Setari Cookie-uri

5 lucruri pe care le poți face pentru tine anul acesta

Sosirea Anului Nou presupune și o listă cu bilanțuri și dorințe. Iată care sunt lucrurile pe care ai putea să le adaugi pe această listă.

Începuturile de an sunt cele care generează speranțe pentru schimbări și stârnesc dorința de a crea bilanțuri și planuri pentru ceea ce urmează. Cu toții încercăm să fim optimiști în fața neprevăzutului și, de cele mai multe ori, ne încredem în ideea de nou început, ne construim planuri și rostim dorințe pe care vrem să le ducem la îndeplinire odată cu sosirea Anului Nou.

Pentru că planurile și dorințele țin, în mare măsură, de propria persoană (dar pot avea legătură și cu persoanele dragi din jurul nostru și pot fi raportate și la acestea), îți oferim și noi astăzi 5 lucruri pe care le poți folosi drept inspirație pentru lista ta de țeluri și dorințe pentru anul acesta.

1. Dezvoltă abilități noi sau perfecționează-le pe cele curente

Fie că este vorba de abilități care să-ți fie de folos la locul de muncă, fie în plan personal, oferă-ți șansa ca anul acesta să lucrezi la dezvoltarea lor.

Citește și:

Poate că atunci când erai mic îți doreai să înveți să cânți la pian, dar nu ai avut suficiente resurse financiare și nici atâtea posibilități, sau poate te-ar ajuta un training de negociere atât în viața de zi cu zi, cât și la muncă - important e să găsești acele abilități pe care vrei să ți le dezvolți sau să le perfecționezi și să faci ceva în acest sens.

În cazul în care cursurile care ți-ar fi de folos sunt costisitoare și nu ți le permiți, poți apela cu ușurință la un credit cu buletinul. Astfel, stresul financiar va fi înlăturat și vei putea să-ți investești timpul și energia în dorința de învățare și autoperfecționare.

2. Prioritizează-ți sănătatea fizică și psihică

Dacă pe lista ta de anul acesta se află și dorința de a face sport și a mânca sănătos, atunci nu o mai ignora și fă ceva în acest sens. În cazul în care timpul nu îți permite să faci un sport sau să mergi la sală, poți să alegi să te plimbi zilnic cât mai mult.

Citește și:

Acordă-ți timp pentru relaxarea trupului și a minții și construiește-ți un stil alimentar sănătos. Evită să consumi produse procesate, fast food și dulciuri - înlocuiește-le cu fructe, legume, cereale, semințe. De asemenea, încearcă să dormi suficiente ore și ajută-ți mintea să se relaxeze prin intermediul unor tehnici de gestionare a stresului, de meditație.

3. Citește măcar un sfert de oră pe zi

În afara cursurilor pe care alegi să le faci anul acesta, încearcă să-ți dezvolți cultura generală, abilitățile de lectură, cunoștințele despre diverse domenii și aspecte din viața de zi cu zi prin intermediul cărților.

Astfel, fie că alegi să citești beletristică, fie că preferi cărțile de psihologie, de filozofie etc., încearcă să citești în fiecare zi câte puțin. Renunță la folosirea telefonului înainte de culcare și înlocuiește-l cu o carte: îți vei dezvolta un obicei din asta și vei avea mai multe de câștigat pe termen lung.

Citește și:

4. Oferă-ți timp fără ecrane

Străduiește-te ca nu doar înainte de culcare să-ți oferi timp fără laptop, telefon, tabletă sau televizor, ci și în timpul zilei și, mai ales, în weekend-uri. Chiar dacă este tentant să îți petreci duminica uitându-te la filme sau la reel-uri pe Instagram, alege să faci asta cât mai rar și, în locul acestor activități, să ieși cu prietenii, cu familia, să îți petreci timpul în natură, să fii prezent în propria viață și să te bucuri de lucrurile din jur.

5. Dezvoltă relații sănătoase, asumate

Nu în ultimul rând, anul acesta privește și înspre relațiile pe care le ai - atât cele de cuplu, cele de familie, cât și cele amicale. Încearcă să le îmbunătățești pe fiecare în parte, să comunici eficient cu cei din jur, să acorzi respect și să îl primești, la rândul tău.

Citește și:

Bucură-te de posibilitățile multiple pe care ți le oferă acest an și ia atitudine: nu lăsa ca dorințele tale să rămână la stadiul de planuri, ci alege să le duci la îndeplinire.

Sursă foto: Pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Februarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.