Este timpul sa sarbatorim cu bucurie, liniste si arome delicioase minunata sarbatoare pascala. Friptura de miel este una dintre mancarurile vedeta ale mesei festive de Paste, putand fi gatita in diferite feluri, insa pentru a fi suculenta si gustoasa trebuie sa fie pregatita in functie de cateva mici secrete. Iata cum sa faci o pulpa de miel la cuptor ca la carte.

pulpa de miel

Foto: pulpa de miel, Shutterstock

Ingrediente pulpa de miel la cuptor

  • 1 pulpa de miel de 2 kg
  • 3 linguri de mustar
  • 2-3 crengute rozmarin
  • 6 catei de usturoi zdrobiti si curatati
  • 4 linguri unt la temperatura camerei
  • Piper negru
  • 1 lamaie taiata pe jumatate
  • 1 pahar vin alb

Mod de preparare pulpa de miel la cuptor

Pentru inceput se pregateste cu mare atentie pulpa de miel. Cu ajutorul unui cutit ascutit se fac cateva incizii, de aproximativ 2 cm adancime, prin grasimea care acopera partea de sus a pulpei. Intr-un mixer se amesteca 1 lingura de mustar, frunzele de rozmarin si cateii de usturoi, pana se obtine o pasta consistenta, apoi cu ajutorul degetelor se adauga in taieturile din carne.

Cele doua linguri de mustar ramase se amesteca impreuna cu untul, pana se obtine un amestec omogen, ce va fi intins pe toata suprafata pulpei, dupa care se asezoneaza cu piper. Se aseaza mielul pe o tava, cu partea mai grasa in sus, peste care se stoarce jumatatea de lamaie si se baga la cuptorul preincalzit timp de 60-90 de minute. Dupa primele 15 minute se lasa focul mai incet. La fiecare aproximativ 20 de minute se unge pulpa cu vin si sosul din tava, adaugand totodata mai mult vin, daca este cazul, pentru a mentine lichidul din tava.

Dupa ce s-au scurs minutele indicate se scoate tava din cuptor si se lasa friptura la temperatura camerei timp de 15-20 de minute. Se taie apoi in felii de 2 cm grosime, se decoreaza cu crengute de rozmarin si se aranjeaza pe un platou.

Citeste si:

pulpa de miel
Foto: pulpa de miel la cuptor, Shutterstock

Cu ce vin sa servesti pulpa de miel la cuptor

O reteta festiva precum pulpa de miel la cuptor merge extraordinar de bine servita cu un vin potrivit. Este esential sa alegi vinul care trebuie la o masa, deoarece acesta poate evidentia mai bine gustul, aroma si textura mancarii, dar si invers. Friptura de miel se combina cu vinurile rosii mai usoare, de regula seci sau demi-seci. Puteti alege intre Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Babeasca Neagra, Bordeaux, Brunello di Montalcino.

Foto prima pagina: friptura de miel, Shutterstock



Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Kudika sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa.