Setari Cookie-uri

Top 5 cele mai ciudate destinatii de vacanta

Cele mai bizare atractii turistice din lume

Planeta noastra este plina de locuri bizare in care Mama Natura pare ca si-a facut de cap. De la plajele care nu stau locului pana la cele mai fierbinti izvoare din lume, iata o selectie cu 5 dintre cele mai exotice atractii turistice ale lumii.

1. Zona de alienatie – Pripiat si Cernobil, Ucraina

In 1986, Europa a fost lovita de unul dintre cele mai mari accidente nucleare din istorie. Reactorul 4 al centralei de la Cernobil a explodat, contaminand totul in jur.

Norul incarcat radioactiv s-a raspandit repede iar efectele dezastrului s-au facut simtite in toata lumea. In apropiere exista orasul Pripiat, populat atunci cu mai bine de 50.000 de oameni care au fost evacuati. Pentru multi dintre ei, insa, avertizarile au venit prea tarziu si au murit in chinuri groaznice.

Pripiat a fost lasat in voia sortii si a naturii timp de ani de zile insa acum a devenit o modalitate usoara de a castiga bani. Orasul s-a transformat acum in atractie turistica iar unii dintre cei care locuiesc in zona scot un profil frumusel de pe urma cazarii si cat si a traseelor de vizitare. Unele dintre ele sunt legale si primesti un permis de trecere prin zona de alienatie insa altele sunt complet clandestine.

Citește și:

foto shutterstock ruina in Pripiat

Citeste pe Kudika.ro

8 locuri reale desprinse din cele mai negre cosmaruri

Vizionare placuta


Kudika
4 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.