Setari Cookie-uri

Kabala, religia Hollywoodului Plus: Semnificatia cifrelor

Kabala este stiinta secreta a magilor, o doctrina mistica ce incearca sa ofere, in special prin analogie, o explicatie logica pentru originea si destinul macrocosmosului (Universul) si a microcosmosului (Omul). Kabala este marea stiinta a corespondentelor secrete, tot ceea ce exista intersectandu-se si influentandu-se reciproc, aceste corespondente scapand insa "ochiului" neantrenat, majoritatii oamenilor.

Ce este Kabala?

Kabala este stiinta secreta a magilor, o doctrina mistica ce incearca sa ofere, in special prin analogie, o explicatie logica pentru originea si destinul macrocosmosului (Universul) si a microcosmosului (Omul). Kabala este marea stiinta a corespondentelor secrete, tot ceea ce exista intersectandu-se si influentandu-se reciproc, aceste corespondente scapand insa “ochiului” neantrenat, majoritatii oamenilor.

Unii o considera chiar cheia tuturor sistemelor religioase, insa pentru a avea acces la ea, trebuie sa fii initiat. Desi de multe ori Kabala a fost atribuita religiei iudaice, adevarul este ca originile ei sunt mult mai vechi, se pierd in negura timpurilor, motiv pentru care exista si o divergenta de opinii in legatura cu acest subiect, unii autori atribuind inceputurile acestei doctrine Egiptului antic, altii Persiei, Chinei sau Indiei. Cea mai corecta abordare ar fi considerarea acestei doctrine drept o traditie universala, care le-a precedat pe celelalte, acceptand insa ca in iudaism si-a gasit probabil forma cea mai precisa de exprimare.

Idei esentiale

Exista cateva idei care domina traditia kabalistica. Le vom prezenta succint, intr-o forma cat mai accesibila, insistand inca odata asupra dificultatilor care se intampina in intelegerea acestei doctrine si asupra necesitatii unui studiu aprofundat si foarte serios din partea celor care doresc cu adevarat sa ii patrunda misterele.

Unitatea

Se refera la unitatea materiei: substanta este un tot unitar, este Principiul, Absolutul. Din aceasta Unitate deriva toate celelalte forme, notiuni: Binarul, Tertiarul, Cuaternarul etc., prin care, folosind analogia, se poate explica existenta. De exemplu Binarul a stabilit principiul antagonismului universal, eterna lupta intre bine si rau. Din Tertiar s-a nascut ideea celor trei regnuri ale naturii (mineral, vegetal si animal), ideea celor trei lumi (divina, morala, materiala) si multe alte idei la fel de importante. Cuaternarul a stabilit de exemplu punctele cardinale. Din aceste idei deriva si unele chei kabalistice, capabile sa deschida multe usi ale stiintelor secrete.

Fluidul vital

Exista in Kabala ideea fluidului vital, esential, care poarta diverse denumiri printre care si lumina astrala, corp astral, eter sau inri. Acest puternic fluid, care explica in mare parte miracolele, spiritismul, vizionarismul si sta la baza astrologiei, magiei si a stiintelor profetice in majoritatea lor, este unul dintre elementele ei cele mai importante.Fluidul vital unifica, leaga impreuna, printr-un lant invizibil, tot ceea ce exista.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.