Setari Cookie-uri

Top cinci locuri unde să mergi la teatru în București

În București există multe posibilități de relaxare în timpul săptămânii sau în weekend. Cel mai mare oraș din România pune la dispoziție locații cu spectacole de teatru, restaurante cu preparate care mai de care gustoase, cluburi de noapte, evenimente sportive și diferite festivaluri.

După o săptămână încărcată de muncă, poți opta pentru o căutare în online „bilete teatru”, apoi să le achiziționezi și, în cele din urmă, să asiști la spectacolul preferat. În Capitală există multe locații care găzduiesc evenimente culturale, dar poate că centrul absolut rămâne Teatrul Național, locul unde au avut loc de-a lungul timpul multe spectacole fascinante.

Cinci locuri unde să mergi la teatru în București

Teatrul Național

Localizat în punctul zero al Capitalei, exact în Piața Universității, Teatrul Național „I.L.Caragiale” devine locul perfect al spectacolelor în timpul săptămânii sau în weekend. Cum toamna și-a întrat în rol, iar temperaturile scad din ce în ce mai mult, te poți „încălzi” cu o piesă la început de octombrie.

Citește și:

Concret, pe 3 octombrie, la ora 20:00, la Teatrul Național va avea loc spectacolul „Gaițele”, în regia lui Gelu Colceag. Distribuția este una de cinci stele și le cuprinde pe: Maia Morgenstern, Adriana Trandafir, Manuela Hărăbor, Ioana Ancea, Diana Cavallioti, Doina Teodoru, Andreea Chirițescu sau Carmen Tănase.

Urmează pe 4 și 5 octombrie, de la ora 20:00, un alt spectacol de gală, „Bolta Cerească”, în regia lui Gelu Colceag. Printre actorii care vor juca se numără Tania Popa, Magda Catone, Erika Băieșu, Alexandra Sălceanu, Lamia Beligan, Mihai Munteniță sau Daniela Hara.

Teatrul de comedie

Vrei să râzi, să devii mai dezinvolt? Soluția este un spectacol la Teatrul de comedie din București, aflat pe Strada Sfântul Dumitru, nr. 2. Luna octombrie debutează în acest loc cu „Doi pe bancă”, de la ora 19:00, în care actorii Mihai Bendeac și Ilona Brezoianu sunt pregătiți să încânte spectatorii cu interpretarea lor.

Citește și:

O zi mai târziu, pe 2 octombrie, de la ora 19:30, se va desfășura piesa „Don Juan”, unde principalii actori sunt Bogdan Cotleț, Dan Rădulescu, Liviu Pintileasa și Dragoș Huluba.

Teatrul de revistă „Constantin Tănase”

Pe celebra Calea Victoriei se află amplasat Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. Spectacole vesele, antrenante și pline de umor se vor regăsi în acest loc. Pe data de 8 octombrie, de la ora 19:00, îți recomandăm spectacolul „Lasă Supărarea-n Hol”. Adrian Enache, Nae Alexandru, Cristian Simion, Daniela Tănase, Oana Ghioca sau Alin Gheorghișan se numără printre artiștii care vor urca pe scenă.

Teatrul Odeon

Tot pe Calea Victoriei este plasat și Teatrul Odeon, unul dintre cele mai vechi din București, fondat în 1946. La începutul lunii octombrie sunt programate mai multe spectacole pe care merită să le vezi: „Soldatul de ciocolată” (1 octombrie, la 19:00), „Cui îi e frică de Virginia Woolf” (2 octombrie, la 19:00) și „Julieta fără Romeo” (2 octombrie, de la 19:30).

Citește și:

Teatrul Nottara

Nu în ultimul rând, poți urmări spectacole de cea mai bună calitate și la Teatrul Nottara, situat pe Bulevardul Gheorghe Magheru, în apropierea Pieței Amzei. La începutul lunii octombrie, organizatorii au programat mai multe spectacole: „Cumetrele” (1 octombrie, la 19:00), „O haită de sfinți” (1 octombrie, la 19.30), „Despre olteni, cu dragoste” (2 octombrie, la 19:00) și „Cloaca” (2 octombrie, la 19:30).

Indiferent de tipul spectacolului pe care alegi să-l vizionezi, teatrul oferă posibilitatea de a pătrunde într-un univers paralel, de a intra în pielea personajelor de pe scenă și de a te relaxa câteva ore, beneficiind de o oază de liniște binemeritată.

Vizionare placuta


Kudika
20 Septembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.