Setari Cookie-uri

Cum alegi cel mai bun costum de baie pentru copii

Chiar dacă bagajul pentru vacanța la mare îl facem de cele mai multe ori pe ultima sută de metri, din el nu ar trebui să lipsească hainele și accesoriile de plajă: de la costum de baie pentru copii, ochelari și pălării de soare până la creme cu SPF, rezistente la apă, precum și loțiuni after sun.

Dacă ne gândim la boboceii în prag de școală, fie că vorbim de prichindeii încă în grădiniță, vacanța mare rămâne cel mai așteptat moment al anului pentru toți dintre copii. Iar asta cu siguranță pentru că bălăceala este activitatea preferată a celor mici, odată ajunși la mare. Până atunci, însă, nouă, părinților, ne revine sarcina să punem la cale toate detaliile organizatorice.

Dacă ești în căutarea unui costum de baie copii, ai ajuns la fix și te încurajăm să și rămâi. Alături de cei de la Empria, ne-am propus să venim în ajutorul părinților de pici cu câteva sfaturi privind alegerea celor mai potrivite articole de plajă și de înot pentru prichindeii lor. Costum de baie copii dintr-o singură piesă, chiloței tip slip sau chiar scutece reutilizabile sunt variantele pe care le puteți găsi direct în shop, într-o gamă variată de modele, culori și mărimi.

Citește și:

Însă, înainte de a fi atrași de cele mai viu colorate modele, cu prințese sau cu supereroi, sunt alte câteva aspecte pe care este necesar să le avem în vedere înainte de a ne decide ce costum de baie copii vom cumpăra pentru micuțul nostru.

TOP 6 criterii de selecție pentru costum de baie copii

1. Protecție UV. În acord cu razele soarelui care sunt din ce în ce mai puternice, un costum de baie pentru copii cu protecție soare UPF50+ va fi întotdeauna o alegere ideală, atât pentru sejururile la mare, cât și pentru zilele petrecute în parcurile acvatice din interiorul orașului. Procedând astfel, vei fi sigur că cel mic va fi protejat, însă nu uita de intervalul recomandat, până în ora 10:00 și după ora 17:00.

2. Uscare rapidă. Copiii iubesc apa atât de mult încât s-ar juca mai tot timpul în ea. Iar când nu sunt în mare, își găsesc locul în mini piscinele gonflabile. Tocmai de aceea, un costum de baie pentru copii cu uscare rapidă este cea mai bună alegere pentru ca ei să nu simtă atât de intens schimbările de temperatură, de la cea a apei la cea de afară, amplificată de briza mării. Poate nu ne dăm seama, însă chiar și câteva grade se pot resimți mult mai multe pentru ei. De fapt, chiar și pentru noi este uneori dificil să ne reobișnuim cu temperatura.

Citește și:

3. Rezistență la clor și decolorare. Pentru că pielea copilașilor este mult mai sensibilă față de cea a adulților, cu atât mai mult trebuie ca îmbrăcămintea lor să atingă anumite standarde, mai ales în momentul expunerii lor la soare. Astfel, un costum de baie pentru copii trebuie să fie deopotrivă calitativ și fără chimicale în compoziția sa.

4. Confort. Un costum de baie dintr-un material plăcut la atingere (de obicei poliamidă și spandex), cu mici fermoare sau capse care nu ciupesc îți poate garanta că cel mic se va obișnui cu el mai repede decât ți-ai imagina. De asemenea, este foarte important să alegi mărimea optimă pentru prichindelul tău, nici fix, dar nici prea lărguț.

5. Ușor lavabil. Dacă un costum de baie copii nu necesită curățare specială, cu atât întreținerea lui va fi mai simplă și pentru noi, părinții. Astfel, în momentul cumpărării, este bine să urmărești această caracteristică. Dacă nu presupune o atenție deosebită și poate fi igienizat la un program normal de spălare, pe care îl folosești și în mod obișnuit, acela va fi costumașul ales.

Citește și:

6. Design animat. Nu în cele din urmă, pe lângă faptul că trebuie să fie confortabil, un costum de baie pentru copii, trebuie să fie pe placul celui mic. Fie că vorbim de fetițe, fie că vorbim de băieței, oricât de pretențioși ar fi, unul multicolor cu siguranță îi va cuceri. Iar așa, dragi părinți, nici nu o să vă mai faceți griji că duceți lupte de convingere cu ei să le poarte.

În completarea unui costum de baie copii care bifează aceste criterii, îi poți asigura o protecție și mai mare puiului tău printr-o pălărie cu protecție UV. De asemenea, pentru cei mai mici dintre scafandri sunt indicați ochelarii pentru înot, sau o pereche de ochelari de soare pentru micii constructori de castele de nisip, atât pentru timpul petrecut pe plajă, cât și pentru plimbările de peste zi.

Citește și:

Sperăm că micul nostru îndrumar îți va fi de folos în alegerea articolelor de plajă pentru puiul tău, iar acum îți este mult mai limpede de ce ar fi bine să ții cont în momentul achiziției. Reține, însă, că indiferent dacă un costum de baie copii este prevăzut sau nu cu protecție UV, nu trebuie să sărim nicidecum peste etapa de aplicare a unei creme cu protecție solară, special dedicată celor mici.

Dacă ești în criză de timp, partea bună e că în portofoliul Empria vei găsi tot ce ai nevoie. Mai mult, toată îmbrăcămintea de plajă pentru copii are protecție UV, este confortabilă și de calitate, este ușor lavabilă și se usucă rapid, iar design-ul este cât se poate de vesel și de jucăuș.

Înainte de a-ți face bagajul de vacanță, îți sugerăm să îți faci bine temele, alături de cel mic, și să alegeți împreună un model de costum de baie pentru copii. Să fie întreg sau doar bichini? Cu imprimeuri sau cu volănașe? Puțin colorat sau foarte colorat? Iar dacă luăm ceva de schimb, tot cu rol de protecție, să fie o bluziță cu mâneci lungi sau un tricou cu mânecă scurtă? Cu oricare dintre opțiuni, veți fi mereu gata pentru o escapadă la malul mării.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.