Setari Cookie-uri

Cele mai vândute mașini din toate timpurile

Concurența pe piața auto a fost și rămâne una acerbă. Reușita liderilor este o combinație inspirată între performanță tehnică, fiabilitate și design elegant. ===▷▷▷

Cele mai vândute mașini din toate timpurile

Interesul pentru unele mărci de automobile este un criteriu de evaluare a performanțelor și calității respectivelor modele. Sunt mai multe elemente distincte care contribuie la popularitatea unei mărci, dar performanța și inovațiile, precum și prețul și fiabilitatea au fost cele care au făcut mereu diferența de popularitate.

Inovație tehnică

Element foarte important în stabilirea succesului de piață, inovațiile tehnice au departajat și influențat vânzările de automobile. La fel de important a fost și designul mașinilor. Astfel, în topul celor mai vândute 10 mărci din lume, producătorul Volkswagen a punctat de mai multe ori, iar trei dintre modelele sale au stabilit recorduri absolute în ceea ce privește numărul unităților vândute. Volkswagen Beetle sau „Buba", lansat în anii '30, a devenit a doua cea mai cunoscută mașină și primul competitor real al producătorului american Ford, care în aceeași perioadă era cel mai mare din lume.

Citește și:

Un exemplu definitoriu, care arată că performanța tehnică a fost și rămâne un element care face diferența în industria auto, este modelul Golf 4, cu diferitele sale variante de caroserie, de la hatchback cu trei sau cinci uși, la cabriolet și până la versiunile sport. Golf 4 a fost primul model din lume care a introdus sistemul de navigație GPS, controlul electronic al stabilității (cunoscut ca ESP), airbagurile frontale și laterale, precum și alte echipamente care au contribuit substanțial la siguranță și confort și care, ulterior, au fost preluate și implementate de alte mărci.

Cele mai populare modele

Primele trei locuri ale topului cu cele mai populare modele din lume este repartizat echitabil pe trei continente: Asia, Europa și America.

În frunte se află compania japoneză Toyota, cu modelul Corolla. De la lansarea primei unități, în 1966, aceasta s-a dovedit a fi una dintre cele mai de succes și longevive linii de modele de pe piața auto. Corolla a fost concepută și a rămas o mașină compactă, economică și fiabilă, cu un design simplu și plăcut, ceea ce explică poziția de lider, fiind cea mai vândută mașină din lume cu peste 45 de milioane de unități.

Citește și:

În timp ce Corolla a cucerit Asia, modelul Volkswagen Golf a fost cel care a atins recordurile de popularitate în Europa, dar nu numai. Modelele seriei Golf 4 sunt recunoscute până azi ca fiind cele mai populare de pe bătrânul continent, cu cele peste 35 de milioane de unități vândute.

Henry Ford este recunoscut în industria auto ca cel care a reușit performanțe excepționale, cu greu depășite. Modelul Ford T, cu peste 16,5 milioane de unități vândute, în perioada 1908-1927, continuă să fie și azi între primele zece cele mai cumpărate mașini din toate timpurile. Varianta Ford F-Series a avut un succes enorm și a reușit să comercializeze peste 40 de milioane de unități, onorând astfel reușita glorioasei mărci și menținând numele Ford în topul mondial.

Citește și:

Dacia și Renault Group

Devenită marcă a Renault Group începând din anul 1999, Dacia este azi prezentă în 44 de țări de pe patru continente și se numără printre primele trei cele mai populare din Europa. Reușita se datorează vehiculelor robuste, fiabile şi adaptate nevoilor şi stilurilor de viață ale unor categorii largi de clienți.

Modelele sale au devenit adevărate referințe pe piaţa auto: Logan a democratizat accesul la achiziția unui automobil nou, Duster s-a impus ca cel mai accesibil SUV, în timp ce Sandero a devenit liderul vânzărilor către persoane fizice din Europa. În cele din urmă, Dacia Spring se afirmă ca fiind prima alegere de mobilitate electrică accesibilă pentru orice buget. În date concrete, Dacia a vândut doar în anul 2022 573.800 de vehicule produse pe platformele din România, iar dintre acestea circa 50.000 au fost înmatriculate în țară.

Citește și:

De la primele modele și până la cele electrice de azi, competiția pe piața autovehiculelor este acerbă, ceea ce face performanța celor care au reușit să producă modele de succes cu atât mai merituoasă.

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Iunie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.