Setari Cookie-uri

3 rețete simple și delicioase pe care să le încerci de sărbători

Iată câteva rețete simple, dar delicioase, pe care le poți prepara de sărbători și pe care invitații tăi le vor savura.

Sărbătorile sunt acele momente din an în care ne reîntâlnim cu toți cei dragi, ne bucurăm de colinde, de daruri și de bucatele pregătite cu dragoste. Uneori, din cauză că depunem un efort mare pentru a găti numeroase feluri complicate, ajungem să ne simțim extenuați și nu ne bucurăm pe deplin de atmosferă și de prezența persoanelor iubite.

De aceea, îți oferim astăzi 3 rețete simple, cu adevărat gustoase, dar care nu necesită mult efort.

1. Friptură de curcan fragedă, cu legume la cuptor

O friptură delicioasă, fragedă, este o idee excelentă, pe care o poți prepara rapid și din care invitații vor gusta cu poftă și o vor savura, mai ales dacă vei ține cont de câțiva pași simpli, astfel încât să te asiguri de frăgezimea cărnii.

Pentru început, ai nevoie de:

Citește și:
  • carne de curcan (se recomandă cea de pe piept și de pe pulpe);

  • ulei de măsline;

  • vin alb;

  • sare, piper, cimbru, rozmarin, tarhon;

  • legume (morcov, păstârnac, țelină, ceapă);

  • două mere;

  • o portocală.

Fragezirea carnii de curcan este un proces simplu, iar cu acesta trebuie să începi atunci când vrei să prepari o friptură delicioasă. Așadar, marinează carnea de curcan într-un amestec de ulei de măsline, vin alb, condimente și câțiva căței de usturoi. Asigură-te că marinada este suficientă pentru toate bucățile de carne și masează-le bine, astfel încât acestea să fie condimentate uniform. Pune bolul cu carnea în frigider, acoperă-l și lasă carnea să stea peste noapte.

Scoate carnea din frigider cu o oră înainte de a te apuca să o gătești. Între timp, poți curăța și tăia legumele (asigură-te că sunt suficient de mari bucățile). Pentru o extra aromă și frăgezime, poți să optezi pentru câteva mere și portocale. Este recomandat să decojești și să desfaci în felii portocalele, în timp ce merele le poți lăsa în coajă.

Citește și:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și așează carnea într-o tavă, răsturnând peste ea marinada. În cazul în care tava nu este confecționată dintr-un material antiaderent, care să prevină prinderea, o poți unge cu unt. Pune alături legumele și fructele și introdu tava la cuptor, acoperind-o cu un capac, timp de 50 de minute. În cazul în care nu are capac, poți folosi folie de aluminiu. Scoate capacul sau folia de aluminiu după cele 50 de minute, stropește carnea cu sosul din tavă și mai las-o la cuptor până când se rumenește.

2. Salată de pui cu țelină și maioneză

Pentru această salată delicioasă, ai nevoie de:

  • piept de pui;

  • o țelină de mărime medie;

  • 2-3 castraveți murați;

  • maioneză;

  • sare, piper.

Fierbe puiul în apă cu sare, apoi lasă-l la răcit și taie-l în bucăți cât mai mici. Curăță, feliază țelina și dă-o pe răzătoare, apoi taie castraveții în cubulețe. Este recomandat să prepari maioneza în casă pentru a-i oferi salatei tale un strop de savoare și pentru a fi mai sănătoasă. Amestecă puiul cu țelina, castraveții și maioneza, iar la final condimentează cu sare și piper după gust. Vei obține o salată gustoasă și hrănitoare, pe care invitații tăi o vor aprecia.

Citește și:

3. Ruladă cu spanac și somon

Pentru aceasta, ai nevoie de:

  • 3 ouă;

  • 100 de grame de făină;

  • 300 de grame de spanac;

  • 10 grame praf de copt;

  • un praf de sare;

  • cremă de brânză;

  • spanac afumat;

  • un morcov.

Decongelează spanacul și lasă-l la scurs. Mixează albușurile cu praful de sare până devin o spumă, adaugă gălbenușurile și spanacul (care, la rândul lui, a fost dat prin blender). Amestecă cu o spatulă, folosind mișcări circulare, și incorporează făina amestecată cu praful de copt. Toarnă amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Pune tava în cuptor pentru aproximativ 10 minute. Scoate blatul împreună cu folia de copt și răstoarnă-l cu fundul în sus. Cu grijă, dezlipește folia și rulează blatul cu ajutorul acesteia. Lasă-l la răcit, timp în care rumenește un morcov dat pe răzătoarea fină și amestecă-l cu crema de brânză și cu somonul tăiat cubulețe.

Citește și:

Desfășoară cu grijă folia de copt când blatul este răcit și unge-l cu amestecul din brânză. Pune la frigider rulada și impresionează-ți musafirii cu aroma sa delicioasă.

Așadar, bucură-te de sărbători cu preparate simple, dar de efect, și profită de colinde și de prezența celor dragi.

Sursă foto: Pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Decembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.