Setari Cookie-uri

Termoizolatii cu polistiren - Se merita?

nu e bine sa faci o izolatie iarna , asteapta sa se incalzeasca
g20_condo
Postat pe 11 Ianuarie 2009 09:16
exista o gramada de izolatii a unei case, precum exista si diferite tipri de centrale...unele care consuma mai mult si altele mai putin, insa in momentul in care te apuci de construit sau renovat iizici instalatorului ca vrei ceva mai ieftin ,,,atunci costurile de intretinere vor fi mai mari. Sfatul meu este sa consultati cartile tehnice a centralei precum si proprietatile polistirenului folosit, pt a nu zice ca si e mi-am izolat casa dar consum mai mult decat vecinu....
nosaionut2006
Postat pe 11 Ianuarie 2009 12:09
Buna ziua tuturor As avea o intrebare destul de simpla legata de acest subiect pe care il tot discutati si la care dupa ceea ce am observat in atatea comentarii toti v-ati plafonat la acest polistiren Chiar credeti ca nu exista si altceva? doar polistirenul e singurul material de baza in izolari? Pentru cei care doresc sa faca o schimbare as vrea sa va dau un sfat legat de posibilitatea internetului de a descoperii si alti derivati ai acestui polistiren care ar putea face fata mult mai bine si mult mai ieftini sau la un pret asemanator obtii un rezultat mult mai bun din alte puncte de vedere Cei ce cauta aceasta schimbare se pot interesa in revistele de specialitate si o sa obseve reclame legate de o firma care s-a decis sa isi deschida o fabrica in Buc si care au ca produs de baza de intrare in piata taman o modalitate de izolare care combina tencuiala cu polistirenul (si aici nu ma refer la columbeanit =cea mai mare teapa) incercati si site-ul tassullo.ro poate veti vedea si ceva nou
Nu vreau sa influentez pe nimeni insa documentati-va si despre derivatii polistirenului nu ramaneti blocati la produsul de baza
O zi buna
rusuliviu2000
Postat pe 11 Ianuarie 2009 13:04
Am si eu o intrebare. La case din lemn merge izolatia la exterior?
cristina.ciuhan
Postat pe 11 Ianuarie 2009 13:05
Merita din plin. Eu am vazut diferenta, este colosala. Cel mai bine este cu polistiren de 80 mm (8 cm) si scapati de o grmada de griji. Evident, si geamurile rtebuie sa izoleze bine. Ori termopan, ori clasica, dar cae se inchid foarte bine (nu permit circulatia aerului).

Dupa cum a scris cineva pe acest forum, aerul este un izolant termic derstul de bun. La termopane, izolarea se realizeaza atat datorita celor doua geamuri cu spatiu etans intre ele, cat si datorita structurii ramelor de geam. Similar, daca ferestrele clasice se inchid bine si izoleaza bine interiroul de exterior, nu cred ca aveti de ce sa va faceti griji din partea lor.
danmar_ro
Postat pe 11 Ianuarie 2009 14:08
eu am inteles ca se merita din plin o astefel de izolatie...Dar nu si la exterior si interior...trebuie executata la exterior deobicei e cel mai recomandat desi uni zic ca la interior e mai bine ptr ca peretele mai poate face mici transferuri de caldura iar tencuiala si caramida nu stau ca intr-un sandvice si se mananca( macina ) din cauza lipsei de aer...scad facturile la caldura ptr ca se creaza un proces de izolare termica dar asta nu si la casele cu geam normal...pe klanga izolatie tre sa mai bagi si niste termopane...in plus tre sa ai grija si la acoperis sa fie izolat cu vata care sa aibe strat de rupere adik o parte foliata cu plastic sau aluminiu...dak vrei sa faci o izlatie buna trebuie sa ai bani buni si sa ai si meseriasi...altfel ai putea sa platesti aiurea...Eu unu sunt pro izolatie...SUCCESE!
razvvan_stoica
Postat pe 11 Ianuarie 2009 15:11
La casele din lemn e ok...ba chiar stiu constructori care izoleaza la interiorul peretelui, intr-e pasrtile de lamn se pune vata minerala...la fel in acest caz trebuie stratul de rupere( vata sa fie aluminizata apoi dak, casa este cu rigips stai linistit(a) si el la randul lui este un bun izolant...
razvvan_stoica
Postat pe 11 Ianuarie 2009 15:15
Izolatie de 5cm (10cm daca te lasa punga) polistiren expandat la exterior + caramida porotherm de 25cm + 2cm polistiren expandat la interior + placa de rigips de 1,2cm .... asta numesc eu confort termic: lemne de 800 RON pe iarna pentru 372MC spatiu incalzit cu o centrala VITOLIG 150 (cu gazeificare). Vax mucegai, cancer, calcule de la "arhitecti celebri" sau "binevoitori" care recomanda cu "caldura" X sau Y produs de j'demii de lei pe MP pe care din intimplare le si are pe stoc, etc.....
drobotaromeo
Postat pe 11 Ianuarie 2009 17:17
Multumesc pentru raspunsuri.
Mai mult ma intereseaza partea cu "sanatatea" casei. Daca este din barne din lemn (stil clasic si vechi romanesc, izolatia la exterior poate afecta lemnul, de exemplu sa faca o ciperca, sa se macine sau ceva de genul acesta,
cristina.ciuhan
Postat pe 11 Ianuarie 2009 18:34
De la: dive, la data 2008-09-21 11:13:54NU! Casa devine o cusca electrostatica incarcata cu ioni + ce cu fac bine vietii metabolice.de aici multe alergi,stari de axietate,disconfort,etc.
Polistyrenul la placarea exteriorului se pune in extremis la cladirile existente cu mare pierdere de caldura.Fita cu polisyren la exterior au creat-o comerciantii impreuna instalatorii pentru profit imediat.
dana_ciulei
Postat pe 11 Ianuarie 2009 19:09
De la: dive, la data 2008-09-21 11:13:54NU! Casa devine o cusca electrostatica incarcata cu ioni + ce cu fac bine vietii metabolice.de aici multe alergi,stari de axietate,disconfort,etc.
Polistyrenul la placarea exteriorului se pune in extremis la cladirile existente cu mare pierdere de caldura.Fita cu polisyren la exterior au creat-o comerciantii impreuna instalatorii pentru profit imediat.

