Setari Cookie-uri

3 rețete sănătoase cu pui

Descoperă lumea inspirației culinare dincolo de preparatele comune. Diversifică meniul tău zilnic cu aceste rețete unice cu pui, ușor de pregătit și absolut delicioase.

Ești în căutarea inspirației în bucătărie și ai vrea să servești familiei tale ceva inedit? Poți crea preparate delicioase pe bază de pui, ușor și rapid, fără a fi nevoie de prea multe ingrediente. Dacă vrei să prepari rețete cu pui dincolo de banala friptură, iată 3 variante perfecte pentru meniul tău zilnic.

1. Supă de pui cu orez

Această supă de pui merge dincolo de cea clasică. Cheia gustului special al acestei supe este tarhonul uscat, cu o aromă mai discretă decât cel proaspăt. Această rețetă poate fi gata în doar 30 de minute, iar ingredientele necesare sunt:

  • 2 linguri de unt;

  • 3 fire medii de țelină apio, tocate mărunt;

  • 2 morcovi medii, tăiați în felii subțiri;

  • 1 ceapă galbenă mică, tăiată mărunt;

  • 230 g de ciuperci, tăiate felii subțiri;

  • 3 căței de usturoi medii, tocați mărunt;

    Citește și:
  • 450 g de piept de pui fiert și mărunțit;

  • 2 l de supă de pui cu conținut redus de sodiu;

  • 3 linguri de suc de lămâie;

  • 1 lingură de tarhon uscat;

  • 2 lingurițe de busuioc uscat;

  • 1/4 linguriță de sare;

  • 1/2 linguriță de piper măcinat;

  • 1/4 cană de orez brun cu preparare rapidă.

Pentru început, topește untul într-o oală la foc mediu, apoi adaugă țelina, morcovii și ceapa și călește-le până se înmoaie ușor, aproximativ 4 minute. Adăugă apoi ciupercile și usturoiul și gătește totul încă circa 4 minute.

Adaugă puiul, supa, sucul de lămâie, tarhonul uscat, busuiocul, sarea și piperul. Adu preparatul la punctul de fierbere la foc mare. Adaugă orezul, acoperă oala și fierbe totul la foc mic, până se gătește orezul, cam 10-12 minute. Dacă vrei să reduci timpul de preparare la minimum, poți opta pentru orez instant și legume gata tăiate.

Citește și:

2. Cordon bleu

Vrei o alternativă atractivă și la clasicul șnițel de pui? O reteta de cordon bleu ar putea fi exact ceea ce ai nevoie pentru a-ți extinde orizonturile culinare. Desigur, rețeta originală este cu carne de porc, dar poate fi ușor adaptată cu pui sau chiar cu carne de vită, dacă preferi. Ai nevoie de:

  • 2 bucăți de piept de pui;

  • 4 felii șuncă de Praga;

  • 4 felii cașcaval Emmentaler;

  • 1 roșie;

  • 100 g făină

  • 100 g pesmet;

  • 4 ouă;

  • 100 ml ulei de floarea soarelui;

  • sare;

  • piper.

Aceasta este o altă rețetă rapidă, cu un timp de pregătire de aproximativ 30 de minute. Crestează pieptul de pui pe jumătate, desfă-l și bate-l, la fel ca pentru un șnițel obișnuit. Așează în mijloc 2 felii de șuncă și două de cașcaval, iar pentru o notă de fresh, adaugă câteva felii de roșie.

Apoi este timpul să faci paneul. Pregătește 3 boluri sau chiar farfurii adânci, una cu făină, una cu pesmet, iar în a treia bate ouăle. Trece șnițelul prin făină, apoi prin ou și la final prin pesmet. Prăjește-l în uleiul de floarea soarelui și gata! Poți servi cordon bleu împreună cu o salată și te vei bucura de un prânz sau chiar o cină excelentă.

Citește și:

3. Salată de pui și spanac

Toată lumea probabil că a mâncat sau a pregătit, cel puțin o dată, o salată clasică Caesar cu pui. Dar dacă vrei să încerci un nou tip de salată, cu un echilibru corect de proteine pentru ca aceasta să fie sățioasă, atunci această rețetă este pentru tine. Cu un timp de preparare de doar 20 de minute, aceasta este o alegere rapidă și delicioasă. Vei avea nevoie de:

  • 1 pachet de baby spanac;

  • 300 g de piept de pui fiert și mărunțit;

  • 1 cutie de năut;

  • 2 castraveți medii, tăiați în felii subțiri;

  • 1 ardei gras feliat;

  • 25 g de migdale feliate;

  • 150 g de brânză feta sfărâmată;

  • 125 g de iaurt natural;

  • 1 lingură de ulei de măsline extra-virgin;

  • 1 lingură de suc de lămâie;

  • 1/2 linguriță de usturoi ras;

  • 1/2 linguriță de sare;

  • 1/2 linguriță de piper măcinat;

    Citește și:
  • 1/2 linguriță mărar proaspăt tocat.

Începe prin a face dressingul. Amestecă feta, iaurtul, uleiul, sucul de lămâie, usturoiul, sarea și piperul în robotul de bucătărie. Mixează până se obține o compoziție omogenă, aproximativ 10 secunde. Apoi adaugă mărarul. Poți alege între a amesteca tot spanacul, puiul, năutul, castraveții, ardeii și migdalele într-un castron mare sau a le împărți în porții mai mici.

Pentru o aromă mai bogată, prăjește migdalele înainte de a le folosi în rețetă. Stropește salata cu dressingul înainte de servire.

Pornește într-o aventură culinară cu aceste rețete sănătoase și variate cu pui. De la o supă de pui altfel decât cea cu care ești probabil obișnuit, până la un cordon bleu suculent, aceste feluri de mâncare redefinesc meniul zilnic.

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Februarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.