Setari Cookie-uri

Reflectii asupra casatoriei

Nimic nu-i mai frumos decat sa ai alaturi persoana iubita pentru toata viata, sa te bucuri tot timpul de prezenta acesteia, de sustinerea ei, de superbele momente romantice, de diminetile in care rasaritul va prinde impreuna...

Nimic nu-i mai frumos decat sa ai alaturi persoana iubita pentru toata viata, sa te bucuri tot timpul de prezenta acesteia, de sustinerea ei, de superbele momente romantice, de diminetile in care rasaritul va prinde impreuna...

Ziua in care va jurati unul celuilalt dragoste eterna si viata impreuna la bine si la rau este plina de emotii, de momente magice, de bucurie. Din ce in ce mai multe cupluri isi doresc ca la petrecerea de nunta sa aiba la intrarea in local un citat celebru care sa ii reprezinte, sa vorbeasca despre dragostea lor, despre bucuria ca s-au casatorit. Unele cupluri doresc ca aceste citate sa fie puse deasupra arcadelor de baloane, alte cupluri aseaza frumoasele vorbe (sau haioase, depinde de preferinte) la masa special amenajata pentru miri sau pe masa tortului de nunta etc. Este decizia voastra unde doriti sa asezati astfel de reflexii despre dragoste si casatorie, avand grija ca mesajul vostru sa fie transmis.

casatorie Am selectat mai jos cateva citate celebre despre dragoste si casatorie care sper sa va fie pe plac.

"Ma indoiesc ca stelele sunt de foc, ma indoiesc ca soarele se misca, ma indoiesc ca adevarul poate fi minciună, dar niciodata nu ma indoiesc ca iubesc." (William Shakespeare)

"Acum iubirea incepe sa invete ce inseamna rabdarea si iertarea, increderea si cinstea, altruismul, consecventa, curajul si daruirea. Sunt itele din care se tese o casnicie.” (Charlotte Gray)

“Iubirea intre doi oameni... este intalnirea intre doua singuratati care se ocrotesc si isi tin companie.” (Rainer Maria Rilke)

"Dragostea nu inseamna a te uita lung unul la celalalt, ci a te uita impreuna in aceeasi directie. " (Antoine de Saint-Exupery)

"Casatoria este ultima noastra sansa de a ne maturiza." (Joseph Barth)

"Cea mai buna proprietate a unui barbat este o sotie intelegatoare." Euripides

"O casatorie de succes este un edificiu ce trebuie recladit in fiecare zi." Andre Maurois (1885 - 1967)

"Nu vad siguranta fericirii decat in casatorie." George Calinescu

"O casnicie buna este aceea in care fiecare ii incredinteaza celuilalt rolul de paznic al solitudinii sale. Odata ce este acceptata realitatea ca pana si intre cele mai apropiate fiinte omenesti continua sa existe continua sa existe distante infinite, poate inflori o convietuire doar daca cei doi izbutesc sa iubeasca departarea dintre ei, care ii ingaduie fiecaruia sa il vada pe celalalt integral si profilat pe un orizont vast." Rainer Maria Rilke
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.