Aveti dreptate din punct de vedere al energiilor mai mult sau mai putin spirituale, insa, din proprie experienta va spun ca nu se compara daca stai pe colt cum stau eu,daca ai izolat..in primul rand, dispare mucegaiul care mie imi iese si la colturi dupa ce am izolat cu polistiren de exterior, de 3 cm peste care am pus gresie,sub geamul termopan. mentionez ca am geamul de la bucatarie in balcon si daca nu izolam inclusiv tavanul,aveam igrasie peste tot...iar blocurile comuniste, la grosimea peretilor de nici 40 de cm,va spun eu ca e pierdere mare de caldura- ptr ca intamplator m-am mutat intr-un apartament din 65 si daca nu izolam-..in Romania, tot ce e bloc sau casa veche, ar trebui toate izolate,nu va mai spun ca am baia dintr-un hol mic, iar peretele opus este cel de la coltul blocului si daca nu-l izolam, peste care am pus rigips verde,era plin de mucegai- caldura din baie se aseaza pe peretele rece si creaza mucegai- si nu e deloc fitza ci e normal..in occident, totul e izolat.Ptr starile de anxietate, exista..meditatie,plimbari la munte si multe activitati spirituale..cine nu vrea, e anxios sau se simte in disconfort
Robert Ciulei
dana_ciulei
Postat pe 11 Ianuarie 2009 19:20
eu unu am izolat prin interior cu vata cu strat de aluminiu , tavanele leam izolat tot cu vata apoi rigips pe exterioe am folosit expandat de 10 schibarea mare am avuto prin a pune usi si geamuri pvc
mihai_nebunu
Postat pe 11 Ianuarie 2009 20:51
Daca vrei eficienta se placheaza doar la exterior ...atentie doar la exterior, cu o grosime suficient de mare, in functie si de tipul de material folosit in realizarea peretilor: caramida plina, caramida cu goluri, BCA, etc. Dar oricum, grosimea ar trebui sa fie de min 10 cm, pentru a realiza o izolatie eficienta si care sa-si amortizeze costurile intr-o perioada relativ scurta. Din ciclul \'Las\' ma ca merge si-asa...\" se poate folosi si polistiren de 5 cm, insa este la limita, iar costurile cu intretinerea,adica facturile nu sunt cu mult mai mici.
Acasa la mine am placat cu 10 cm, in conditiile in care peretii au grosime 42 cm din caramida plina sistem zidarie americana, adica cu strat izolator in mijloc 15-18 cm aer+pamant afanat (casa este din \'56 ),si acum se comporta de exceptie, si inca nu e terminata lucrarea, adica nu este tencuita si mai sunt zone de placat.Si mai am si zone cu perete mai subtire unde am placat cu 13, respectiv 20 cm( adica din 2 placi 3+10 respectiv 10+10).
NU SE PLACHEAZA SI LA INTERIOR pentru ca :
- peretii acumuleaza caldura degajata de corpurile de incalzit sobe, calorifere, dupa care radiaza caldura acumulata, tot in interior, pt ca exteriorul este izolat , astfel vei avea cald in casa si dupa ce ai oprit caloriferele... avantajul unei izolatii exterioare suficient de groase.
- se pierde din suprafata utila a incaperii,pentru a obtine un rezultat inferior celui mai sus mentionat
- polistirenul fiind un material izolant nu permite incalzirea peretelui din zidarie, iar acesta nu mai are ce radia, sau daca se incalzeste intr-o oarecare masura, nu poate trece catre incapere tot din cauza polistirenului din interior, iar peretele va fi tot rece la suprafata de contact.
