Setari Cookie-uri

Top 4 destinații turistice ale României pentru care merită să le vizitezi

Planificarea concediului următor este una din cele mai plăcute modalităţi de organizare a timpului. Vezi aici care sunt 4 din destinațiile turistice pe care merită să le descoperi în următoarea ta vacanţă.

Vine un moment în viața fiecărui călător cu experiență în care își dorește să fie cu adevărat impresionat de o locație. Cu un mix de istorie, peisaje naturale spectaculoase, orașe și castele medievale fermecătoare și o arhitectură surprinzătoare, România este locul care îți va oferi amintiri de neuitat.

Datorită peisajului său variat, din punct de vedere biogeografic, România este cea mai diversă țară din Uniunea Europeană. Cu vârfuri de munte înzăpezite, dealuri verzi acoperite de păduri și podgorii, plaje nisipoase ale Mării Negre și cea mai mare și cel mai bine conservată deltă din Europa, România te face să te îndrăgostești de ea iremediabil.

Dacă nu ai făcut-o deja, îți recomandăm să-ți planifici un circuit prin țara noastră în această toamnă sau în primăvară, înainte ca temperaturile extreme să se instaleze, pentru a te bucura de toate locurile minunate disponibile la doar câteva ore distanță.

Citește și:

Așadar, iată câteva din cele mai bune motive pentru a vizita România în următorul tău concediu:

  1. Orașe medievale

Dincolo de posibilele probleme cu care noi, ca cetățeni, ne confruntăm în viața noastră de zi cu zi, țara noastră este una de poveste, pentru orice iubitor al călătoriilor. Din fericire, odată cu introducerea voucherelor de vacanță în sistemul bugetar, românii au început să-și redescopere țara. Pe lângă zonele turistice consacrate, românii au descoperit și poveștile câtorva orașe importante.

Nu trebuie să fii un mare fan al istoriei pentru a te lăsa vrăjit de poveștile fascinante ale orașelor medievale aflate în inima Transilvaniei. Poți ajunge aici cu mașina personală, să apelezi la un serviciu de rent a car Bucuresti sau chiar cu avionul.

Citește și:

Petrece câteva zile în Sighișoara (perla medievală a României), Cluj, Sibiu sau Brașov, plimbându-te pe străzile pietruite, vizitând obiectivele turistice preferate și bucură-te de peisajele superbe. Treci în Brașov prin Poarta Ecaterinei, explorează cetatea Sighișoara și urcă în Turnul Sfatului din SIbiu pentru a admira panorama orașului.

  1. Castele

Tuturor ne plac poveştile, iar acum ai posibilitatea să evadezi într-un basm medieval, explorând castelele din ţara noastră. Chiar dacă nu este prima opţiune care îţi vine în minte atunci când te gândeşti la castele, trebuie să ştii că aici poţi vizita unele din cele mai interesante astfel de locaţii: Castelul Peleş din Sinaia, Castelul Bran din Bran şi Castelul Corvinilor din Hunedoara. Mai există şi alte variante mai puţin cunoscute, dar avantajul acestora constă în faptul că sunt amplasate în Transilvania.

Citește și:
  1. Munţii Carpaţi

Jumătate din una din cele mai mari unităţi de relief din Europa, cea a Munţilor Carpaţi, se regăseşte pe teritoriul României, iar cealaltă jumătate se împarte între Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, Ucraina și Serbia. Poţi face trasee montane pentru începători sau avansaţi, poţi admira mii de specii de plante şi animale sau urca, pur şi simplu, cu o telecabină pentru a admira peisajele mirifice.

  1. Litoralul românesc şi Delta Dunării

Foarte puţine ţări din Europa se pot lăuda cu atât de multe forme de relief, aşa cum are România. Litoralul românesc al Mării Negre are o lungime totală de 245 km, pornind din Nord, din localitatea Corbu, şi sfârşindu-se în Sud, la Vama Veche. Multiplele staţiuni turistice le oferă călătorilor tot ce au nevoie: odihnă, relaxare sau distracţie la cote maxime.

Citește și:

Delta Dunării este un loc de care toată lumea se îndrăgosteşte la prima vedere. Fiind formată din Dunăre, al doilea cel mai lung fluviu din Europa, este un paradis pentru iubitorii de natură, care doresc să observe peste 300 de specii de păsări. Delta Dunării este singura din lume care a fost declarată în întregime rezervație a Biosferei, fiind inclusă în Lista Patrimoniului Universal Cultural și Natural UNESCO.

Ambele locaţii sunt amplasate în Sud-Estul României, la mică distanţă una de alta, în judeţele Constanţa şi Tulcea, la o călătorie de doar câteva ore de Bucureşti. Cei care merg pe litoral aleg să se relaxeze şi cel puţin o zi în Deltă, pentru a se deconecta în mijlocul naturii.

România este una din cele mai accesibile destinații de vacanţă din Europa, iar dacă vei organiza lucrurile din timp, vei putea beneficia de un concediu minunat la un preţ decent. Alege cu atenţie locurile care te atrag pentru a le vizita şi bucură-te de fiecare moment petrecut în ţara noastră: suntem siguri că şi următorul concediu tot aici vei dori să ţi-l petreci.

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
30 Octombrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.