Setari Cookie-uri

Pizza detronează shaorma în topul poftelor la români

Topul Tadaaazz 2023 prezintă retrospectiva poftelor cu preparatele și restaurantele preferate ale anului

Tazz lansează Topul Tadaaazz, o retrospectivă a anului 2023, care pune în scenă atât trendurile pentru poftele și restaurantele preferate ale românilor, cât și recordurile care vin la pachet cu fiecare comandă plasată în aplicație: comenzile de grup, economiile cu Genius și kilometrii parcurși de rideri.

Premiera anului vine cu un top personalizat care poate fi accesat de fiecare utilizator Tazz, direct în app, în perioada 20-31 decembrie. Acesta oferă utilizatorilor o perspectivă a poftelor personale, creat în funcție de comenzile plasate, specificurile culinare alese sau diversitatea comenzilor plasate pe parcursul anului 2023.

Clasamentul poftelor Tadaaazz

Cu peste 1.3 milioane de produse comandate, pizza detronează shaorma și devine pofta anului 2023 în topul românilor, Pizza Diavola fiind cel mai comandat sortiment. Vedem o trecere către specificul italienesc, însă preferințele sunt completate mai departe cu shaorma și burgerul, preparate care au stat și anul trecut în top.

Citește și:

Top 5 cele mai comandate preparate în 2023:

La miezul nopții și în zilele de sărbătoare românii dau romantismul și meniurile de sărbătoare pe pofta momentului, așa că Mc Puișorul de la McDonalds devine prima alegere pentru a celebra Ziua Îndrăgostiților sau 1 și 8 martie. Peste 30.000 astfel de preparate au fost comandate noaptea, cele mai multe în București, Timișoara și Cluj. Printre poftele nocturne se mai regăsesc: shaorma, burger, gyros și cartofii prăjiți.

Comanda de grup, cea mai folosită funcționalitate pentru comenzile cu prietenii sau la birou.

Cluj-Napoca rămâne și în acest an orașul care conduce topul cu cea mai valoroasă comandă de grup, de 3.118 lei, plasată de 41 de clujeni, cu 68 preparate comandate de la Express Chef Cluj. În medie, o comandă de grup conține 8 produse alese de 4 persoane care își fac minimum 2 pofte alături de prieteni sau colegi.

Citește și:

Topul partenerilor Tazz, condus de un restaurant din Timișoara

La nivel național, cei mai activi clienti de delivery sunt în București, Cluj, Timișoara, Iași și Brașov. Topul restaurantelor cu cele mai multe preparate comandate este format din:

 1. Jack`s Bistro - restaurantul din Timișoara care marcheză topul vânzărilor prin livrare rapidă;

 2. Big Belly –Cluj-Napoca

 3. Spartan – Național

 4. Noodle Pack - Național

 5. Grande – Cluj-Napoca

În București, cel mai apreciat restaurant după numărul de preparate comandate în 2023 are specific oriental. Primele cinci din listă sunt: Dristor Kebap Delivery, King Rolls, Fendi Kebab, Gyroserie, Fabio pizza.

Local, pentru timișoreni, clujeni și brașoveni, restaurantele preferate nu se shimbă de la an, la an – Jack`s Bistro din Timișoara, Big Belly din Cluj și Ando`s din Brașov continuă să conducă topul, la fel ca în 2022. În Iași, pe primul loc în topul preferințelor este Dania.

Citește și:

Clasamentul lanțurilor internaționale de restaurante ne arată preferințele românilor pentru preparatele de tip fast-food, cu peste 5 milioane de produse comandate pe parcursul anului de la cele 3 restaurante care intră în top:

 • McDonald’s

 • KFC

 • Burger King

30% dintre românii care comandă lasă bacșiș riderilor

Bacșișul pentrul rideri vine ca recompensă din partea utilizatorilor, iar valoarea medie oferită este de 5 lei în Bucuresti și 3 lei în celelalte orașe. La nivel național, riderii colaboratori Tazz au parcurs în total 23.000.000 de kilometri, iar cel care marchează recordul este din Timișoara și a acoperit peste 23.000 de kilometri, aproape cât un drum dus-întors din România în Papua Noua Guinee.

Recordul anului: Cea mai mare economie Genius, de 35 de ori mai mare decât costul abonamentului

Citește și:

Un singur român a economisit 3.738 de lei cu ajutorul abonamentului Genius pentru un total de 487 de comenzi plasate pe parcursul anului. Anual, clienții Genius reușesc să facă economii în medie de 155 lei pentru poftele comandate doar pe Tazz. Astfel, pentru prețul integral de 100 lei/an pe care îl are abonamentul, clienții Tazz pot economisi și beneficia de discounturi și livrare gratuită atât pe Tazz cât și pe alte 3 platforme: eMAG, Fashion Days și Freshful.

Cea mai valoroasă comandă a anului este deținută de un român din Brașov, care a comandat în 2023 preparate în valoare de peste 55.000 lei, echivalentul a 2 comenzi pe zi.

Apa, cel mai comandat produs de la supermarket, cu peste 1 milion de produse livrate acasă

Topul anual al produselor comandate de pe Tazz din categoria market cuprinde:

Citește și:
 • apa plată, cu peste 1 milion de produse livrate, urmat de băuturile carbogazoase și bere;

 • bananele, roșiile și lămâile în topul fructelor și ceapa, ardeii și salata în topul legumelor;

 • medicamente de răceala și gripă, urmate de vitamine și minerale, în categoria Farmacie;

 • buchete de flori, trandafirii și lalele, la capitolul florării;

 • telefoane și televizoare, în categoria Electronice & IT;

 • Jocuri de societate și Articole de birou, secțiunea Jucării, Papetărie & Librărie.

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.