Setari Cookie-uri

Cum gestionăm deshidratarea copilului mic în timpul sezonului cald? Sfaturi prețioase de la Dr. Mihai Craiu

În timpul vacanței de vară, poate mai mult ca oricând, din cauza schimbării mediului, a alimentației, a ritmului meselor cu care au fost obișnuiți, copiii pot avea probleme digestive, iar acestea pot ajunge până la deshidratare severă. Cum gestionăm aceste situații și de ce anume trebuie să ținem seama atunci când plecăm cu cel mic în vacanță ne spune Dr. Mihai Craiu, într-o postare distribuită pe pagina sa de Facebook.

Vacanțele de vară sunt prilejul excelent în care părinții se pot conecta și mai mult cu cei mici, în care excursiile sunt adevărate experiențe de cunoaștere și de dezvoltare pentru copii, iar acestea fac parte dintr-o copilărie fericită și lipsită de griji.

Cu toate că nimeni nu își dorește, există situații în care neplăcerile cu care se pot confrunta cei mici pot da o vacanță cu totul și cu totul peste cap. Pe lângă trusa de medicamente pe care orice părinte trebuie să o aibă atunci când pleacă cu cel mic în vacanță, părinții trebuie să fie atenți la problemele digestive care pot apărea, o dată cu schimbarea alimentației, a mediului și a ritmului cu care cei mici erau obișnuiți,

Una dintre consecințele problemelor digestive este deshidratarea, iar aceasta trebuie tratată cu multă precauție și în cunoștință de cauză de către părinți. Dr. Mihai Craiu a distribuit o postare care trebuie să ajungă la toți adulții, înainte ca aceștia să plece în mult așteptata vacanță cu cei mici.

Citește și:

"Deshidratare severă înseamnă prezența a 2 din următoarele:

1. Copilul este letargic sau inconștient

2. Nu poate bea deloc sau bea extrem de puțin

3. Are ochii foarte "înfundați în orbite"

4. Pliul cutanat este persistent sau foarte "leneș"

Deshidratarea ușoară este atunci când:

1. Copilul este agitat, iritabil fără motiv

2. Bea cu sete evidentă. Ar bea anormal de mult față de cât bea de obicei.

3. Ochii sunt "încercănați", puțin "înfundați în orbite"

4. Pliul cutanat este discret "leneș"

MESAJ DE LUAT ACASĂ

Un copil care are stare generală bună iar intrările de lichide sunt mai mari decât ieșirile (diaree, vărsături, transpirație, urină) nu are risc de deshidratare.

Citește și:

Câtă vreme copilul urinează normal (NORMAL = 1-2 mililitri pe fiecare kilogram și pe oră ; un sugar de 8 kg ar trebui să ude pampersul în 5 ore undeva între 40-80 mililitri, în total) totul este sub control.

Dacă nu vă descurcați singuri, cu ajutorul sărurilor de rehidratare orală și al lichidelor clare (NU se oprește alăptarea la sân și nu se înlocuiește laptele mamei cu lapte fără lactoză!!!) trebuie mers la consult medical. Oriunde vă aflați.", a scris renumitul doctor pe pagina sa de Facebook, Spitalul Virtual pentru Copii.

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.