsabilitate. Si eu mi-as dori sa aflu adresa unui cabinet specializat din Bucuresti, in care sa mi se recomande un tratament bazat pe plante. Sa ma tratez singura mi-ar fi tare frica...Mie mi s-a recomandat de catre doctorita care mi-a interpretat mamografia un tratament de 3 luni cu mastodynon si vitamina E in anumite perioade ale lunii.
catalina_filipescu
Postat pe 28 Februarie 2009 22:29
buna.marul lupului e f.buna dar sa nu se bea caci este toxica luata intern,ea se folseasca in cataplasme,unguete si are proprietai curative miraculoase..Se foloseste mult ginecologic,spalaturi la cancer pe col.Pupici,claudia
aromena33
Postat pe 28 Februarie 2009 22:42
La cataplasme se utilizeaza plante proaspete? In acest moment nu ai de unde sa le iei. Tincturile si unguentele sunt si acestea de diferite feluri. Trebuie sa te indrume cineva. Cum te dai, de cate ori pe zi,....etc.
catalina_filipescu
Postat pe 28 Februarie 2009 23:03
Nu am consultat nici un specialist.Mi-am aplicat singura tratamentul.Stiu ca este extrem de toxic si mi-am luat masuri de precautie.
niculica
Postat pe 1 Martie 2009 15:42
Ti-au disparut nodulii in urma tratamentului? Nu te mai dor sanii? Pentru mine si aceasta durere, in special inainte de ciclu, este foarte deranjanta. Ma doare sanul cu subrat si uneori cu mana cu tot (la analize mi s-a spus clar ca nu am nimic axilar).
catalina_filipescu
Postat pe 2 Martie 2009 21:52
MEDICUL ENDOCRINOLOG VA POATE AJUTA TRATAMENTUL ESTE DE LUNGA DURATA (5-6ANI) CU MASTODINON .UN MEDICAMENT MAI BUN DIN GERMANIA SE NUMESTE AGNUCASTON REZULTATELE SUNT FOARE BUNE :DISPARITIA DURERILOR
DIMINUAREA NODULULUI (DE 10 ORI)
REGLAREA MENSTRUATIEI

Postat pe 3 Martie 2009 10:41
Deja fac tratament de cca. 3 saptamani cu Mastodynon si Vitamina E, la recomandarea doctoritei care mi-a citit mamografia si echografia. Inteleg ca ameliorarile incep sa se simta tarziu.
catalina_filipescu
Postat pe 3 Martie 2009 18:21
de ce credeti ca doctorii nu dau nici un tratament sau ceva .... mie mi-a zis sa stau lnistita ca e doar tesut mamar si ca nu trebuie sa-mi fac griji ... si a trecut un an si e tot acolo ..... oare nu ar trebui eliminat cumva???
jessica23_healthy
Postat pe 4 Martie 2009 03:32
Mastodynon-ul regleaza hormonii la nivelul hipofizei si NU are nici un efect pt. chist/nodul datorat xenoestrogenilor sau defectelor la nivelul receptorilor hormonali.
Pentru a face un tratament corect, trebuie investigata cauza aparitiei chistului/nodulului.
dusa
Postat pe 4 Martie 2009 09:22
De la: catalina_filipescu, la data 2009-03-02 21:52:38Ti-au disparut nodulii in urma tratamentului? Nu te mai dor sanii? Pentru mine si aceasta durere, in special inainte de ciclu, este foarte deranjanta. Ma doare sanul cu subrat si uneori cu mana cu tot (la analize mi s-a spus clar ca nu am nimic axilar).

