Setari Cookie-uri

Cocktailuri cu lichior: 5 combinații răcoritoare pentru zilele de vară

Ce poate fi mai bun în zilele toride de vară decât un cocktail delicios și răcoritor, preparat cu lichior?

Te invităm să te delectezi cu una sau mai multe dintre aceste cinci combinații savuroase și revigorante, pe care le poți prepara rapid și ușor, chiar la tine acasă. Fie că vrei să organizezi o petrecere în grădină sau, pur și simplu să te relaxezi și să încerci ceva nou alături de cei dragi, ai toate șansele să găsești varianta care ți se potrivește în cele ce urmează. Iată ce rețete ți-am pregătit!

1. Mojito

Un cocktail apreciat în întreaga lume, mojito este o alegere excelentă pentru zilele călduroase de vară. Pentru a prepara un Mojito autentic, ai nevoie de:

  • 60 de ml de rom alb;

  • 30 ml de lichior de mentă sau lichior Jim Beam Apple 32.5%, 1 L;

  • sucul de la o jumătate de lime;

  • 2 lingurițe de zahăr;

  • 8-10 frunze de mentă;

  • gheață;

  • apă minerală sau sifon.

Adaugă zahărul și menta proaspătă într-un pahar și zdrobește frunzele până când se eliberează uleiurile esențiale. Adaugă romul alb, lichiorul și sucul de lime peste amestecul de mentă și zahăr. Umple paharul cu gheață zdrobită sau cuburi mici și toarnă apă minerală sau sifon în completare. Amestecă ușor ingredientele cu o linguriță sau un pai și decorează cocktailul cu o felie de lime și câteva frunze de mentă.

Citește și:

2. Margarita

Acest cocktail de origine mexicană îți oferă un gust răcoritor și echilibrat, ideal pentru zilele însorite. Pregătește următoarele ingrediente:

Adaugă ingredientele într-un shaker cu gheață și agită totul timp de aproximativ 10-15 secunde. Umezește marginea paharului cu o felie de lămâie verde și apoi presează paharul în sare pentru o notă savuroasă care contrabalansează gustul cocktailului. Toarnă apoi amestecul obținut în pahar și decorează cu o felie de lime.

3. Pina Colada

Pina Colada este un cocktail tropical, delicios și răcoritor, ce își are originile in Puerto Rico. Dacă vrei să te bucuri de gustul său aparte la tine acasă, ai nevoie de:

Citește și:
  • 60 de ml rom (de preferat alb);

  • 30 de ml lichior de nucă de cocos;

  • 90 de ml suc de ananas proaspăt stors sau din conservă.

Adaugă ingredientele într-un blender, împreună cu o cantitate generoasă de gheață. Mixează bine până când obții o consistență cremoasă și omogenă, apoi toarnă cocktailul într-un pahar înalt. Decorează-l cu o felie de ananas și o frunză de mentă sau o umbreluță colorată. În funcție de preferințele tale, poți înlocui romul cu vodcă pentru un gust mai neutru și un conținut alcoolic mai scăzut sau poți adăuga căpșuni, mango sau banane, dar și condimente, precum scorțișoară sau nucșoară.

4. Cosmopolitan

Rafinat și elegant, acest cocktail răcoritor este ușor de preparat. Vei avea nevoie de:

Aceste proporții asigură un echilibru perfect între dulce, amar și acru, și îți oferă o experiență gustativă deosebită. Umple un shaker cu gheață, apoi adaugă vodka, lichiorul de coacăze, sucul de lămâie și pe cel de merișoare. Agită energic timp de aproximativ 10-15 secunde, până când ingredientele s-au omogenizat și amestecul s-a răcit. Strecoară apoi conținutul shakerului în paharul de cocktail. Pentru a obține un gust echilibrat și o textură plăcută, folosește întotdeauna ingrediente de calitate din gama de lichior de pe Travelfree.ro.

5. Sangria

Sangria este un cocktail popular care se remarcă prin gustul său răcoritor și aspectul plin de culoare. Pentru a-l prepara, ai nevoie de:

Citește și:
  • o sticlă de vin roșu;

  • 2 portocale sau 100 de ml de suc de portocale;

  • 2 lămâi;

  • 2 piersici;

  • 50 de ml de lichior de portocale;

  • zahăr;

  • apă minerală;

  • gheață.

Toarnă vinul într-o carafă sau într-un bol de dimensiuni potrivite. Adaugă fructele tăiate în bucăți medii și completează cu restul ingredientelor. Lasă amestecul la frigider pentru cel puțin câteva ore, sau chiar peste noapte, pentru ca aromele să se combine și să se dezvolte. La final, umple paharele cu gheață și toarnă sangria, având grijă să adaugi și fructele.

Încearcă aceste combinații delicioase și surprinde-ți prietenii cu băuturi pline de savoare! Desigur, poți adapta rețetele în funcție de preferințe, astfel încât să obții un gust desăvârșit. Nu uita să folosești întotdeauna ingrediente de calitate pentru o savoare intensă!

Citește și:

Foto shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.