Setari Cookie-uri

Cele mai bune 22 de cărți de citit în vacanță

Vara este în toi, iar vacanța la plajă este un moment bun să te bucuri de nisip, soare și briza mării. Nelipsită din bagajul de plajă este, bineînțeles, o carte bună! Astăzi am adunat în galeria foto, 22 de recomandări de cărți pentru zilele de vacanță și pentru toate gusturile.

.

Chiar dacă nu ai planificată o vacanță la mare, sperăm să te bucuri de aceste cărți la munte, într-un city break, dimineața la cafea sau chiar în propria grădină. Am adunat o diversitate de genuri de la romanele de dragoste la cele thriller și cărți de nonficțiune ca să îți găsești perechea verii indiferent de preferințe. Iar norocul îți surâde că și piața cărții este cuprinsă de reducerile verii!

Recomandările noastre:

Pentru iubitoarele de modă și ficțiune istorică, o alegere foarte bună este romanul scris de Judithe Little, „Surorile Chanel”. Romanul urmărește povestea celor două surori, Antoinette și Gabrielle „Coco“ Chanel, abandonate de familie și crescute la mânăstire, care își iau destinul în mâini și care vor revoluționa lumea modei pentru totdeauna. Este un roman despre dragoste, supraviețuire, sacrifici, pierdere și triumf care vă va captiva de la primele pagini.

Citește și:

Pentru iubitoarele de povești romantice, ficțiune istorică și care preferă dinamica unor rivali care se îndrăgostesc, trebuie să punem pe listă neapărat „Vicontele care mă iubea”, roman din faimoasa serie „Bridgerton, a Juliei Quinn. Este o poveste plină de pasiune și foarte amuzantă perfectă pentru a-ți aduce zâmbetul pe buze într-o zi toridă de vară. Celelalte volume din serie care spun povestea fiecărui membru al familiei pot fi achiziționate aici. Printre preferatele noastre, s-au numărat și „Iubirea unui Libertin” și „Lui Sir Philip, cu dragoste”.

Dacă în schimbi preferi o dramă complexă, ești pasionată de al Doilea Război Mondial și dorești ca fiecare cuvânt de pe pagini să te atingă în inimă, „Toată lumina pe care nu o putem vedea” este romanul ideal pentru tine! Premiat cu premiul Pulitzer în anul 2015, Anthony Doerr prezintă o poveste sfâșietoare, iar finalul te va emoționa profund și te va stoarce de lacrimi.

Citește și:

Pentru iubitoarele genului fantasy, dar care nu doresc complexitatea unui nou tărâm magic, „Viața invizibilă a lui Addie Laurie” este alegerea perfectă. Tănara face un pact cu diavolul să trăiască veșnic, dar este blestemată să fie uitată aproape imediat de cei pe care îi întâlnește. Totuși ajunge să fie inspirația necunoscută a mai multor artiști. Într-o zi, îl întâlnește pe Henry singurul om care nu o poate uita, iar secretele și sacrificiile lor îi prind din urmă.

Pentru iubitoarele de cărți polițiste, lista ar fi incompletă fără un roman scris de Agatha Christie. Pisica printre porumbei, o altă investigație a celebrului detectiv Hercule Poirot, vă va ține în suspans de la primele rânduri.

La capitolul nonficțiune, recomandăm „De ce oamenilor buni li se întâmplă lucruri rele”, „Curajul de a nu fi pe placul celorlalți” și „Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar”.

Citește și:

Recomandările continuă în galeria foto!

Vizionare placuta


Raluca este absolventă a Literelor bucureștene.


Scrie și editează texte, iar uneori mai exersează câte o limbă străină cu speranța că într-o zi se va putea numi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.