Cred ca durerile pe care le simti sub brat trebuie sa te puna pe ganduri: probabil ca circulatia limfatica nu este corespunzatoare. Chiar daca medicina alopata nu sesizeaza boala decat atunci cand este instalata in proportie de 75-80%, incearca sa tii seama ca aceste tulburari functionale iti spun de fapt ca boala este in stadiul incipient. Singura metoda de diagnosticare a bolilor in acest stadiu este electrodiagnosticul.
dusa
Postat pe 5 Martie 2009 09:59
Draga Dusa, þi-am citit mesajele sau multe dintre ele, ºi mi-am dat seama cã eºti bine documentatã. Am înþeles cã experienþele prin care ai trecut te-au îndreptat spre studiul acestui domeniu ºi probabil cã, fiind de formaþie tehnicã (înþeleg cã ai instruire tehnicã)ai ºi mare încredere atât în aceastã modalitate de diagnosticare, care poate fi, nu neg, foarte exactã, cât ºi în tratamentele aferente. Înþeleg ce-mi spui, chiar dacã eu sunt, atât prin structurã cât ºi prin instruire, de facturã umanistã. Am mai citit câte ceva, nu atât de amãnunþit ºi detaliat ca tine, ºi îþi mãrturisesc faptul cã întotdeauna am fost de pãrere cã viitorul nu este al medicinei alopate clasice (sigur cã nu mã refer la un banal algocalmin)ci al metodelor neconvenþionale de diagnostic ºi al tratamentelor naturiste. Nu ºtiu însã ce sã cred despre acest eletrodiagnostic. Cred cã nu am înþeles pe deplin despre ce este vorba. Aº vrea sã cred cã nu este vorba despre a încadra un dezechilibru sau altul în anumite tipare cu ajutorul unui aparat! Nu cred cã este totul atât de clar, de simplu, matematicã elementarã! Sunt mai degrabã înclinatã sã acord încredere unor medici naturiºti, homeopaþi, cum ar fi dr. Pavel Chirilã, despre care sunt convinsã cã ai citit sau poate chiar l-ai consultat. Sau unui om ca biologul Ovidiu Bojor. Oare cum sã faci sã ai certitudini? Mã tot frãmânt ºi eu....
catalina_filipescu
Postat pe 11 Martie 2009 20:58

La Clinica de Oncologie de la Cluj poti cere sa te consulte dr.Muresan Mihai(el m-a operat pe mine),dr.Rancea,dr.Eniu,dar sincer acolo toti sunt foarte buni.Daca vrei sa-ti mai spun una alta despre nodulii la sani spune-mi deoarece am trecut prin asta.
Iulia,11.03.2009
iulia_secrieru
Postat pe 11 Martie 2009 21:24
Luni a fost o saptamana de cand m-am operat la Cluj de nodul mamar la sanul drept, operatia a fost facuta de dr. Mihai Muresan. Dupa parerea mea un consult de specialitate la o clinica de oncologie e cea mai buna solutie. Si eu am avut ganglionii umflati de la axila dreapta, dar prima analiza a tumorii s-a dovedit a fi benigna, astept cu nerabdare si urmatorul rezultat. Ce am invatat fiind internata la Cluj? Ca orice aparitie a unui nodul la san trebuie tratata cu maxima seriozitate si trebuie consultat un specialist in oncologie pt. ca daca se descopera un cancer in stadiu incipient sunt sanse f. mari de invingere a bolii.
healthy000462
Postat pe 12 Martie 2009 09:06
De la: healthy000462, la data 2009-03-12 09:06:27Luni a fost o saptamana de cand m-am operat la Cluj de nodul mamar la sanul drept, operatia a fost facuta de dr. Mihai Muresan. Dupa parerea mea un consult de specialitate la o clinica de oncologie e cea mai buna solutie. Si eu am avut ganglionii umflati de la axila dreapta, dar prima analiza a tumorii s-a dovedit a fi benigna, astept cu nerabdare si urmatorul rezultat. Ce am invatat fiind internata la Cluj? Ca orice aparitie a unui nodul la san trebuie tratata cu maxima seriozitate si trebuie consultat un specialist in oncologie pt. ca daca se descopera un cancer in stadiu incipient sunt sanse f. mari de invingere a bolii.


Oare ar trebui sa insist mai mult?... daca doctorul m-a controlat si mi-a zis ca nu e nimic grav si sa stau linistita.... sa stau linistita sau unde sa ma mai duc? De asta mi-e frica mie... ca acum imi spune ca nu e nimic grav si daca mi se intampla ceva rau mai incolo... o sa fie doar o simpla greseala medicala... si eu cu o boala care putea fi tratata la timp ... nici nu stiu ce sa mai fac ca daca insist la acelasi doctor si il stresez se enerveaza ....
jessica23_healthy
Postat pe 13 Martie 2009 04:04

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ptr mamici 15 De la: kudika_2008 22 Octombrie 2012 14:43
menstruatie 3 De la: deliapetrescu@yahoo.com 22 Noiembrie 2009 12:06
interpretare analize pentru sarcina 7 De la: alexnails 29 Septembrie 2011 19:39
SOS 18 De la: kudika_nikole 4 Ianuarie 2012 19:37
sterilet si infectii 15 De la: OanaSun 1 Martie 2011 02:15