Setari Cookie-uri

5 mici sfaturi de design interior prin care îți poți transforma camera de zi

Camera de zi este cea mai importantă încăpere dintr-o locuință, o adevărată carte de vizită pentru oaspeți și locul unde îți găsești confortul.

De aceea, amenajarea acestei camere nu trebuie minimalizată. Dacă vrei să te bucuri de confort și o ambianță plăcută în sufrageria ta, secretul stă în micile detalii.

Camera de zi este adesea centrul vieții de familie și locul unde petrecem cea mai mare parte a timpului, așa că merită să fie un spațiu plăcut și confortabil. Iată cinci mici sfaturi de design interior care îți pot transforma camera de zi într-un sanctuar al relaxării și al stilului:

1) Ține cont de mărimea camerei

În primul rând, este important să ai în vedere dimensiunile sufrageriei. Dacă este mai mică, atunci recomandarea este să nu o încarci cu multe elemente decorative în culori și tonuri închise, pentru că pot conduce la o senzație apăsătoare de lipsă de spațiu. Dacă sufrageria este mai generoasă în dimensiuni, poți opta pentru un element decorativ în culori îndrăznețe, de exemplu un tapet de perete sau poate un covor tradițional.

Citește și:

2) Alege mobilierul potrivit

Mobilierul poate da culoare întregii încăperi, însă trebuie ales astfel încât să aibă dimensiuni adecvate în raport cu sufrageria și să creeze zone de circulație. O canapea sau un colțar însoțit de fotolii în culori asemănătoare sau complementare pot da tonul cromatic unei camere de zi. De asemenea, o simplă masă de cafea poate face minuni din punct de vedere estetic, atrăgând atenția atunci se intră în încăpere.

3) Acordă atenție iluminatului

Iluminatul este fundamental pentru a crea starea de spirit potrivită în orice cameră, iar acest lucru este valabil mai ales pentru camera de zi. Poți alege surse variate de iluminat artificial. Când vine vorba de iluminatul în sufragerie ar trebui să existe mai multe surse de lumină pentru a pune în valoare diferite zone.

Citește și:

4) Alege culori și texturi echilibrate

Culorile elementelor din sufragerie au o semnificație aparte, deoarece sunt asociate cu diferite stări emoționale. Culorile calde sunt asociate cu eleganța, confortul unui mediu familiar, iar tonurile mai reci pot oferi o senzație de calm, de spațiu și lumină. Dacă sufrageria are dimensiuni reduse, alege culori deschise și tonuri neutre pentru a spori senzația de spațiu.

Acordă atenție mobilierului, covoarelor, tapetului pentru sufragerie și altor elemente decorative, pentru a crea un ambient echilibrat, nici prea încărcat, dar nici auster.

5) Adaugă o tușă decorativă personală

Există mai multe elemente decorative care pot oferi o pată de culoare sufrageriei. Cu ajutorul unui tapet de calitate poți accentua atmosfera din camera de zi, acesta devenind punctul focal al încăperii. Alege un model de tapet premium în culori care să se potrivească cu restul mobilierului și accesoriilor.

Citește și:

Dacă îți dorești o atmosferă mai reconfortantă, poți opta pentru un tapet în nuanțe de albastru deschis sau crem. Dacă alegi un tapet pentru accent, asigură-te că decorul este unul mai simplu, pentru a evita senzația de încărcare vizuală. Un astfel tapet de perete poate juca un rol estetic împreună cu un covor cu design contemporan, cu linii clare și culori pastel.

Prin aplicarea acestor mici trucuri de design interior, poți transforma rapid și ușor camera ta de zi într-un spațiu plin de stil și confort, unde te vei simți mereu binevenit și relaxat.

Amenajarea poate fi astfel o activitate plăcută, prin care îți exerciți imaginația și îți creezi un spațiu funcțional și estetic la tine acasă.

Vizionare placuta


Kudika
12 Martie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.