Lucrez in domeniu si am si aplicat acasa treburile astea, iar daca vreti o izolatie eficienta din toate punctele de vedere, inclusiv al amortizarii costurilor, va recomand izolarea la exterior cu polistiren expandat min 10 cm.
In cazul meu la o casa de 90-100 mp cu o supr efectiva de placat de aprox 100-120 mp, cu manopera mea lipit polistiren+fixat dibluri , la tencuit+ montaj plasa cred ca-i las pe altii, imi amortizez investitia in maxim 8- 10 luni friguroase.
PS: Pretul unei placari cu polistiren de 10 cm NU ESTE DUBLU fata de pretul pt varianta de 5 cm, doar pretul polistirenului este dublu, in rest adezivul pt lipit si tencuit, diblurile si plasa de armare sunt aceleasi, deci acelasi pret, inclusiv montajul este acelasi la pret, deci una peste alta dif nu-i asa de mare dpdv al investitiei, insa este vizibil mai mare dpdv al confortului termic si al costurilor de intretinere-facturi.
SPOR
costindrimba
Postat pe 12 Ianuarie 2009 17:17
De la: cristina.ciuhan, la data 2009-01-11 18:34:43Multumesc pentru raspunsuri.
Mai mult ma intereseaza partea cu "sanatatea" casei. Daca este din barne din lemn (stil clasic si vechi romanesc, izolatia la exterior poate afecta lemnul, de exemplu sa faca o ciperca, sa se macine sau ceva de genul acesta,
/// cu riscul de a ma repeta si cred ca a mai spus cineva ca polistirenul nu este cel mai bun si nici atit de calitativ intre terosistemele de izolati de pe piata se mai pot folosi ceva materiale mai noi mai de calitat si necancerigene cum ar fi spuma poliuretanica rigida pulverizata si preparata pe loc fiind un produs natural aplicabil pe orice tip de material caramida,lemn,bca,pvc,tabla etc.;si este chiar recomandat constructiilor de lemn protejind lemnul de cari mucegaiuri si alte gangani in acelasi timp obtineti si o ignifugare acest material ni arde si este recomandat pt toate tipurile de constructi fiind cel mai nou termosistem de pe piata izolatiilor,trmoizolati,hidroizolati,fonoizolati si ignifugari mai multe detali vedeti pe ,,izolati rapide,,// sau pe "izolatii termo hidro fono ignifuge " ///
mihaiamedeo
Postat pe 12 Ianuarie 2009 21:43
De la: mihaiamedeo, la data 2009-01-12 21:43:22
De la: cristina.ciuhan, la data 2009-01-11 18:34:43Multumesc pentru raspunsuri.
Mai mult ma intereseaza partea cu "sanatatea" casei. Daca este din barne din lemn (stil clasic si vechi romanesc, izolatia la exterior poate afecta lemnul, de exemplu sa faca o ciperca, sa se macine sau ceva de genul acesta,
/// cu riscul de a ma repeta si cred ca a mai spus cineva ca polistirenul nu este cel mai bun si nici atit de calitativ intre terosistemele de izolati de pe piata se mai pot folosi ceva materiale mai noi mai de calitat si necancerigene cum ar fi spuma poliuretanica rigida pulverizata si preparata pe loc fiind un produs natural aplicabil pe orice tip de material caramida,lemn,bca,pvc,tabla etc.;si este chiar recomandat constructiilor de lemn protejind lemnul de cari mucegaiuri si alte gangani in acelasi timp obtineti si o ignifugare acest material ni arde si este recomandat pt toate tipurile de constructi fiind cel mai nou termosistem de pe piata izolatiilor,trmoizolati,hidroizolati,fonoizolati si ignifugari mai multe detali vedeti pe ,,izolati rapide,,// sau pe "izolatii termo hidro fono ignifuge " ///



