Ce poate fi mai bun dupa o zi lunga si obositoare sau intr-un weekend in care tot ce ne dorim este sa lenevim si sa ne rasfatam, decat un desert savuros pregatit cu un efort minim si repede. Am pregatit pentru voi 5 retete de prajituri pe care le puteti face in mai putin de 30 de minute si care se vor transforma in preferatele voastre.

prajituri rapide

Foto: prajitura cu capsuni, Shutterstock

Retete prajituri rapide si delicioase

Cremes cu capsuni

Un desert care se pregateste foarte repede si este incredibil de bun. Ai nevoie de un pachet dublu de biscuiti (recomand petit beure), 350 g capsuni, 600 g crema de branza natur - Delaco (sau mascarpone), 100-150 ml frisca Megle, 100 g zahar pudra. Intr-o tava nu foarte mare se aseaza un rand de biscuiti si se lasa deoparte. Crema de branza sau mascarpone se amesteca intr-un mixer impreuna cu zaharul, iar frisca se bate separat. Capsunile se piseaza cu o furculita, apoi se adauga la crema de branza, iar aceasta compozitie se amesteca impreuna cu frisca batuta. Crema obtinuta se toarna in tava peste biscuiti, se niveleaza si se acopera cu un alt strat de biscuiti apoi e gata. Inainte de servire se lasa cateva minute la frigider.

Prajitura cu ciocolata si alune de padure

Ai nevoie de 150 ml apa, 350 g zahar, 200 g unt, 500 g lapte praf, 50 g cacao, 100 g alune de padure. Apa impreuna cu zaharul se pune la fiert, iar dupa 3 minute din momentul in care incepe sa fiarba se adauga cacaoa, se amesteca bine si se mai fierbe inca 2-3 minute. Se pune deoparte si se adauga untul la temperatura camerei si laptele praf in ploaie, pentru a nu face cocoloase. Se adauga alunele de padure, se amesteca bine, apoi se toarna compozitia intr-un vas. De preferat a fi servita dupa ce a stat cateva ore la rece.

prajituri rapide
Foto: prajitura cu fulgi de ciocolata, Shutterstock

Prajitura cu fulgi de ciocolata alba si neagra

Ai nevoie de un mix pentru tort de ciocolata de la Dr. Oetker, 100 g unt, 1 ou, 1 lingurita esenta de vanilie, 1-2 linguri de cafea, 3/4 cana fulgi de ciocolata, 3/4 cana fulgi de ciocolata alba, o cana lapte condensat indulcit, 100 g crema de branza. Intr-un bol mai mare se amesteca mixul pentru prajitura, untul, oul si esenta de vanilie. Dupa ce am amestecat bine (se poate folosi si mixerul) se adauga cafeaua, apoi se toarna compozitia intr-o tava cu foaie de copt. Se toarna uniform deasupra fulgii de ciocolata alba si neagra. Intr-un alt castron se amesteca bine laptele condensat si crema de branza, apoi se toarna uniform peste compozitia din tava si se netezeste cu o spatula. Se coace la cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute pana marginile devin usor maronii. Se lasa sa se raceasca bine pana sa fie servita.

Cheesecake cu banane

O varianta savuroasa si rapida de cheesecake pentru care sunt necesare: 550 g branza dulce, 250 g biscuiti sfaramiciosi, 200 g unt, 100 g zahar pudra, 3 banane, 200 ml frisca lichida, 1 esenta de vanilie, 2 plicuri de zahar vanilat. Biscuitii se macina bine cu o furculita, se adauga untul topit, 1/2 esenta de vanilie si 1 plic de zahar vanilat. Se amesteca bine pana cand untul se absoarbe in biscuiti, apoi se intinde amestecul intr-o tava si se pune putin la frigider. Frisca lichida se bate bine si se adauga peste branza dulce, zaharul pudra, jumatatea ramasa din esenta de vanilie si 1 plic de zahar vanilat, apoi se amesteca pana se obtine o compozitie omogena si se lasa 5 minute la frigider. Se scoate tava cu blatul din frigider si se adauga un strat de bucati de banane, apoi un strat mai mare de crema de branza, apoi inca unul de banane. La final se adauga ultimul strat de crema de branza si se netezeste bine suprafata. Se poate decora cu felii de banane, frisca sau pudra de cacao. Inainte de servire trebuie lasata 2-3 ore la frigider.

prajituri rapide
Foto: prajitura cu banane, Shutterstock

Prajitura cu mere si cafea

O reteta foarte simpla si extrem de gustoasa. Ai nevoie de 250 ml cafea, 6 linguri zahar, 8 linguri faina, 3-4 linguri margarina topita, 1/2 cana stafide, 1 cana mere decojite si taiate cubulete, 1 plic praf de copt, esenta de rom si vanilie, zahar farin, zahar vanilat. Intr-un vas mai mare se amesteca bine faina, zaharul, cafeaua si praful de copt, pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga apoi margarina topita. Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna aluatul, se adauga merele si stafidele si se da la cuptor pentru 20-25 de minute. Cand e gata se scoate si se pudreaza cu zahar farin amestecat cu zahar vanilat.

Foto: prajituri rapide, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Kudika sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 5 prajituri in mai putin de 30 de minute.