Topicul a fost destul de clar : Termoizolatii cu polistiren - se merita?
Propun deschiderea unui alt topic cu solutii si materiale folosite in termoizolatia casei. nu de alta, dar vreau sa stiu mai multi contracandidati ai polistirenului, precum si costuri.Multumesc
SLAYER1971
Postat pe 13 Ianuarie 2009 08:49
da , cred k la temp sub +5C este afectata lucrarea:(
timeaut
Postat pe 2 Februarie 2009 23:30

Propun deschiderea unui alt topic cu solutii si materiale folosite in termoizolatia casei. nu de alta, dar vreau sa stiu mai multi contracandidati ai polistirenului, precum si costuri.Multumesc[/quote]

pei ar trebui sa faci un zid de caramida eficienta termic de cel putin 50 cm
andrei_mariancatalin
Postat pe 3 Februarie 2009 09:25
hai nu ma innebuni? dar ce nu e cancerigen in Romania imi poti spune... ca deja m-am saturat de acest slogan! nu mancati, nu beti, nu fumati , nu faceti una sau alta! sunt cangerigene. in concluzie la noi in Roamania chiar si a respira e cancerigen, exista agenti straini si patogeni, exista elemente care pot afecta organismul uman in primul rand omul ar trebui sa se uite la buzunar si apoi in stanga si in dreapta... si apoi daca tot e cancerigen, mai bine contribui si eu putin la asta decat sa las un doctor sa imi spuna ca sunt pe moarte cand nu sunt sau care ma trateaza de uriticarie cand eu am leucemie... asa ca izolati-va casa si pe interior si pe exterior daca puteti, fiecare cu ce poate si cu ce are, ca de murit tot o sa murim, dar macar sa ne afecteze mai putin criza ce va veni sau a venit deja pe undeva la buzunare, sa avem mai multi bani de mancare, de bautura, de distractii si plimbari si sa ne calauzim dupa: dupa noi potopul ca si asa viata e scurta, si cand e sa mori aluneci pe o coaja de banana in Gara de Nord, care odinioara se numea Targoviste... stie cineva despre asta? ce importanta are... sa tocam des pre nimic si pentru nimic, sa promovam incopetenta si sa ne dam cu parerea despre lucruri care oricum nu au nici o relevanta... criza usoara si hai noroc si la mai bine PS. am casa izolata pe dinauntru cu polistiren de 8 cm si regips, parchet laminar si in timp ce altii platesc la gaze tot cu centrala 8 milioane de lei veci, 10 mil, si stau inghesuiti intr-o camera, in celelalte luandu-te benga de frig, eu am caldura in toata casa constanta si platesc 3 milioane lei veci... socotiti si voi care e mai in avantaj... cancer? paguba in ciuperci... noi sa fim sanatosi... iar cancerul e precum criza... n-a spus guvernul sa dormim linistiti, FNI vegheaza! Vantu... mai stie cineva pe unde bate? poate prin buzunarele celor care nu stiu sa traiasca bine asa cum ne-a urat al nostru tatic... daca vreti sa simtiti vant din pupa duceti-va pe vapoare si lasati casele iarna ca poate nu va mai bate Vantul pe la ferestre... ganditi-va la ce e bine pentru voi si puneti-le in practica acu cat traiti ca dupa aia urmasii... cine stie daca vor mai avea cu ce sa va faca pomana... pe penurie si pe criza... mai bine opriti bani sa mancam si sa bem
mitzura
Postat pe 4 Februarie 2009 11:19
Vreau sa execut termoizolatia exterioara de 10 cm pt o casa de apx 90 mp. cat ma poate costa toata lucrarea inclusiv manopera?
thx
ossirriss
Postat pe 5 Februarie 2009 09:28
pei vezi si tu cat costa o placa de polistiren gu grosimea de 10 cm, vezi ce dimensiuni are placa respectiva, iar apoi fa aria fatadei si imparte la suprafatza unei placi de polistiren.adauga un 10% pierderi inmultzeste cu costul unie placi. vezi ce-ti da.
andrei_mariancatalin
Postat pe 5 Februarie 2009 15:39
nu te sfatuiesc sa faci lucrarea pe o vreme umeda si rece cel mai indicat ar fi cind afara sint 19-22 de grade tu faci cum vrei,dar dc tot fc o investitie nu crezi ca ar trebui sa si beneficiezi la maxim de ea? adica ce ti-am spus mai devreme.
danuntu_06
Postat pe 6 Februarie 2009 15:07
Caldura o fi migrand dar MERITA!!!
Faceti termoizolatie.
dr2000_condo
Postat pe 6 Februarie 2009 17:01
De la: untu, la data 2009-02-06 15:07:15 nu te sfatuiesc sa faci lucrarea pe o vreme umeda si rece cel mai indicat ar fi cind afara sint 19-22 de grade tu faci cum vrei,dar dc tot fc o investitie nu crezi ca ar trebui sa si beneficiezi la maxim de ea? adica ce ti-am spus mai devreme.
la buzau intrun cartier nu prea bine aerisit saptamana aceasta se efectua o placare la o fatada de bloc pe doua sau trei nivele nu stiu cum se va usca peretele acela dar am sa revin poate redescopar saptamana viitoare blocul cu pricina si sa va spun ultimile impresii .
gigibrbr_condo
Postat pe 7 Februarie 2009 17:03
vreau sa stiu daca izolatia cu polistiren se poate face direct pe suprafata construita a cladirii, adica direct pe bca in cazul meu, sau trebuie sa efectuez o tencuiala in prealabil.
iacobjeny
Postat pe 13 Februarie 2009 15:16
Noi am izolat casa exterior cu polistiren de 10cm si clar se merita. Cu cat izolatia este mai bine facuta cu atat vor scadea costurile la intretinerea ei
aliass
Postat pe 13 Februarie 2009 22:12
De la: iacobjeny, la data 2009-02-13 15:16:08vreau sa stiu daca izolatia cu polistiren se poate face direct pe suprafata construita a cladirii, adica direct pe bca in cazul meu, sau trebuie sa efectuez o tencuiala in prealabil.
CE ROST AR MAI AVEA TENCUIALA TOTUL ESTE CA PERETELE SA FIE DREPT
gigibrbr_condo
Postat pe 14 Februarie 2009 16:40
De la: gigi_braicovici, la data 2009-02-14 16:40:50
De la: iacobjeny, la data 2009-02-13 15:16:08vreau sa stiu daca izolatia cu polistiren se poate face direct pe suprafata construita a cladirii, adica direct pe bca in cazul meu, sau trebuie sa efectuez o tencuiala in prealabil.
CE ROST AR MAI AVEA TENCUIALA TOTUL ESTE CA PERETELE SA FIE DREPT

sa fie plan. pt k , daca nu e drept, il potzi scoate si din termoizolatzie. oricum eu nu am fazut casa , apartament sau ce vretzi voi sa aiba pertzii perpendiculari.
andrei_mariancatalin
Postat pe 16 Februarie 2009 00:02
De la: monica_mina, la data 2008-09-09 14:11:27Credeti ca se merita investitia in placarea exterioara a unei case cu placi de polistiren. Adica, procesul este destul de costisitor si nu stiu sigur daca se amortizeaza in timp. Daca are cineva o asemenea experienta l-as ruga sa-mi ofere cateva sfaturi. Multumesc.
sal! cred ca merita sa faci o treba buna,profesionista,cu o firma de calibru mare si la un standard european,NU REPEDE SI PROST CU BAIETII DE CARTIER CE SE PRICEP LA ORICE ,ORIUNDE!
rudy2007_condo
Postat pe 17 Februarie 2009 15:37
De la: pojejena, la data 2008-11-06 21:09:05Buna ziua!Am nevoie de sfatul Dvs. este bine sa izolezi pe exterior casa, in conditiile unei vremii reci si ploioase.Afecteaza materialul care este folosit(CM-ul).
Astept raspuns!
desi am vazut izolari pe vreme capricioasa este bine sa astepti pana vine caldura nu de alta dar peretii vor ramane mult timp uzi
gigibrbr_condo
Postat pe 2 Martie 2009 19:03
eu am placat casa cu polistiren de 5cm grosime si densitate de 20 si interiorul cu rigips si vata minerala de 10 , pe timp de iarna am avut 1grad C pierdere de seara de la 8 la 10 dimineata mai ales daga ai gaze ca nu mai merge centrala nonstop deci consum mai mic este o investitie mare dar merita confortu il regasesti in izolatie asta depinde si de ce geamuri ai pus daca t-ai zgarcit la bani cand l-ai facut conteaza tipul de profil folosit si sticla ,
nebunica1981
Postat pe 17 Martie 2009 09:47

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Hidroizolatie - 3 De la: condo003386 19 Martie 2010 21:14
renovare fundatie veche 17 De la: vladion 2 Ianuarie 2012 20:34
mocheta 1 De la: condoliliac_43 18 Iulie 2010 08:25
cum pot sa scap de cariile din grinzile de lemn ? 17 De la: condo001186 12 Septembrie 2013 18:02
gladiole, bujori, gloxinii, narcise etc, bulbi la cel mai mic pret! 1 De la: ana1234567 24 Februarie 2011 21:35